Stresul în timpul sarcinii poate crește riscul de epilepsie la copii, spune un studiu
Sarcina este o perioadă...
Având în vedere că este o plantă foarte des întâlnită care crește spontan în parcuri, pădure și chiar în grădina de acasă, copiii o pot atinge cu ușurință cu pielea și ajung să aibă o iritație foarte supărătoare.
Dacă observăm că copilul nostru a atins frunzele de urzică și se plânge de durere, mâncărime și iritația clasică, iată ce putem face pentru a atenua disconfortul.
Nu atingeți zona afectată în primele 10 minute, acest lucru le permite constituenților chimici ai urzicilor să se usuce și îi face mai ușor de îndepărtat.
După 10 minute, spălați zona cu apă și săpun pentru a îndepărta reziduurile chimice.
Folosiți bandă adezivă pentru a îndepărta eventualele fire de păr înțepătoare rămase pe piele.
Administrați un antihistaminic pentru a reduce mâncărimea.
Aplicați o compresă rece pentru a calma durerea și pentru a reduce umflarea.
Aplicați creme precum calamină sau hidrocortizon pentru a reduce mâncărimea și inflamația.
Dacă este necesar, putem administra paracetamol sau ibuprofen pentru a calma durerea: contactați medicul pediatru dacă disconfortul este sever și iritația este extinsă.
Multe remedii ale bunicii pot fi de ajutor în ameliorarea simptomelor înțepăturilor de urzică. Nu știm dacă sunt cu adevărat eficiente, dar am putea încerca:
Compresele cu oțet pot ajuta la neutralizarea substanțelor chimice iritante din urzici.
Bicarbonat de sodiu: Am putea face o pastă din bicarbonat de sodiu și apă și să o aplicăm pe piele.
Patlagină: Frunzele de pătlagină, care se găsesc adesea chiar lângă urzici, pot fi frecate pe piele pentru a ameliora simptomele.
Miere: mierea are proprietăți antiinflamatorii.
Gel cu aloe vera.
Este important să evitați zgârierea erupției cutanate, deoarece acest lucru ar putea face ca substanțele chimice să pătrundă și mai adânc în piele, agravând iritația.
Pentru a preveni copiii să se zgârie, putem aplica un bandaj ușor ca pansament. Și din nou: protejează-le pielea de expunerea la razele soarelui și poartă îmbrăcăminte lejeră și largi.
Simptomele unei înțepături de urzică pot dura de la câteva ore până la câteva zile, în funcție de severitatea reacției și de modul în care am acționat imediat după ce am intrat în contact cu frunzele înțepătoare. Dacă simptomele persistă mai mult timp, consultați medicul pediatru.
Crema cu calamina: Calamina are proprietăti calmante și ajută la reducerea mâncărimii și iritațiilor.
Hidrocortizon: Ameliorează rapid simptomele înțepăturilor de urzică.
Gel de Aloe Vera: este cunoscut pentru proprietățile sale calmante și răcoritoare. Aplicarea gelului de aloe vera pe zona afectată poate ajuta la reducerea mâncărimii și a inflamației, precum și la vindecarea pielii.
Crema de gălbenele: Cu proprietăti antiinflamatorii si antibacteriene, reduce iritația și previne infecția.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google News
Te-a ajutat acest articol?
Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.
Sarcina este o perioadă...
Studiul, publicat în...
Cunoașterea personalității...
Succesul nu este doar o...
Bunele maniere la masă sunt...