Cele 5 „sfaturi groaznice de viață” pe care părinții nu trebuie să le mai ofere copiilor, potrivit unui milionar de succes
Data publicării:
Suntem pe cale să încheiem un nou an școlar. Și mulți elevi își analizează deja viitorul: „Ce carieră ar trebui să aleg?” sau „Nu știu încotro să mă îndrept pentru că nu știu ce să studiez” .

Sezonul de absolvire este vital nu numai pentru elevi, ci și pentru familii. Părinților le pasă de viitorul copiilor lor dându-le sfaturi cu cele mai bune intenții. Cu toate acestea, este posibil ca acestea să nu fie cele mai de succes, deoarece piața muncii este atât de schimbătoare încât ceea ce merită astăzi, nu va mai merita și mâine.

„De-a lungul vieții mele și a călătoriei mele spre a deveni un om bogat, singura cheie a succesului a fost să nu fiu sigur”, spune Matt Higgins, un om de afaceri american, autor și co-fondator și CEO al RSE Ventures, o firmă de investiții private care se concentrează pe sport și divertisment, media și marketing, mâncare și stil de viață. „Promoția 2023 va intra pe piața muncii într-unul dintre cele mai grave momente de incertitudine de la criza financiară din 2008”, spune omul de afaceri, la CNBC. „Am trecut prin crize similare: am crescut sărac, am renunțat la liceu pentru a avea grijă de mama mea cu dizabilități și am avut două locuri de muncă în timp ce eram la facultate”, își amintește el.

Matt Higgins îndrăznește să detalieze care sunt „cele mai groaznice și mai învechite sfaturi pe care adolescenții le primesc de la părinți”.

Citește și „Mami, încă o gură de apă!” De ce copiii întârzie ora de culcare și ce poți face ca să scapi de „luptele” de dinaintea somnului

 

„Ai nevoie de un plan B”

 

Un studiu Wharton confirmă că „simplul fapt de a gândi un plan B poate reduce semnificativ probabilitatea ca planul A să fie realizat”, amintește expertul.

Singura modalitate de a avea șansa de a fi următorul Taylor Swift este să crezi că vei fi și să nu te îngrijorezi de ce s-ar putea întâmpla dacă nu. „Oferiți încredere în capacitatea copiilor de a-și da seama dacă planul A nu funcționează”.

 

„Nu mai sta pe telefon!”

 

2. -imagine fara descriere- (cele-5-sfaturi-groaznice-de-viata-pe-care-parintii-nu-trebuie-sa-le-mai-ofere-copiilor--potrivit-unui-milionar-de-succes-2_03059200.jpg)

SURSA FOTO: freepik.com

Nu există familie care să nu-și facă griji pentru orele în exces pe care copii le petrec pe telefoanele mobile sau pe tablete. „Ecranele sunt viitorul muncii. Jocul video timp de 10 ore s-ar putea să nu îl ajute, dar poate învăța tot felul de abilități noi online”, spune Higgins.

„Noile tehnologii pot deveni marii aliați ai copiilor dacă știu să le folosească”, mai adaugă omul de afaceri. 

 

„Nu-ți face griji pentru lucrurile mărunte”

 

„Parțial fals”, spune milionarul. Deși anxietatea trebuie abordată, nu este întotdeauna o problemă. De fapt, studiile arată că cei mai de succes antreprenori valorifică anxietatea și o fac să funcționeze pentru ei.

Cheia este menținerea unei stări optime de anxietate, adică „echilibrul între a avea suficientă anxietate pentru a cataliza concentrarea și a îmbunătăți performanța, dar nu atât de mult încât să inhibe excelența”, explică el.

 

„Caută să înveți o meserie pentru o companie mare, stabilă”

 

Pentru a fi conștienți de modul în care este scena actuală a muncii, este suficient să ne amintim cât de recent și-au concediat angajații chiar și marile companii de tehnologie, care până de curând păreau nișe sigure de muncă: Amazon, Meta (Facebook) sau Twitter.

„În loc să îi puneți pe copii să învețe meserie pentru o companie mare, mai bine puneți-i să aleagă o meserie pentru poziția potrivită”, spune Matt Higgins. „Asigurați-vă că interesele și abilitățile copilului se potrivesc cu poziția pe care o doresc”.

Vezi și „Țip la copilul meu”. Ce îi faci de fapt micuțului atunci când strigi la el: Efectele psihologice sunt la fel de nocive ca bătaia

 

„Cumpără o casă și stabilește-te”

 

3. -imagine fara descriere- (cele-5-sfaturi-groaznice-de-viata-pe-care-parintii-nu-trebuie-sa-le-mai-ofere-copiilor--potrivit-unui-milionar-de-succes-3_59795900.jpg)

SURSA FOTO: freepik.com

Cel mai important sfat pe care fiecare tânăr ar trebui să-l știe, potrivit omului de afaceri, este că „numerarul este regele”.

„Salvați numerar și păstrați cât mai multă lichiditate posibil. Dacă asta înseamnă să închiriezi sau să locuiești în casa părinților tăi, e bine. Piața imobiliară urmează o corecție majoră care ar putea dura ani de zile până la dispariție. Și într-un mediu cu inflație ridicată, economisirea de numerar este mai importantă decât acumularea de datorii. Trebuie să fiți precauți în privința cheltuielilor excesive”, spune el.



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.



Autorul articolului: Parintisipitici Team
Categorie: Recomandari si sfaturi
Tagurile articolului: adolescenti  antreprenor  cariera  meserie  parinti  sfaturi 

Articole similare


Cele mai noi articole

Cresc alocaţiile de stat pentru copii de la 1 ianuarie 2025

Începând cu 1 ianuarie 2025, alocațiile de stat pentru...


Top citite
Cele trei lucruri pe care copiii bine educați le au în casă, conform experților: „Așa își permit să se dezvolte armonios” / FOTO: freepik.com @volodymyr-t

Cele trei lucruri pe care copiii bine educați le au în casă, conform experților: „Așa își permit să se dezvolte armonios”

Cele mai frecvente comportamente ale părinților care îi fac pe copii să se simtă neiubiți. Ce spun psihologii despre aceste greșeli comune? / FOTO: freepik.com @standret

Cele mai frecvente comportamente ale părinților care îi fac pe copii să se simtă neiubiți. Ce spun psihologii despre aceste greșeli comune?

Modul corect de a răspunde copilului tău atunci când spune „VREAU”, potrivit unui psiholog / FOTO: freepik.com @volodymyr-t

Modul corect de a răspunde copilului tău atunci când spune „VREAU”, potrivit unui psiholog

Cum să reacționezi când copilul tău este nepoliticos? Psiholog: „Jucăm «tenisul nepoliticosului» și nimeni nu câștigă!” / FOTO: freepik.com @EyeEm

Cum să reacționezi când copilul tău este nepoliticos? Psiholog: „Jucăm «tenisul nepoliticosului» și nimeni nu câștigă!”

pixel