Cauzele care stau la baza anxietății și fixismelor alimentare la copii
Anxietatea și fixismele...
Tulburarea fizică și emoțională pe care o presupune nașterea și îngrijirea unui nou-născut este complexă pentru femei. Postpartum nu este o perioadă ușoară. Dar există câteva discipline sportive care vă pot ajuta să vă simțiți mai bine.
Când se vorbește despre recuperarea post-partum, accentul se pune adesea pe partea fizică: pe procesul prin care mama revine mai mult sau mai puțin la forma fizică de dinainte de sarcină. Dar există, de asemenea, un „cost” emoțional important care trebuie luat în considerare.
Activitatea fizică poate ajuta femeile să se simtă mai bine în această perioadă. Dacă medicul dumneavoastră confirmă că sunteți gata să începeți din nou să faceți exerciții fizice, iată câteva idei. Faptul că o femeie a făcut sau nu exerciții fizice active în timpul sarcinii va juca, de asemenea, un rol important, așa că este recomandat să vă întrebați medicul ce sporturi sunt recomandate în timpul sarcinii.
Potrivit specialiștilor, există două faze foarte clare în perioada postpartum care vor determina tipul de exerciții pe care mama le poate face.
1. Faza de reabilitarea și restaurarea
În prima fază, obiectivul principal este revenirea la starea inițială, în care ceea ce ajută cel mai mult sunt exercițiile care implică următoarele zone: abdominali, lombari, pelvis, fesieri și mușchii profunzi ai coloanei vertebrale, deoarece, după sarcină, mușchii abdominali s-au distensat, provocând o posibilă diastază abdominală și, prin urmare, exercițiile, cum ar fi cele hipopresive, sunt de o importanță vitală, potrivit specialistului Paula Butragueño, instructor de fitness, pilates, yoga și mindfulness.
De asemenea, este important să se lucreze asupra mobilității, pentru a reduce durerile de spate și de gât, și exerciții cardiovasculare, „cardio moderate, fără impact”, cum ar fi înotul, „care nu modifică nicio structură, fiind în plan orizontal și fără gravitație.
2. Faza de consolidare și echilibru
„Exerciții de forță pentru a recupera musculatura cu sesiuni specifice care să ajute la susținerea sarcinilor zilnice, precum și a greutății bebelușului, fără a ne accidenta”. Yoga/pilates, pentru a recupera mobilitatea, precum și elasticitatea, flexibilitatea și echilibrul.
Intensitate ridicată, „pentru a recupera musculatura cu sesiuni specifice care să ajute la susținerea sarcinilor zilnice și a greutății bebelușului fără a ne accidenta”, este sfatul Paulei Butragueño, potrivit Hola.com.
Exercițiile fizice și meditația sunt esențiale pentru echilibrul mental și emoțional în orice etapă a vieții noastre, dar cu atât mai mult în perioada postpartum, care este o etapă foarte vulnerabilă, în care mediul hormonal nu este favorabil echilibrului.
„Se știe că exercițiile fizice, în general, produc endorfine și ne ajută să ne ridicăm starea de spirit și să ne simțim mai fericiți. Dar asta nu este tot.
Antrenamentul de forță ne va ajuta să ne simțim mai puternice și să fim capabile să suportăm poverile vieții de zi cu zi; exercițiile cardio ne oferă rezistența necesară pentru a face față provocărilor legate de maternitate; yoga și mobilitatea ne fac mai flexibile, nu doar fizic, pentru a ne adapta mai bine la schimbări.
Meditația ne ajută, de asemenea, să rămânem concentrate, să învățăm să ne relaxăm și să renunțăm la tensiuni și să dormim mai bine”, mai spune specialistul potrivit sursei citate.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google News
Te-a ajutat acest articol?
Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.
Anxietatea și fixismele...
O dietă echilibrată și...
Sarcina este o perioadă în...
Adolescența este o perioadă...
Cunoașterea personalității...
Succesul nu este doar o...
Bunele maniere la masă sunt...