Cele mai periculoase activități de vară pentru copii. La ce să fie atenți părinții
Data publicării:
Cum vara se apropie, pediatrii trag un semnal de alarmă privitor la activitățile riscante pe care copiii ar trebui să le evite.

Cum vara se apropie, cu vreme mai caldă și cu zile mai lungipărinții își organizeză timpul altfel, în funcție de nevooile celor mici. Tocmai pentru faptul că oferă numeroase oportunități, vara este atât de îndrăgită de mulți copii, conform Today.

Totuși, sezonul de vară prezintă riscuri unice pentru sănătatea și siguranța copiilor, potrivit experților. Indiferent dacă copiii se bucură de vară acasă, merg în vacanță sau merg în tabără, este important pentru părinți să aibă garanția că cei mici sunt în siguranță.

La ce recomandă medicii pediatrii să fie atenți părinții?

1. Petardele

Potrivit medicilor, în fiecare vară, copiii ajung la urgențe cu răni provocate de petarde. Acestea variază de la arsuri minore până arsuri de gradul trei, răni grave ale feței sau ochilor și chiar amputarea degetelor sau a mâinilor.

2. Piscinele

Piscinele reprezintă una dintre bucuriile verii, dar și unul dintre cele mai mari pericole pentru copii, spun experții. Înecul este principala cauză de deces pentru copiii cu vârste cuprinse între 1 și 4 ani în Statele Unite ale Americii.

3. Apa de mare

La fel ca piscinele, mersul la plajă și lăsarea copiilor nesupravegheați în apă crește riscul ca aceștia să se înece. Înecul în mări și oceane este frecvent în rândul copiilor, în special în rândul celor cu vârsta cuprinsă între 5 și 14 ani, potrivit datelor CDC.

4. Soarele

Medicii recomandă protejarea celor mici în fața soarelui. Părinții trebuie să ia măsuri pentru a proteja copiii de expunerea prea mare la razele ultraviolete (UV), notează experții.

5. Purtarea căștii de protecție atunci când se merge pe bicicletă

Accidentele de bicicletă au loc pe tot parcursul anului, dar cresc în rândul copiilor vara, când oamenii petrec mai mult timp afară. Leziunile rezultate pot varia de la tăieturi și vânătăi până la oase rupte și leziuni cerebrale traumatice.

În plus, experții în avertizează împotriva și altor activități: conducerea ATV-urilor, săritul pe trambuline nesupravegheat, atingerea animalelor de companie necunoscute și mersul pe scaunul din față al unei mașini sub vârsta de 13 ani.



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.


parintisipitici Team
Categorie: Stiri
Tagurile articolului: activitati  copii  inec  joaca  petarde  vara 

Articole similare

Medalii de excelență obținute de elevii români

Noi performanțe obținute de elevii români la olimpiade

Ultimă oră: MODIFICĂRI pentru Evaluarea de clasa a II-a

Extinderea duratei testului la Evaluarea Naţională...



Cele mai noi articole

Sfaturi prețioase pentru un an școlar productiv

Școala a început de curând, astfel că este esențial să...

Medalii de excelență obținute de elevii români

Noi performanțe obținute de elevii români la olimpiade


Top citite
Mama „tigru”. Avantajele și dezavantajele asupra psihicului copilului. Psiholog: „Ea nu se naște doar din dorința de succes, ci și din nevoia de supraviețuire!” / FOTO: freepik.com @prostooleh

Mama „tigru”. Avantajele și dezavantajele asupra psihicului copilului. Psiholog: „Ea nu se naște doar din dorința de succes, ci și din nevoia de supraviețuire!”

Trăsăturile unei mame „suficient de bună”. Un psihanalist expert în parenting a studiat mii de femei și a concluzionat ASTA! / FOTO: freepik.com @freepik.driller

Trăsăturile unei mame „suficient de bună”. Un psihanalist expert în parenting a studiat mii de femei și a concluzionat ASTA!

Foto: Freepik@pressfoto

Contractul Educațional: Este obligatorie semnarea lui? Ce se întâmplă dacă refuzi? Avocat Cuculis, sfaturi pentru părinți

Foto: Freepik@freepik

Testul prăjiturii: Cum să-ți înveți copilul să reușească în viață, după metoda Standford

pixel