Cele mai periculoase activități de vară pentru copii. La ce să fie atenți părinții
Data publicării:
Cum vara se apropie, pediatrii trag un semnal de alarmă privitor la activitățile riscante pe care copiii ar trebui să le evite.

Cum vara se apropie, cu vreme mai caldă și cu zile mai lungipărinții își organizeză timpul altfel, în funcție de nevooile celor mici. Tocmai pentru faptul că oferă numeroase oportunități, vara este atât de îndrăgită de mulți copii, conform Today.

Totuși, sezonul de vară prezintă riscuri unice pentru sănătatea și siguranța copiilor, potrivit experților. Indiferent dacă copiii se bucură de vară acasă, merg în vacanță sau merg în tabără, este important pentru părinți să aibă garanția că cei mici sunt în siguranță.

La ce recomandă medicii pediatrii să fie atenți părinții?

1. Petardele

Potrivit medicilor, în fiecare vară, copiii ajung la urgențe cu răni provocate de petarde. Acestea variază de la arsuri minore până arsuri de gradul trei, răni grave ale feței sau ochilor și chiar amputarea degetelor sau a mâinilor.

2. Piscinele

Piscinele reprezintă una dintre bucuriile verii, dar și unul dintre cele mai mari pericole pentru copii, spun experții. Înecul este principala cauză de deces pentru copiii cu vârste cuprinse între 1 și 4 ani în Statele Unite ale Americii.

3. Apa de mare

La fel ca piscinele, mersul la plajă și lăsarea copiilor nesupravegheați în apă crește riscul ca aceștia să se înece. Înecul în mări și oceane este frecvent în rândul copiilor, în special în rândul celor cu vârsta cuprinsă între 5 și 14 ani, potrivit datelor CDC.

4. Soarele

Medicii recomandă protejarea celor mici în fața soarelui. Părinții trebuie să ia măsuri pentru a proteja copiii de expunerea prea mare la razele ultraviolete (UV), notează experții.

5. Purtarea căștii de protecție atunci când se merge pe bicicletă

Accidentele de bicicletă au loc pe tot parcursul anului, dar cresc în rândul copiilor vara, când oamenii petrec mai mult timp afară. Leziunile rezultate pot varia de la tăieturi și vânătăi până la oase rupte și leziuni cerebrale traumatice.

În plus, experții în avertizează împotriva și altor activități: conducerea ATV-urilor, săritul pe trambuline nesupravegheat, atingerea animalelor de companie necunoscute și mersul pe scaunul din față al unei mașini sub vârsta de 13 ani.



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.


parintisipitici Team
Categorie: Stiri
Tagurile articolului: activitati  copii  inec  joaca  petarde  vara 

Articole similare


Cele mai noi articole

DC Conducem: Lecţie de educaţie rutieră pentru copii

Titi Aur, instructor de conducere defensivă, vine cu...


Top citite
Foto: Freepik@freepik

„Dacă, Doamne ferește, s-ar da așa ceva la BAC, nu ar mai lua nimeni examenul”, spune Prof. Mariana Badea

Cum susțin părinții, fără să realizeze, analfabetismul funcțional al copiilor? Prof. Mariana Badea: „Nu mi-aș fi imaginat vreodată! Este peste puterile mele” / FOTO: freepik.com @wavebreakmedia_micro

Cum susțin părinții, fără să realizeze, analfabetismul funcțional al copiilor? Prof. Mariana Badea: „Nu mi-aș fi imaginat vreodată! Este peste puterile mele” / VIDEO

Semnele care arată că ai primit o educație bună de la părinții tăi! Abilitățile care te fac să fii pregătit pentru succesul pe termen lung / FOTO: freepik.com @EyeEm

Semnele care arată că ai primit o educație bună de la părinții tăi! Abilitățile care te fac să fii pregătit pentru succesul pe termen lung

Prof. Mariana Badea, despre schimbările din sistemul de învățământ „Nu se mai numesc opere literare, se numesc texte, ca la manele” / FOTO: freepik.com@ zinkevych

Prof. Mariana Badea, despre schimbările din sistemul de învățământ: „Nu se mai numesc opere literare, se numesc texte, ca la manele” / VIDEO

pixel