„Colicii trec după botez”. Mit vs. realitate ale durerilor de burtică ale bebelușilor
Data actualizării:
Data publicării:
Te îngrijorează colicii bebelușului tău? Aflați mai multe despre acest disconfort și despre cum îl puteți ajuta să se simtă mai bine. 

Toți bebelușii plâng, mai ales în primele luni de viață. Amintește-ți că ei vin din pântecele tău și se obișnuiesc cu o lume care este nouă pentru ei, de aceea par să fie incomozi și plâng pentru a comunica cu tine. Răbdarea și puține informații despre aceasta problemă pot ajuta în mare măsură copilul să-și îmbunătățească disconfortul.

2. -imagine fara descriere- (colicii-trec-dupa-botez--mit-vs--realitate-ale-durerilor-de-burtica-ale-bebelusilor-2_39154300.jpg)

SURSA FOTO: freepik.com

MIT: „Bebelușii care plâng mult nu sunt la fel de sănătoși ca ceilalți bebeluși”

Nu trebuie să-ți faci griji! În primele luni de viață este normal ca bebelușul tău să plângă și să pară că are un disconfort. Ba mai mult, chiar și având colici din când în când, atâta timp cât mănâncă bine și ia în greutate și înălțime, vei depăși în curând această etapă. 

Realitate: „Remediul pentru un bebeluș cu colici este să-l ții în brațe”

Bebelușul tău răspunde la atingere și căldură umană. Îi place să se ghemuiască, să-l îmbrățișezi și să-l săruți. Uneori, când plânge și nu știi ce-l face să se simtă inconfortabil, poate avea nevoie doar de o îmbrățișare. 

Realitate: „A face anumite modificări în alimentația ta te poate ajuta să reduci colicii și, prin urmare, plânsul bebelușului tău”.

Amintiți-vă că alăptarea exclusivă este hrana ideală pentru bebelușii sub 6 luni. Cu toate acestea, dacă bebelușul tău ia formulă, discută cu medicul pediatru și discută despre simptome și opțiuni adecvate, fără a neglija nutriția completă. 

Citește și Cum îi familiarizăm pe copii cu medicii și cabinetele medicale. Tamara Roșu: Nu mai amenința copilul că îl duci la doctor, că îți face injecții, dacă a greșit

MIT: „Copiii care au colici sau care plâng mult au probleme intestinale.

În cele mai multe cazuri, acest lucru este de obicei fals. Cu toate acestea, trebuie să fii în contact cu medicul pediatru și să mergi la controale periodice. Te va ajuta să știi dacă mai este ceva de făcut sau dacă este necesar să studiezi copilul cu mai multă atenție.

Dacă apar alte simptome precum diareea, lipsa de creștere în greutate sau în înălțime, mergeți neapărat la medic. 

MIT: „Dacă copilul tău plânge, hrănirea lui îl va face să tacă”

3. -imagine fara descriere- (colicii-trec-dupa-botez--mit-vs--realitate-ale-durerilor-de-burtica-ale-bebelusilor-3_42470600.jpg)

SURSA FOTO: freepik.com

Plânsul unui bebeluș nu este întotdeauna asociat cu foamea. Cu timpul vei învăța să îți cunoști bebelușul și vei ști ce are nevoie și ce nu. Hrănirea lui ori de câte ori plânge poate fi contraproductivă, deoarece îl putem supraalimenta și în acest caz provoacă adevărate probleme gastro-intestinale.

În loc să recurgi la hrănirea lui pentru ca plânsul să înceteze, îți recomandăm să încerci și alte tehnici precum: 

Înfășoară-l într-o pătură. Puțină căldură îi ajută adesea să se simtă mai confortabil. Dacă nu este cazul, îl puteți descoperi oricând.

Cântați un cântecel.  De multe ori auzirea vocii tale îl poate calma sau chiar adormi.

Ia-l în brațe și mergi cu el.  Mișcările blânde îl ajută să-i distragă atenția și îl ajută să se stabilizeze emoțional.

Împărtășește-i medicului pediatru toate îndoielile tale despre bebelușul tău, el îi cunoaște istoricul individual și îți va oferi cea mai bună recomandare.

Vezi și Dr. Google, capcană sau ajutor pentru părinți. Tamara Roșu: Consultul de specialitate decide atitudinea corectă. Cei care vorbesc din experiența proprie nu sunt de luat în calcul

MIT: „Colicii trec după botez”

Din generație în generație s-a transmis faptul că bebelușii care plâng se vor liniști după ce vor fi botezați. Este complet fals acest mit. 

Realitate: „Sistemul gastrointestinal se maturizează începând cu a treia sau a patra lună de viață, care coincide cu perioada botezului copilului”

Însă, unii bebeluși pot avea colici și până la șase luni sau chiar mai mult, dar nu îți face griji, vor dispărea până la urmă. 



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.



Autorul articolului: Parintisipitici Team
Categorie: Recomandari si sfaturi
Tagurile articolului: bebelus  colici  colici bebelus  mituri colici bebelus 

Articole similare


Cele mai noi articole

Top citite
„Tinerii de 18 ani din ziua de azi, asemănători celor de 12 ani din urmă cu un deceniu”: Au o rezistență emoțională mai scăzută și mai puțină independență / FOTO: freepik.com @wildlight studio

„Tinerii de 18 ani din ziua de azi, asemănători celor de 12 ani din urmă cu un deceniu”: Au o rezistență emoțională mai scăzută și mai puțină independență

Părinți manipulatori: Șapte semne care îți arată dacă faci parte din această categorie / FOTO: freepik.com @senivpetro

Părinți manipulatori: Șapte semne care îți arată dacă faci parte din această categorie

Comportamente pe care copiii le preiau de la părinții lor pe parcursul vieții / FOTO: Freepik.com@prostooleh

Comportamente pe care copiii le preiau de la părinții lor pe parcursul vieții

Cele mai bine plătite meserii, conform ChatGPT / FOTO: Freepik.com@Eugene Us

Cele mai bine plătite meserii, conform ChatGPT

pixel