Hack-ul simplu de parenting folosit chiar și de mamele copleșite pentru „a-și împuternici cu adevărat copiii”
Colierul pentru alăptare este un accesoriu moale din lemn natural acoperit cu bumbac sau lână croșetată. Poate avea diverse forme și servește în principal la atragerea atenției bebelușului în timp ce suge sânul.
Pe la trei-patru luni cei mici sunt adesea distrași și în timp ce alăptează încearcă să atingă tot ce găsesc, sânul mamei, hainele sau încearcă să tragă de păr sau să se zgârie.
Bebelușii experimentează curiozitate și tind să facă alte lucruri și să nu termine de hrănit. Un colier de alaptare, pozitionat la distanța perfectă pentru a fi în câmpul lor vizual și accesibil cu mâinile lor mici, rezolvă problema prin atragerea atenției bebelușului.
După cum am menționat, colierul de alăptare servește la atragerea atenției bebelușului. Cu culorile și bilele sale, îl distrează pe micuț în timp ce suge laptele și îl împiedică să se încurce sau să încerce să tragă de păr mamei sale. În practică, în loc să se dedice pielii, părului și hainelor, sau să se distragă constant cu mediul extern, bebelușul va continua să sugă laptele interacționând cu colierul.
Acest obiect poate fi purtat și atunci când micuțul este purtat într-o sling sau husă pentru a-l lăsa să se joace. Practice și jucăușe, colierele de alăptare permit copilului să-și dezvolte simțul mirosului și al atingerii, datorită diferitelor materialesi texturi cu care intră în contact și sunt utile și pentru îmbunătățirea abilităților motorii și senzoriale ale copilului.
Colierele pentru alăptare sunt ușor de spălat, doar apă caldă și săpun și trebuie curățate des pentru deoarce copilul tinde să le pună în gură. Părțile din lemn trebuie să fie întotdeauna uscate, iar aceste accesorii nu trebuie niciodată introduse în mașina de spălat vase sau în sterilizator.
Colierele pentru alăptat mai sunt denumite și coliere pentru dentiție deoarece micuțul poate găsi alinare de la gingii dureroase folosind colierul ca masaj pentru gingii.
Colierele pentru alăptare sunt realizate din materiale sigure precum lemnul netratat și au diferite finisaje precum bumbac, tricot, croșetat care oferă bebelușului experiențele senzoriale pe care le caută.
Cele din ulm sunt foarte comune, lucrate manual și acoperite cu lac protector pe bază de apă. Sfatul este să alegi unul cu culori strălucitoare, care să fie mai vizibile pentru nou-născuți, cu diferite broderii, diferite dimensiuni de bile și un pandantiv pe care să-l apuce.
Colierul pentru alaptare oferă bebelușsului un punct focal în apropierea sânului care îl atrage, protejând astfel părul, pielea și hainele mamei și usurând alăptarea. Lungimea variază între 60 si 80 cm, în timp ce materialele folosite sunt perle și inele din lemn natural.
Accesoriul trebuie purtat întotdeauna și nu trebuie lăsat niciodată ca o jucărie pentru copil.
Un detaliu la care sa fii atent: la primul semn de deteriorare sau defect, colierul trebuie înlocuit imediat. De asemenea, accesoriul nu trebuie lăsat niciodată nesupravegheat sau lăsat înțarc sau leagăn în timp ce copilul doarme.
Publicitate
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google News
Te-a ajutat acest articol?
Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.
Cum păstrează părinții relații...
Potrivit unui sondaj, unul din...
Cum păstrează părinții relații...