Confirmat: utilizarea purificatoarelor de aer în grădinițe ajută copiii să nu se îmbolnăvească!
Data publicării:
Atunci când părinții decid să își înscrie copiii la o creșă, printre cele mai mari îngrijorări se numără faptul că știu că aceștia vor contracta foarte des boli infecțioase.

Se estimează că aceștia vor avea în medie între zece și treisprezece infecții infecțioase pe an. Explicația este simplă: există mulți copii cu sisteme imunitare imature care trăiesc în același spațiu ore întregi și trec prin procese virale și bacteriene foarte contagioase.

Un nou studiu efectuat timp de doi ani în grădinițele din Helsinki a constatat că o curățare mai eficientă a aerului duce la o scădere semnificativă a îmbolnăvirilor.

Citește și „Tehnicile de învățat de la copiii finlandezi, cei mai buni cititori din Europa. Neuropsiholog: „Sunt extrem de eficiente și pot fi implementate cu ușurință acasă de orice familie!”

De la boli respiratorii precum gripa la infecții stomacale.

Potrivit lui Enni Sanmarki, medic cercetător în cadrul proiectului E3 Pandemic Response, rezultatele contestă ideea de lungă durată conform căreia bolile din grădinițe sunt transmise în principal prin picături și contact.

Purificatoarele de aer din grădinițe au redus cu aproape o treime bolile din copilărie

Sursa foto: freepik.com@freepik

Studiul a inclus patru grădinițe construite în același an, care aveau o ventilație destul de similară. În total, 51 de copii din aproape 60 de familii au participat la studiu pe parcursul întregului studiu.

În plus, materialul de referință a fost colectat de la grădinițele din Helsinki, care includeau mai mult de 500 de familii, potrivit Bebe y Mas.

În primul an, purificatoare de aer portabile de diferite dimensiuni și stiluri au fost amplasate în două grădinițe în timpul sezonului de infecție.

Vezi și „Încercați aceste strategii utile pentru a vă face copiii să citească!”

În al doilea an al studiului, purificatoarele de aer au fost mutate în două grădinițe de control.

Deoarece pot apărea epidemii diferite în grădinițe diferite, iar anii nu sunt asemănători între ei, purificarea aerului a fost efectuată mai întâi în jumătate din grădinițe și apoi a trecut la cealaltă jumătate.

Sursa foto: freepik.com@java7

Chiar și după primul an, rezultatele preliminare ale studiului au arătat că purificatoarele de aer sunt foarte benefice. Bolile copilăriei au scăzut cu aproape o treime în comparație cu grupul de referință.

O soluție rentabilă și ușor de implementat

Sursa foto: freepik.com@francisco75

Citește și „Întrebări pe care părinții ar trebui să le pună copiilor lor în loc de „CUM a fost la școală?”, potrivit unui expert”

Potrivit Enni Sanmark, rezultatul studiului oferă un semnal clar că, în viitor, va trebui să se țină seama mai mult de importanța transmiterii infecțiilor prin aer în lupta împotriva bolilor în spațiile publice.  

Utilizarea unor astfel de purificatoare de aer în grădinițe ar fi o opțiune ușor fezabilă și relativ necostisitoare.

Grădinițele și școlile nu au făcut acest lucru până acum, dar alte rezultate din întreaga lume arată că purificarea aerului poate reduce agenții patogeni din aer, astfel încât rezultatele noastre sunt în concordanță cu aceste constatări.



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.



Autorul articolului: Raluca Panțiru
Categorie: Sanatate

Articole similare

Lovituri la cap: Cât timp trebuie să îl ții treaz pe copil

Accidentele sunt o parte inevitabilă a copilăriei, iar...



Cele mai noi articole

Top citite
Tata sau mama De la cine moștenește copilul inteligența. „Este deștept ca tine” / FOTO: freepik.com@Hakim5

Tata sau mama? De la cine moștenește copilul inteligența. „Este deștept ca tine”

Foto: Freepik@freepik

De ce nu ar trebui să „ceri ajutor” copilului în casă

Obiectivul numărul 1 pe care ar trebui să-l aibă părinții pentru copiii lor! Expert în parenting: „Scopul principal NU este să le oferi o copilărie perfectă!” / FOTO: freepik.com @ sherry

Obiectivul numărul 1 pe care ar trebui să-l aibă părinții pentru copiii lor! Expert în parenting: „Scopul principal NU este să le oferi o copilărie perfectă!”

Foto: Freepik@syda_productions

Fără corectări cu pix roșu. Psiholog Diana Stănculeanu: Copilului ar trebui să i se arate doar ce fac bine la școală

pixel