Cele mai frecvente comportamente ale părinților care îi fac pe copii să se simtă neiubiți. Ce spun psihologii despre aceste greșeli comune?
În cadrul unei relații de cuplu, certurile sunt uneori inevitabile. Micile contraste, nuanțe de caracter și chiar influența oamenilor și a situațiilor stresante pot declanșa aceste neplăcute dezacorduri.
Dacă nu știi cum să rezolvi aceste probleme, în acest articol iți vom arăta câteva trucuri pentru a nu te mai certa cu partenerul tău de viată.
Când te trezești în mijlocul unei dispute, puțin contează cauzele care au cauzat acest obstacol în comunicarea cuplului. Trebuie să ne oprim un moment, să ne gândim și să colaborăm pentru a depăși ceea ce este un moment dificil pentru amândoi.
Știi foarte bine că nicio relație nu este ușor de dus mai departe. Conviețuirea poate fi complicată și poate avea suișuri și coborâșuri continue. Micile fricțiuni, neînțelegeri și contraziceri sunt la ordinea zilei. De câte ori ai ridicat vocea și ai aruncat niște papuci, din cauza a ceva care s-a întâmplat cu mult timp în urmă? Violența nu este tolerabilă, nici orală, nici fizică. Iată 7 trucuri pe care le poți pune în practică atunci când vrei să eviți un conflict cu partenerul tău.
Cuplurile ideale și perfecte există doar în filme. A controla așteptările nu înseamnă a accepta totul, ci a fi conștient că a discuta înseamnă a compara și asta face parte din comunicarea dintre un bărbat și o femeie.
Atunci când criticitatea unui argument crește exponențial și se pare că totul este acum compromis, o idee bună să nu te mai cerți este să spui fraza ta specială. Un fel de armistițiu sau „time-out”.
Abordați subiectul împreună cu partenerul și stabiliți un cuvânt care să acționeze ca un adevărat buton de „pauză”. Vei opri cearta și toată lumea își va putea lua ceva timp să se gândească în timp ce face o plimbare sau o baie relaxantă. Cu siguranță, după exagerările inițiale, vei putea aborda subiectul în continuare, cu mai multă claritate.
Foto: RDNE Stock Project/ Pexels
Comunicarea este una dintre cheile pentru a opri cearta cu partenerul tău. Asta pentru că, dacă îi oferi celeilalte persoane posibilitatea de a-și exprima tot ceea ce simte sau gândește, vei evita să ajungi la punctul fără întoarcere. Relațiile se bazează pe angajament și înțelegere: dar nu trebuie niciodată să presupui că un iubit sau o prietenă este capabil să-ți citească gândurile.
Prin urmare, este esențial să menținem în orice moment un dialog deschis, sincer și constructiv. Profită de o excursie de weekend sau de o vizită la muzeu pentru a vorbi și despre subiecte care nu sunt în totalitate plăcute. Veți vedea cum discuțiile vor fi reduse la minimum său, în cazuri mai complicate, veți putea ajunge la un acord mai rapid.
Credeți sau nu, cearta are și beneficii. Te va învăța ce „să nu faci” și cum să acționezi data viitoare, în aceeași situație, evitând să țipi sau să spui cuvinte nepotrivite.
Fă un efort să arăți o atitudine de ajutor, mai degrabă decât una ofensivă, care te va împinge să reproșezi celeilalte persoane diverse lucruri. Aceasta este o tehnică bună pentru a înceta să vă certați cu partenerul dvs. Nimănui nu îi place să fie confruntat cu greșelile sale, umilit sau tratat cu dispreț.
Foto: Budgeron Bach/ Pexels
Păstrarea calmului pare imposibil atunci când ești în mijlocul unei certe. Va trebui să înveți să lucrezi asupra ta, lăsând deoparte agresivitatea și mândria periculoasă. A vorbi cu agresivitate, de fapt, nu va servi decât pentru a pronunța propoziții pe care cu siguranță le vei regreta mai târziu.
Forțați-vă să vorbiți încet, încercați să ușurați tensiunea, profitați de efectul calmant al tăcerii. Nu vrem să spunem că trebuie să taci: dar alege cu grijă când să vorbești și ce să spui, altfel e mai bine să faci un pas înapoi și să taci.
Ambii parteneri sunt responsabili pentru rezultatul discuției, motiv pentru care niciunul dintre ei nu va putea niciodată să rezolve singur toate problemele. Dacă doriți să încetați să vă certați, vă recomandăm să stabiliți reguli de comunicare. De exemplu, acordându-ți cuvântul pe rând cu obligația de a-ți exprima punctul de vedere fără a fi întrerupt.
Publicitate
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google News
Te-a ajutat acest articol?
Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.