Copii de astăzi sunt adulții de mâine: Asigură-te că le-ai transmis copiilor tăi aceste 9 valori esențiale
Data publicării:
Transmiterea valorilor în educația copiilor noștri este fundamentală. Datorită acestor valori, copiii vor fi oameni mai buni și mai fericiți. Iată care sunt valorile care NU ar trebui să lipsească în familie.

Creșterea copiilor este ceva care îi privește pe toți părinții. Și, în acest sens, pilonii fundamentali pentru o bună educație sunt valorile care trebuie transmise din familie. Din acest motiv, primul lucru pe care trebuie să-l facem este să dăm exemplu și să demonstrăm că avem valorile pe care dorim să le dobândească micuții noștri.

Copiii mai mici nu pot distinge dacă părinții lor fac lucruri corecte sau greșite. Ei observă și învață doar din figurile lor de referință. Din acest motiv, trebuie să fim coerenți și congruenți între ceea ce spunem și ceea ce facem. Prin urmare, nu le putem transmite copiilor noștri acele valori pe care nu le-am integrat. În acest articol, ne vom uita la câteva dintre cele mai importante valori. 

2. Fotografie... (copil-parinte--scuze--valori_98184600.jpg)

Fotografie de la Анастасия Триббиа/ Pexels

Descoperă cele 9 valori de transmis în familie

Mai jos veți descopri câteva dintre valorile de transmis în familie, deși, evident, nu sunt singurele. Astfel, fiecare părinte are libertatea de a transmite ceea ce consideră potrivit, astfel încât minorii să devină adulți mai buni în viitor.

1. Respectul

Această valoare este foarte importantă, deși definirea acesteia poate fi puțin complicată. Respectul înseamnă a aprecia și recunoaște sentimentele, gândurile, preferințele și luarea deciziilor între toți, adică respectul reciproc.

Trebuie să fim atenți și să distingem între respect și frică. Pentru ca ei să ne respecte, primul lucru pe care trebuie să-l facem este să aplicăm această valoare celorlalți și nouă înșine în toate domeniile.

2. Generozitatea

Generozitatea este o valoare importantă pentru a contribui la societate. Prin aceasta, suntem capabili să ne gândim la ceea ce au nevoie sau își doresc oamenii și suntem capabili să ne punem mai mult în locul lor.

Asta nu înseamnă să dăm bani celor care au nevoie sau lucruri materiale, ci că putem fi și generoși dând dragoste, grijă și timp.

3. Fotografie... (elev--memorie--reguli-mnemonice_17856500.jpg)

Fotografie de la Анастасия Триббиа/ Pexels

3. Responsabilitatea

Responsabilitatea este ceva ce trebuie să învățăm, iar dacă începem să o facem de mici, e mult mai bine. De exemplu, putem încuraja copilul să-și strângă jucăriile când a terminat de jucat sau să dea câinelui mâncare.

Este important să prezentăm tuturor membrilor familiei responsabilitățile lor de a integra această valoare în viața noastră de zi cu zi.

4. Empatia 

Empatia este o alta dintre valorile de care trebuie sa tinem cont. Este important să știm să ne punem în locul celorlalți. Dacă ne învățăm copiii să se pună în locul membrilor familiei lor, ei vor putea să facă acest lucru și cu restul societății.

5. Onestitatea

Onestitatea este o valoare care ne permite să avem relații mai profunde și care să dureze în timp. Pentru a alimenta acest lucru în copiii noștri, trebuie să fim înțelegători și să respectăm ceea ce ne spun ei, chiar dacă sunt acțiuni negative. Dacă ne enervăm pe seama acestor dezvăluiri, este foarte probabil ca data viitoare să nu ne spună nimic și să nu fie sinceri cu noi.

4. Fotografie... (pexels-elina-fairytale-3807317_32812600.jpg)

Fotografie de la Анастасия Триббиа/ Pexels

6. Răbdarea

Răbdarea este o altă valoare fundamentală pentru viața oamenilor. Dacă ne învățăm copiii de mici să aștepte și să evite conceptul „aici și acum”, ne vom asigura că își controlează mult mai bine impulsurile. În acest fel, vor avea mai multă răbdare cu evenimentele care apar în viață.

7. Toleranța

Este important ca adulții să manifeste respect și toleranță față de toți oamenii, în ciuda diferențelor lor. Numai așa putem insufla această valoare copiilor. Nu trebuie să uităm că copiii ne urmează exemplul și că acest lucru este esențial pentru dezvoltarea lor.

8. Efortul

Astăzi este necesar să transmitem valoarea efortului. În acest fel, încercați să evitați ceea ce se întâmplă în societatea actuală, unde vrem să obținem lucrurile imediat și ușor.

9. Angajamentul

Angajamentul și acordarea de valoare cuvântului nostru sunt, de asemenea, foarte importante. Angajamentul este legat de responsabilitate și maturitate.

Aceasta se dobândește treptat. Prin urmare, este important ca atunci când ne angajăm în ceva, să-l realizăm. În acest fel copiii noștri vor putea vedea în noi un exemplu de angajament.

După cum ați văzut în acest articol, acestea sunt câteva dintre cele mai importante valori de transmis copiilor noștri. În orice caz, evident că fiecare le transmite pe cele pe care le consideră cele mai potrivite pentru copiii lor.

„Societatea bună este una în care virtutea este răsplătită.”

-Abraham Maslow-



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.



Autorul articolului: Elena Didila
Categorie: Comportamente si Emotii

Articole similare

Gândirea distorsionată: Cum să schimbi gândurile negative

Gândirea distorsionată este o tendință comună a minții...



Cele mai noi articole

Cum ar trebui să se desfășoare conversațiile cu copiii mici

Conversațiile cu copiii mici sunt esențiale pentru...

7 mici obiceiuri care te vor face o persoană mai interesantă

Toată lumea își dorește să fie percepută ca o persoană...


Top citite
Lecțiile de maniere pe care părinții NU le mai predau copiilor. Cercetători: „Nu e vorba doar că devin nepoliticoși, dar vor avea de suferit social și profesional pe termen lung” / FOTO: freepik.com @EyeEm

Lecțiile de bune maniere pe care părinții NU le mai predau copiilor. Cercetători: „Nu e vorba doar că devin nepoliticoși, dar vor avea de suferit social și profesional pe termen lung”

Foto: Freepik@prostooleh

Semne că ai fost un părinte bun. Carl Rogers, psiholog: „Acesta este singurul lucru care contează cu adevărat”

Foto: Freepik@freepk

Aceasta este vârsta ideală pentru a-l învăța pe copil o limbă străină

De ce au nevoie cu adevărat copiii de la părinții lor? Descoperă cele 5 lucruri esențiale care fac diferența în bunăstarea lor! / FOTO: freepik.com @sheremetaphoto

De ce au nevoie cu adevărat copiii de la părinții lor? Descoperă cele 5 lucruri esențiale care fac diferența în bunăstarea lor!

pixel