Copii problematici: Aceasta este misiunea părinților
Data publicării:
În spatele copiilor cu probleme se află circumstanțe emoționale care îi împing să fie rebeli sau neascultători. Abordarea acestor probleme de conduită din copilărie este foarte complexă. Cu toate acestea, este esențial să-l înveți pe copil să gestioneze ceea ce simte.

Contrar credinței populare, orice pedeapsă fizică sau cuvinte rostite cu o voce mai tare decât în ​​mod normal intensifică frustrarea și emoțiile negative. Care iau în stăpânire copiii cu probleme, distrugându-le stima de sine.

Din acest motiv, înainte de a căuta posibile motive pentru care avem un copil „dificil”, este util să înțelegem altceva. În spatele comportamentului său nedorit se află nevoi nesatisfăcute care necesită mai multă atenție.

Copii problematici sau copii pretențioși

Mulți părinți se plâng de comportamentul copiilor lor. De fapt, uneori, prin crize de furie sau neascultare, ei degajă inadecvat emoții pline de furie sau își demonstrează nevoile emoționale.

În fața acestor situații stresante, multe mămici nu știu ce să facă:  „Sunt o mamă rea?” sau  „Ce greșesc?”. Cu toate acestea, este doar o chestiune de a recunoaște că au copii pretențioși.

Acești copii cu probleme probabil nu știu să-și exprime corect nevoile și deficiențele emoționale. Este posibil ca ei să găsească comportamentul rău o modalitate de a atrage atenția părinților. Plâng excesiv, dorm puțin și trec de la râs la plâns în câteva clipe.

2. Fotografie... (pexels-pixabay-262103-1_12503400.jpg)

Foto: Pixabay

Acești micuți „hiper-pretențioși” au nevoie de mai mult ajutor și siguranță. A-i nega aceasta este cea mai gravă greșeală pe care o poți face în timpul educației copilului tău. Face parte din responsabilitatea fiecărui părinte să demonstreze doze mari de răbdare și dragoste.

Copii problematici și emoții blocate

Copiii cu probleme creează adesea un nivel ridicat de stres părinților lor. Acest lucru se datorează însă faptului că suferă de blocaje emoționale și nu știu să-și exprime emoțiile.

Misiunea părinților trebuie să fie de a debloca aceste sentimente.

Pentru ca aceste emoții să curgă liber, este nevoie de o bună comunicare și de multă afecțiune. Acești copii nu au nevoie de nimic mai mult decât înțelegere. Ei trebuie să fie capabili să abandoneze această postură ermetică, recunoscând ceea ce li se întâmplă și manifestându-l în mod corect.

Deci, dacă copilul ridică un zid, nu construi o cetate în jurul lui. Lasă deoparte pedepsele care tind să-l izoleze, să se închidă în sine, neglijându-i nevoile și neajunsurile.

A ajunge la ele nu este întotdeauna o sarcină ușoară. Cu toate acestea, încearcă să-i faci să se simtă în largul lor și în siguranță atunci când se eliberează și își exprimă aceste sentimente pe care le țin închise în interiorul lor. În acest fel, ei vor putea să se desprindă și să se cunoască pe ei înșiși.

3. Fotografie... (pexels-pixabay-236215-1_52002800.jpg)

Foto: Pixabay

Cum să faci față copiilor cu probleme?

Apelați la un ajutor puternic pozitiv. 

Aceasta este o strategie educațională foarte utilă. Nu constă pur și simplu în a oferi copilului o îmbrățișare atunci când face ceva greșit, ci în evitarea pedepsei care generează reacții negative din copilărie. Apropie-te de cel mic. Întreabă-l de ce se comportă așa. Explicați-i greșelile sale. Apoi învață-l atitudinea corectă. În cele din urmă, folosiți puterea pozitivității. "Am încredere în tine". "Știu că o poți face." „Sunt aici să te ajut și te iubesc, nu mă dezamăgi.” Nu este loc de plângeri sau reproșuri. Acestea provoacă mai multă furie și anxietate. Un cuvânt pozitiv generează o emoție pozitivă.

Educați-i inteligența emoțională. 

Acest factor este fundamental în educația oricărui copil. Este necesar ca el să-și poată identifica emoțiile și să le traducă în cuvinte. "Ce simți?". Întreabă-l mereu și oferă-i cuvintele potrivite pentru fiecare situație pe care o trăiește. Fii receptiv și empatic. Încurajează un dialog fluid și plăcut în care să existe încredere și încredere. Nu vă bateți joc și nu râdeți de ceea ce spune copilul.

Evitați să judecați sau să faceți comparații.

Nu există păcat matern mai mare decât a compara copilul care are probleme cu frații, verii sau alți copii. Mai mult, nu este recomandat să-i acuzi cu propoziții sau etichete precum „ești rău”, „te porți mereu rău”, etc. C

Promovează-i echilibrul intern.

Învață-ți copilul că fiecare emoție poate fi transformată în cuvinte care pot fi împărtășite. Explică-i că nu este greșit să plângi și că vei fi mereu dispus să-l asculți. În plus, poate fi util să desfășurați împreună activități care îi pot distrage atenția, cum ar fi respirația, relaxarea etc.

Publicitate



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.



Autorul articolului: Elena Didila
Categorie: Comportamente si Emotii

Articole similare


Cele mai noi articole

Top citite
Cele trei lucruri pe care copiii bine educați le au în casă, conform experților: „Așa își permit să se dezvolte armonios” / FOTO: freepik.com @volodymyr-t

Cele trei lucruri pe care copiii bine educați le au în casă, conform experților: „Așa își permit să se dezvolte armonios”

Nume rare inspirate de iarnă, alegeri îndrăznețe: Prenume cu personalitate, perfect potrivite pentru micuții născuți în acest sezon / FOTO: freepik.com @EyeEm

Nume rare inspirate de iarnă, alegeri îndrăznețe: Prenume cu personalitate, perfect potrivite pentru micuții născuți în acest sezon

Modul corect de a răspunde copilului tău atunci când spune „VREAU”, potrivit unui psiholog / FOTO: freepik.com @volodymyr-t

Modul corect de a răspunde copilului tău atunci când spune „VREAU”, potrivit unui psiholog

10 tehnici de parenting tradițional pe care generația modernă ar trebui să le redescopere: Lecții valoroase din trecut pentru părinți de astăzi / FOTO: freepik.com @EyeEm

10 tehnici de parenting tradițional pe care generația modernă ar trebui să le redescopere: Lecții valoroase din trecut pentru părinți de astăzi

pixel