Cum să crești copii puternici, care nu vor avea nevoie de „reparații” ca adulți: Sfaturi pentru părinți care își doresc o educație cu impact
Merită să câștigi bătălia? Da.
În acest caz, este absolut o victorie. Nu numai că este împotriva legii să nu-ți folosești sau să-ți prinzi copilul de un scaun auto, dar și viața micuțului tău este în joc.
Tactica: fă din asta un joc
„Eu inventez un joc din orice”, spune Shannon Mathews, mamă a patru copii, inclusiv gemeni de 2 ani. „Să facem din asta o competiție pentru a vedea cine poate fi atașat primul în scaunul mașinii.”
În plus, puteți folosi jocuri, cântece și fețe amuzante care vă distrag atenția. „Încerc să-i fac să râdă în toate privințele, astfel încât să nu-și dea seama că-i țintuiesc în scaunul mașinii. Apoi scot repede o jucărie și le-o dau”.
Sfatul: corupția uneori funcționează
Ann Nibbio, mama unui băiețel de trei ani, avea de ceva vreme probleme în a-și fixa micuțul în scaunul mașinii. Într-o zi friguroasă de iarnă, în timp ce se îndreptau spre mașină cu copilul lor, ea i-a spus: „Hei, tocmai mi-am amintit de ciocolatele alea pe care le-am lăsat în mașină. Poți să iei una de îndată ce te pui pe scaunul tău în mașină!"
Merită să câștigi bătălia? Nu...
Potrivit psihologului Debbie Glasser, fondatorul site-ului Newsforparents.org, nu merită. "Nu recomand să forțezi copilul să dea săruturi rudelor. Este o formă de forțare”
Tactica de a încerca: avertizați copilul că vine cineva
Una dintre cele mai bune tactici este să vă pregătiți copilul pentru vizită. Ai putea spune: „Mătușa Linda vine aici la cină. Ar dori un salut cald și drăguț!” Și înainte de a deschide ușa de la intrare: "Mătușii Lindei îi plac îmbrățișările, dar și un zâmbet frumos este bine. E atât de fericită să te vadă."
Merită? Da.
Nu este nevoie să devii „jandarmul” periuții de dinți și să te aștepți ca copilul tău să se spele pe dinți. Amintiți-vă însă că alimentele, laptele și reziduurile de zahăr provoacă carii și că înainte de vârsta de 10 ani s-ar putea să fiți obligat să vă duceți copilul la dentist pentru a-și trata dinții. Deci ce să faci? Puteți ajuta copiii oferindu-le o periuță de dinți moale și făcând din spălatul pe dinți un motiv de distracție. Cei mici pot face gargară și scuipa (ceea ce le place).
Tactica: dă vina pe dentist
Este o tactică care funcționează pentru mama Suellen Durdaller. Ea îi spune fiicei ei, Alysa, de 3 ani: „Stomatologul a spus că trebuie să te speli pe dinți. Și asta elimină presiunea și vina de pe mine. Eu spun doar că este un fapt ce trebuie făcut”.
Sfatul final: nu folosi întrebarea, ci un imperativ dulce
Psihologul Debbie Glassers mai sfătuiește: „În loc să faceți o cerere la care se poate răspunde cu da sau nu, întoarceți propoziția. Nu întrebați: „Sunteți gata să vă spălați pe dinți?” În schimb, spuneți „Trebuie să ne spălăm pe dinți. Ce periuță vom utiliza astăzi: roșie sau galbenă? "
Merită să câștigi bătălia?
Este nerealist să te aștepți ca un copil de 2 ani să renunțe la ceea ce face doar pentru că spui asta.
Acestea fiind spuse însă, nu trebuie să rămânem la cheremul capriciilor lui. „Dacă îți chemi copilul în mod repetat și nu vine, îl înveți să te ignore”, spune Elizabet Pantley, autoarea cărții „The No-Cry Discipline Solution” și mamă a patru copii.
Sfat: numărătoare inversă
După cum sugerează Elizabet Pantley, în loc să spui „Vino aici acum”, poți încerca două avertismente. „În magazinul de jucării, de exemplu, aș încerca „Page, cinci minute și vino aici”. Și apoi „Page, acum te rog vino aici”.
Pantley sugerează apoi să aștepți un minut și dacă copilul tot nu răspunde, ar trebui să-l ții de mână și să spui: „Când te sun, mă aștept să vii la mine”. Un copil nu are un simț clar al timpului, dar înțelege rapid progresul faptelor și acțiunilor. De exemplu, puteți spune la locul de joacă: „Încă două alergări pe tobogan și apoi gata”.
De asemenea, ajută copilul să știe că îi înțelegeți punctul de vedere: „Pariez că vrei să stai în acest magazin pentru totdeauna, dar acum este timpul să plecăm"
Avertizează-l mai întâi spunând ce urmează să faci și apoi încearcă să-i distragi atenția.
Desigur, uneori chiar și cele mai diferite încercări pot să nu funcționeze. Dar puțină creativitate și practică te pot scuti de efort și... crize de furie.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google News
Te-a ajutat acest articol?
Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.
Furia și izbucnirile...
Fiecare părinte s-a confruntat, la un moment dat, cu...
Temele pentru acasă sunt o...
Titi Aur, instructor de conducere defensivă, vine cu...