Copil român, părăsit de mamă de mic, un adevărat exemplu de geniu precoce! La doar 10 ani poate rezolva un exercițiu din 70 de termeni în doar 0,5 secunde!
Data publicării:
La doar 10 ani, Karlos Tănăsucă, din Iași, demonstrează un talent remarcabil în domeniul matematicii.

Acest băiețel uimitor efectuează calcule complexe cu o viteză de necrezut, lăsându-i pe toți cei din jurul său cu gura căscată.

Povestea sa începe când avea doar 5 sau 6 ani, moment în care tatăl său l-a înscris la un curs de matematică.

Karlos a acceptat cu entuziasm, deoarece de mic era fascinat de lumea numerelor și a cifrelor.

La doar 10 ani, Karlos Tănăsucă demonstrează un talent excepțional care îl diferențiază de colegii săi: poate efectua un exercițiu matematic complex, format din 70 de termeni, în doar 0,5 secunde. Această abilitate extraordinară nu doar că i-a uimit pe profesorii și colegii săi, dar l-a și propulsat rapid în topul competițiilor internaționale de matematică, unde se remarcă prin rapiditatea și acuratețea cu care rezolvă problemele.

Karlos muncește din greu

Pe măsură ce anii au trecut, pasiunea lui Karlos pentru matematică a crescut, iar visul său de a deveni IT-ist a început să prindă contur.

Convins că matematica este cheia succesului în acest domeniu, Karlos muncește din greu și își pune toată energia în studiile sale. Eforturile lui nu au rămas neobservate, el fiind deja olimpic la matematică și câștigând locul I la prima sa olimpiadă.

Mama sa i-a părăsit când el avea doar 3 ani și a plecat în Germania

Viața lui Karlos nu a fost deloc ușoară. Mama sa i-a părăsit când el avea doar 3 ani și a plecat în Germania, de unde nu s-a mai auzit nimic despre ea.

Tatăl său, care lucrează ca taximetrist, face tot posibilul să îi asigure fiului său tot ce are nevoie. În ciuda dificultăților, dragostea și devotamentul tatălui său au fost esențiale pentru dezvoltarea talentului său extraordinar.

Este foarte pasionat de jocurile video

În afara matematicii, Karlos este un copil ca toți ceilalți, cu pasiuni și interese specifice vârstei. Este foarte pasionat de jocurile video, printre preferatele sale numărându-se Fortnite, CS și Roblox. Aceste jocuri îi oferă o evadare din cotidian și, în același timp, îi stimulează gândirea strategică și abilitățile de rezolvare a problemelor.

Povestea lui Karlos este una de inspirație și determinare, arătând că, indiferent de circumstanțe, talentul și munca asiduă pot deschide calea către succes. Cu sprijinul necondiționat al tatălui său și cu propria sa dedicare, Karlos este pe drumul cel bun pentru a-și atinge visul de a deveni un IT-ist de succes.

Karlos Tănăsucă a participat la Românii au Talent și va merge și la „Britain’s Got Talent”

Copilul a participat la Românii au Talent și va avea șansa de a-și demonstra talentele extraordinare și în fața unei audiențe internaționale, participând la faimosul show „Britain’s Got Talent”.

Această oportunitate reprezintă un moment de cotitură pentru tânărul matematician, oferindu-i posibilitatea de a-și etala abilitățile remarcabile și de a-și împlini visurile pe o scenă mondială.

Show-ul „Britain’s Got Talent” nu este doar o competiție, ci și o platformă globală care promovează diversitatea talentelor și originalitatea. Pentru Karlos, aceasta este ocazia perfectă de a arăta că matematica poate fi la fel de captivantă și fascinantă ca orice altă formă de artă. Prin participarea sa, el dorește să demonstreze că, deși are doar 10 ani, poate concura de la egal la egal cu cei mai talentați participanți din lume.

SURSA: Pro TV, Mediafax, România TV



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.



Autorul articolului: Loredana Iriciuc
Categorie: Social

Articole similare

DC Media Group Audience

Cele mai noi articole

Top citite
Un cercetător de la Stanford spune care este soluția pentru dezvoltarea intelectuală a copiilor: „Devin mai motivați, mai rezilienți și mai capabili să aibă succes” / FOTO: freepik.com @ standret

Un cercetător de la Stanford spune care este soluția pentru dezvoltarea intelectuală a copiilor: „Devin mai motivați, mai rezilienți și mai capabili să aibă succes”

Cum putem ajuta copilul să-și facă singur temele? Câteva sfaturi de la un psiholog / FOTO: freepik.com @EmilyStock

Cum putem ajuta copilul să-și facă singur temele? Câteva sfaturi de la un psiholog

Parentingul „suficient de bun”. Avertismentul unui psiholog: „Cea mai mare povară pe care trebuie să o poarte un copil este viața netrăită a părinților săi” / FOTO: freepik.com @sherry

Parentingul „suficient de bun”. Avertismentul unui psiholog: „Cea mai mare povară pe care trebuie să o poarte un copil este viața netrăită a părinților săi”

Foto: Freepik @freepick

Acesta este intervalul orar în care un copil NU ar trebui să își facă temele: Cum să eviți suprasolicitarea și lipsa de concentrare

pixel