Copilul tău vrea să se tatueze? Super Nanny: Lasă-l în pace
Data actualizării:
Data publicării:
Nu ne niciun secret că tatuajele au devenit o formă de exprimare personală din ce în ce mai populară, mai ales în rândul tinerilor.  

Deși mulți le văd ca pe un mod creativ de a-și exprima identitatea sau valorile, tatuajele pot veni la pachet cu o serie de riscuri și consecințe pe care mulți adolescenți nu le cunosc sau le subestimează. 

Ce faci dacă al tău copil vrea să se tatueze? 

Un sfat vine de la celebra Irina Petrea, cunoscută din celebra emisiune tv „Super Nanny”, în care dădaca Irina Petrea îi ajuta pe părinții din toată țara să își disciplineze copiii neascultători și să relaționeze mai bine cu aceștia! 

”O să aibă 20 de ani și o să-ți vină acasă cu tot piciorul tatuat. Așa, să-ți facă în ciudă. Nu mai bine îl lăsai să își facă o chestie mică și să-și facă damblaua? Sunt mulți care, după ce și-au făcut un tatuaj nu le mai trebuie altul. Lasă-l în pace să-și facă o chestie mică, discretă, undeva... și dacă, pe urmă îi mai place, mai vedem”, a spus Irina Petrea, cunoscută de public ca Super Nanny.

Înțelegerea dorinței de a se tatua

Pentru adolescenți, tatuajele reprezintă adesea o modalitate de a-și exprima identitatea și de a-și afirma independența. Într-o perioadă în care tinerii sunt în căutarea propriului lor drum, un tatuaj poate părea o formă de exprimare personală și de rebeliune împotriva normelor impuse de societate și familie. De aceea, înainte de a reacționa drastic, părinții ar trebui să încerce să înțeleagă motivele din spatele acestei dorințe.

Practic, ceea ce sugerează Irina Petrea este că reacția inițială a părinților poate influența puternic relația cu copilul lor. Poate că nu ar trebui să-i interzici imediat. Poate că ar trebui să porți un dialog și să găsești o soluție de compromis: un tatuaj mic, undeva într-un loc ascuns.

1. Copilul tă... (copilul-tau-vrea-sa-se-tatueze-super-nanny-irina-petrea-lasa-l-in-pace-2_11513600.jpg)

Foto: Freepik

Să-i adresezi copilului întrebarea „Ce te atrage la ideea de a avea un tatuaj?” sau „Ce înseamnă acest tatuaj pentru tine?”, poate că îl va ajuta să ia decizia corectă și în același timp îi oferi copilului șansa de a-și exprima gândurile și sentimentele, iar voi, părinții veți avea o mai bună înțelegere a perspectivei sale.

Permisiunea cu condiții

Dacă copilul își dorește cu adevărat un tatuaj, poți opta pentru o abordare mai flexibilă: permite-i să se tatueze, dar cu anumite condiții. De exemplu, părinții pot sugera să aștepte câteva luni înainte de a-și face tatuajul pentru a se asigura că dorința este una constantă și nu doar un impuls de moment. De asemenea, se poate propune explorarea tatuajelor temporare, pentru a vedea cum se simte cu un tatuaj înainte de a lua o decizie permanentă.

Respectul pentru deciziile copilului

La un moment dat, copiii devin adulți și trebuie să le oferim spațiul necesar pentru a lua propriile decizii. Chiar dacă părinții pot avea rețineri, este esențial să înțeleagă că a oferi sprijin și respect pentru alegerile copiilor lor poate întări relația părinte-copil.

Nu uita:  reacțiile dure sau interdicțiile categorice pot duce la conflicte și rupturi în relația dintre părinți și copii. În schimb, o abordare calmă, bazată pe dialog și respect reciproc, poate ajuta atât părinții, cât și copiii să navigheze prin aceste decizii dificile.

În cele din urmă, tatuajul poate deveni un prilej pentru a întări legătura părinte-copil și a construi o relație bazată pe încredere și respect.



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.



Autorul articolului: Elena Didila
Categorie: Adolescenti

Articole similare


Cele mai noi articole

Top citite
Prof. Mariana Badea, despre schimbările din sistemul de învățământ „Nu se mai numesc opere literare, se numesc texte, ca la manele” / FOTO: freepik.com@ zinkevych

Prof. Mariana Badea, despre schimbările din sistemul de învățământ: „Nu se mai numesc opere literare, se numesc texte, ca la manele” / VIDEO

Lecțiile de maniere pe care părinții NU le mai predau copiilor. Cercetători: „Nu e vorba doar că devin nepoliticoși, dar vor avea de suferit social și profesional pe termen lung” / FOTO: freepik.com @EyeEm

Lecțiile de bune maniere pe care părinții NU le mai predau copiilor. Cercetători: „Nu e vorba doar că devin nepoliticoși, dar vor avea de suferit social și profesional pe termen lung”

Foto: Freepik@freepk

Aceasta este vârsta ideală pentru a-l învăța pe copil o limbă străină

Cuvintele părinților care demotivează copiii și le afectează viitorul. Experți în parenting: „Sunt mai periculoase decât par!” / FOTO: freepik.com @gerain0812

Cuvintele părinților care demotivează copiii și le afectează viitorul. Experți în parenting: „Sunt mai periculoase decât par!”

pixel