Crize de furie în public: Sfaturi pentru a pune capăt mofturilor copilului tău
Data publicării:
Când suntem pe stradă și copilul nostru începe să facă mofturi în public, primul lucru pe care îl simțim este rușinea. Uneori chiar ne întrebăm dacă ne îndeplinim bine rolul de părinte.

Maternitatea are aspecte care ne înnebunesc și aspecte minunate. O situație care generează frustrare, enervare și disconfort este scena tipică pe care o face copilul nostru când își dorește ceva ce nu poate avea.

În timp ce copiii se pregătesc să câștige premiul „capriciul anului”, noi, mamele, riscăm să pierdem controlul. Când acest comportament este ocazional, este complet normal și există mai multe trucuri pentru a-l evita.

Sfaturi pentru a-ți lua rămas bun de la crizele de furie în public

Iată câteva sfaturi de pus în practică imediat pentru a-ți lua rămas bun de la crizele de furie în public.

1. Asigură-te că micuțul tău și-a îndeplinit toate nevoile înainte de a pleca de acasă.  Ideal este să te organizezi astfel încât copilul să mănânce la o oră prestabilită și să facă puiul de somn la momentele potrivite.

2. A oferi stabilitate tuturor programelor sale este esențial pentru a evita stările negative. Când ieșim pe stradă, stricându-i rutina de hrănire și somn, este foarte probabil ca cel mic să fie obosit și cu proastă dispoziție. Procedând astfel, creăm condițiile ideale pentru un capriciu de proporții mari.

3. Planificați și pregătiți-l corespunzător. Dacă mergi la bancă, într-un loc aglomerat sau plictisitor pentru copil, cel mai bine este să aduci o jucărie și ceva gustări: acestea vor fi de mare ajutor pentru a-l liniști pe cel mic.

2. Fotografie... (pexels-gustavo-fring-3985095_63948500.jpg)

Foto: Gustavo Fring/ Pexels

4. Asigurați-vă că clarificați lucrurile dinainte pe care le veți face împreună. Copiii fac asocieri logice. Dacă îi spui copilului că mergi la magazin, el va crede că are ocazia să primească ceva bun sau o jucărie nouă. Pentru a evita certuri este mai bine să-i explici ce ai de cumpărat pentru casă. Stabiliți limite clare pentru ceea ce poate alege. Dacă te-ai hotărât să-i cumperi doar o cutie de cereale, spune-i că își poate alege tipul preferat.

 Ideea este ca el să cunoască limitele 

Vă prezentăm mai jos un set de strategii care vă vor ajuta să evitați atât de temutele crize publice:

1. Explicați-i traseul pe care îl veți urma și cât timp veți fi afară.  În acest fel cel mic va avea informaățiile necesare pentru a-și gestiona așteptările. 

2. Vorbește cu sinceritate copilului tău despre activitățile pe care le vei face în afara casei, astfel încât să se pregătească mental pentru ceea ce urmează.

3. Fotografie... (pexels-gustavo-fring-3985062_06361800.jpg)

Foto: Gustavo Fring/ Pexels

3. Identificați posibile crize de furie și planificați din timp.  O mulțime de idei trec prin mintea copiilor noștri când le spunem „nu”. Evitarea conflictului este mai bine decât combaterea lui.

4. Decide din timp când trebuie să părăsești locul tău preferat.  De exemplu, dacă suntem la locul de joacă îl putem chema cu 15 minute înainte de ora programată și îi explicăm că îl vom lăsa să se joace încă 10 minute. El va simți că te gândești la distracția lui și va începe să se pregătească mental să plece.

5. Mutați-i atenția. Dacă copilul vrea o gustare pe care nu o poate avea și este pe cale să plângă, spuneți-i că trebuie să mergeți lao plimbare. Ideea este că o vede ca pe o oportunitate de distracție. Distrage-i atenția și îl vei cuceri.

4. Fotografie... (pexels-gustavo-fring-3985096_29568700.jpg)

Foto: Gustavo Fring/ Pexels

6. Nu ceda! Copiii care fac cele mai multe crize de furie sunt cei care știu că pot obține ceea ce își doresc. Fiecare situație va fi diferită și tu ești cel care alegi - cu propriile criterii - strategia și atitudinea potrivită. Uneori va trebui să cedezi, iar alteori nu. 

A spune „nu” nu înseamnă că ești o mamă rea. Uneori este necesar, nu contează dacă copilul tău face crize în public.  Și tocmai în aceste cazuri trebuie să ne menținem pe poziție.

Dacă avem gânduri secundare în timpul unei crize de furie, vom transmite copilului mesajul greșit. În curând va începe să vadă această situație ca pe o modalitate de a obține ceea ce își dorește.



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.



Autorul articolului: Elena Didila
Categorie: Comportamente si Emotii

Articole similare


Cele mai noi articole

Top citite
Afirmații pozitive pentru părinți pentru îmbunătățirea stării psihice / FOTO: freepik.com@freepik

Afirmații pozitive pentru părinți pentru îmbunătățirea stării psihice

10 tehnici de parenting tradițional pe care generația modernă ar trebui să le redescopere: Lecții valoroase din trecut pentru părinți de astăzi / FOTO: freepik.com @EyeEm

10 tehnici de parenting tradițional pe care generația modernă ar trebui să le redescopere: Lecții valoroase din trecut pentru părinți de astăzi

STUDIU Aceasta este vârsta la care copiii încetează să mai creadă în Moș Crăciun / FOTO: freepik.com@ gpointstudio

STUDIU: Aceasta este vârsta la care copiii încetează să mai creadă în Moș Crăciun

Când încep bebelușii să recunoască fețele și să-și amintească lucruri / FOTO: freepik.com@ bearfotos

Când încep bebelușii să recunoască fețele și să-și amintească lucruri?

pixel