Crizele de furie ale copiilor au o latură pozitivă: Află care sunt beneficiile acestora pentru dezvoltarea armonioasă a copilului
Data actualizării:
Data publicării:
Crizele de furie ale copiilor nu sunt doar episoade negative. Au și o latură pozitivă. În acest articol vom explica de ce.

În calitate de părinți, cu siguranță vă veți fi găsit în situații jenante din cauza acceselor de furie ale copiilor voștri. Cu toate acestea, chiar dacă sunt greu de tolerat, ele ne arată că dezvoltarea emoțională a copiilor tăi se desfășoară corect.

În primii ani de viață, copiii sunt incapabili să se autoregleze. Emoțiile lor se pot schimba brusc și atunci s-ar putea să înceapă să facă crize de furie.

Să vezi un copil furios că începe să plângă și să țipe nu este tocmai cel mai bun scenariu în care să te afli. Fără îndoială, această situație vă poate provoca jenă și stres. Dar dacă cunoști implicațiile pozitive ale crizelor de furie, totul ți se va părea mai puțin grav.

Beneficiile surprinzătoare ale crizelor de furie ale copiilor

Dacă sunt gestionate corect, crizele de furie ale copiilor contribuie la dezvoltarea creierului lor. Când se nasc, creierul bebelușilor nu este complet dezvoltat. Genetica oferă bazele, dar fiecare experiență de viață contribuie la formarea structurii sale definitive.

Modul în care gestionăm frustrările în copilărie va afecta modul în care le vom trata ca adulți. Frustrările permit eliminarea cortizolului din organism. Lacrimile conțin cortizol, care este hormonul stresului. Când copiii plâng, ei eliberează stresul din corpul lor.

În plus, plânsul reduce tensiunea arterială și crește sentimentul de bunăstare emoțională atunci când primiți sprijin de la o persoană dragă. Ați observat că starea de spirit a copiilor se îmbunătățește semnificativ după plâns?

Plânsul vă ajută să vă limpeziți mintea. Când fac crize de furie, copiii intră în conflict și își exprimă emoțiile negative. Eliminând furia și frustrarea, ideile lor devin mai clare și pot învăța ceva nou.

2. Fotografie... (pexels-tre1baa7n-long-7743765_78104700.jpg)

Foto: Tre1baa7 Nlong/ Pexels

Când un copil nu se poate concentra și asculta, înseamnă de obicei că are un blocaj emoțional care îl împiedică să progreseze. Pentru ca copiii să învețe ceva, trebuie să fie fericiți și relaxați.

În plus, calitatea somnului se îmbunătățește. În multe ocazii suntem făcuți să credem că cel mai bun lucru de făcut este să evităm crizele de furie ale copiilor, dar aceasta nu este întotdeauna cea mai bună soluție. Ca și în cazul adulților, stresul și situațiile negative apar atunci când copiii sunt într-o fază de odihnă.

Din acest motiv, nu este întotdeauna potrivit să întrerupeți crizele de furie ale copiilor. Este de preferat sa găsești o modalitate sănătoasă prin care copilul să își exprime emoțiile și apoi sa doarmă bine noaptea și să aibă un somn odihnitor.

Și dacă nu ar fi de ajuns...

Când comunică cum se simt, copiii tăi se simt în siguranță. Multe crize de furie ale copiilor apar deoarece aceștia sunt în curs de a accepta un răspuns negativ pe care le-ai dat.

Tantrumul este o modalitate de a exprima modul în care se simt în legătură cu acel răspuns. Perturbarea emoțională pe care o experimentează este o oportunitate pentru tine de a arăta empatie față de tristețea lor și de a-i ajuta să comunice mai bine. În acest fel, legătura dintre părinți și copii va fi întărită.

Copiii fac ceva ce oamenii în vârstă au uitat să facă. Pe măsură ce copilul crește, plânge mai puțin. Acest lucru se datorează parțial pentru că au început să-și gestioneze emoțiile, dar este și o încercare de a se adapta la o societate care nu aprobă pe deplin exprimarea emoțiilor. Un copil care exprimă ceea ce simte nu acumulează sentimente și experiențe negative.

Pe termen lung, crizele de furie îmbunătățesc comportamentul copiilor. Uneori, copiii se exprimă folosind mijloace precum agresivitatea și respingerea față de părinți.

3. Fotografie... (pexels-pixabay-256657_09520800.jpg)

Foto: Pixabay/ Pexels

Când își ating limita, exteriorizează tot ceea ce îi împiedică să arate latura dulce și cooperantă pe care o au în mod natural.

Când unul dintre copiii tăi experimentează un moment de modificare, îl poți folosi în avantajul tău. Vă puteți vedea reflectați în el și puteți înțelege ce simte pentru că și voi ați trecut prin asta de mai multe ori.

Tratând asertiv crizele de furie ale copiilor, te va ajuta să-ți depășești provocările emoționale. Faceți din comunicare și exprimarea emoțiilor un obicei de familie care îmbunătățește bunăstarea colectivă. 

Oamenii care își exprimă sentimentele și le împărtășesc cu cei dragi sunt mai fericiți și își îmbunătățesc sănătatea.

Amintiți-vă că fiecare situație poate fi un moment pentru a învăța ceva și pentru a vă îmbogăți bagajul de experiențe ca părinți. Acest lucru va fi foarte util pentru educația copiilor dvs.



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.



Autorul articolului: Elena Didila
Categorie: Comportamente si Emotii

Articole similare


Cele mai noi articole

Cum ar trebui să se desfășoare conversațiile cu copiii mici

Conversațiile cu copiii mici sunt esențiale pentru...

7 mici obiceiuri care te vor face o persoană mai interesantă

Toată lumea își dorește să fie percepută ca o persoană...


Top citite
Lecțiile de maniere pe care părinții NU le mai predau copiilor. Cercetători: „Nu e vorba doar că devin nepoliticoși, dar vor avea de suferit social și profesional pe termen lung” / FOTO: freepik.com @EyeEm

Lecțiile de bune maniere pe care părinții NU le mai predau copiilor. Cercetători: „Nu e vorba doar că devin nepoliticoși, dar vor avea de suferit social și profesional pe termen lung”

Foto: Freepik@prostooleh

Semne că ai fost un părinte bun. Carl Rogers, psiholog: „Acesta este singurul lucru care contează cu adevărat”

Foto: Freepik@freepk

Aceasta este vârsta ideală pentru a-l învăța pe copil o limbă străină

De ce au nevoie cu adevărat copiii de la părinții lor? Descoperă cele 5 lucruri esențiale care fac diferența în bunăstarea lor! / FOTO: freepik.com @sheremetaphoto

De ce au nevoie cu adevărat copiii de la părinții lor? Descoperă cele 5 lucruri esențiale care fac diferența în bunăstarea lor!

pixel