Cu copiii culegi ceea ce semeni: Câteva sfaturi de care ar trebui să ții cont în creșterea copiilor tăi
Data publicării:
Dacă vei semăna dragoste, vei culege iubire. Dacă te comporți cu respect și empatie, vei primi respect și empatie. Cu copiii culegi ceea ce semeni. Din acest motiv este mai bine să acordați o atenție deosebită cuvintelor și atitudinilor pe care le folosiți cu ei, mai ales în timpul copilăriei. Pentru că mâine poate fi deja prea târziu și consecințele vor fi dramatice.

„Totul se întoarce”, spune o zicală populară veche și răspândită. Acest principiu se aplică perfect educației copiilor. Fără îndoială, tot ce oferi se întoarce mai devreme sau mai târziu. Deci, dacă ceea ce ai dat este dragostea, iubirea se va întoarce mai devreme sau mai târziu. 

Sfatul este așadar să nu pierzi din vedere esențialul neglijând educația copilului tău, pentru că s-ar putea să regreți. Iremediabil, timpul trece și nu se întoarce. Din acest motiv, maternitatea și paternitatea sunt momente de  care să te bucuri la maxim.

Treburile casnice sau eșecurile de serviciu nu contează, iar copiii nu înțeleg ce sunt acestea. Au nevoie doar de timpul și dăruirea ta. Și mai ales a iubirii tale. Fă-ți timp pentru a te dedica la ceea ce de fapt valorează mai mult decât orice altceva. Pentru că trecutul nu oferă a doua șansă.

2. -imagine fara descriere- (pexels-pixabay-262103-1_95992300.jpg)

Foto: Pixabay/ Pexels

Respingerea copiilor

Este adevărat că uneori o persoană se întoarce acasă obosită, chiar epuizată. Nu lăsa această oboseală să te învingă. Amintește-ți că asta poate strica cea mai frumoasă și intensă relație din viața ta, dăunând unei legături unice și sfinte: cea care te unește cu copilul tău.

Alți oameni merg și mai departe, lăsându-se absorbiți de muncă chiar și acasă. Copilul vede părinții ocupați, responsabili și neclintiți de calcule, notițe și computere. Iar micuților le este dor de momentul mult așteptat: cel petrecut împreună.

„Nu acum!”  spun mulți părinți. În era noilor tehnologii informaționale și comunicaționale, în mod paradoxal, ne pierdem capacitatea de a comunica, în special cu copiii noștri. La fel, uneori, părinții sunt dependenți de dispozitivele mobile. Copiii cer doar timp, atenție, dăruire, protecție și multă dragoste, iar aceste lucruri le sunt refuzate, fără să ne gândim că mai devreme sau mai târziu s-ar putea să ni se întoarcă acest lucru.

„Nu mai deranjați”, spune mama în timp ce face ordine în casă sau tatăl în timp ce el spăla mașina. În realitate, copilul avea nevoie doar de o discuție sau de un moment de lene petrecut împreună, cea mai bună moștenire pentru copiii săi.

1. -imagine fara descriere- (pexels-pixabay-236215-1_24384600.jpg)

Foto: Pixabay/ Pexels

Începând din adolescență culegi ceea ce semeni

În acest moment al vieții când copilul tău începe să arate un caracter rebel și să se schimbe fizic, pregătește-te pentru momentul în care acest trecut revine. Veți înțelege acest lucru imediat, de îndată ce copilul dumneavoastră vă răspunde prost sau repetă una dintre frazele pe care le-ați folosit cu el în copilărie.

„Mamă, nu acum!”,„Nu mă deranja, tată”.  O să te doară. Fără îndoială, în adâncul sufletului știi că ai pierdut timp și oportunități de a petrece momente tandre cu copiii tăi. Și tocmai în acest moment înțelegi că este adevărat, că culegi ceea ce semeni.

Pe măsură ce trec anii, temperamentul adolescentin va dispărea, cu toate acestea, această ”recoltă” va rămâne pentru a vă aminti de ceea ce ați semănat cândva. În acest viitor, care e mai aproape decât crezi, vei regreta acele alegeri proaste și acele greșeli făcute.

Se spune că timpul este dușmanul omului, dar acest lucru poate fi evitat acționând conform a ceea ce iubim. Și pe cine putem iubi mai mult decât copiii și familia noastră?

Publicitate



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.



Autorul articolului: Elena Didila
Categorie: Comportamente si Emotii

Articole similare


Cele mai noi articole

Top citite
Cele trei lucruri pe care copiii bine educați le au în casă, conform experților: „Așa își permit să se dezvolte armonios” / FOTO: freepik.com @volodymyr-t

Cele trei lucruri pe care copiii bine educați le au în casă, conform experților: „Așa își permit să se dezvolte armonios”

Nume rare inspirate de iarnă, alegeri îndrăznețe: Prenume cu personalitate, perfect potrivite pentru micuții născuți în acest sezon / FOTO: freepik.com @EyeEm

Nume rare inspirate de iarnă, alegeri îndrăznețe: Prenume cu personalitate, perfect potrivite pentru micuții născuți în acest sezon

Modul corect de a răspunde copilului tău atunci când spune „VREAU”, potrivit unui psiholog / FOTO: freepik.com @volodymyr-t

Modul corect de a răspunde copilului tău atunci când spune „VREAU”, potrivit unui psiholog

10 tehnici de parenting tradițional pe care generația modernă ar trebui să le redescopere: Lecții valoroase din trecut pentru părinți de astăzi / FOTO: freepik.com @EyeEm

10 tehnici de parenting tradițional pe care generația modernă ar trebui să le redescopere: Lecții valoroase din trecut pentru părinți de astăzi

pixel