Cum poți crește imunitatea la copii
Data publicării:
Fiecare părinte își dorește ca micuțul său să crească puternic, sănătos și pregătit să facă față provocărilor vieții. Un sistem imunitar puternic îi ajută pe cei mici să lupte contra infecțiilor. 

Fiecare părinte își dorește ca micuțul său să crească puternic, sănătos și pregătit să facă față provocărilor vieții. Un sistem imunitar puternic îi ajută pe cei mici să lupte contra infecțiilor. 

Pentru întărirea sistemului imunitar trebuie, în primul rând, evitată utilizarea foarte des a antibioticelor. Se estimează că între 40 și 50 % dintre antibioticele prescrise în asistența primară și de specialitate sunt inadecvate sau inutile. Acest fapt este deosebit de grav în cazul copiilor, deoarece este dovedit că utilizarea antibioticelor afectează microbiota intestinală și este legată de un risc mai mare de patologii autoimune.

SURSĂ FOTO: freepik.com@prostooleh

Medicul pediatru de la Clínica INDISA, dr. Víctor Monreal, spune că expunerea devreme la anumite bacterii și microorganisme îi ajută pe copii să genereze anticorpi. Asta înseamnă că, pe termen lung, cei care au interacționat cu un ecosistem mai variat vor avea mai puține șanse de a suferi de boli comune, precum răceala sau alergiile.

Alimentație echilibrată și proaspătă: consumul de legume și fructe îl ajută pe copil să primească toate vitaminele și mineralele de care are nevoie pentru dezvoltarea organismului.

Somnul este de asemenea foarte important atunci când vine vorba despre sistemul imunitar. Din acest motiv, este necesar ca cei mici să aibă un program de somn corect.

Activitățile în aer liber. Soarele este o sursă excelentă de vitamina D, astfel că expunerea copiilor în aer liber va aduce doar beneficii și un sistem imunitar puternic. Vitamina D ajută organismul să absoarbă calciul, una dintre componentele principale ale oaselor noastre, și joacă un rol important în sistemul nervos, muscular și imunitar.

Boli comune la bebeluși și copii din cauza imunității scăzute

Printre afecțiunile care pot apărea la bebeluși din cauza imunității scăzute se află:

Amigdalită;

Diaree;

Otita medie acută.

Ce să faci pentru a menține imunitatea ridicată la cei mici

SURSA FOTO: freepik.com@Holiak

Pe lângă alimente, putem aplica obiceiuri sănătoase în viața noastră de zi cu zi pentru a menține imunitatea ridicată cum ar fi:

Atenție la igiena mâinilor și a ustensilelor folosite acasă;

Practicarea sportului;

Evitarea fumatului în prezența celor mici;

Evitarea  schimbările bruște de temperatură;

Nu fumați în prezența copiilor;

Aerisiți casa zilnic.

Prin adoptarea unor măsuri simple, dar eficiente, poți contribui semnificativ la consolidarea acestui scut protector. Fie că este vorba despre o alimentație echilibrată, activități fizice în aer liber sau de un program de odihnă adecvat, fiecare pas contează în construirea unei sănătăți optime. 



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.



Autorul articolului: Raluca Panțiru
Categorie: Sanatate

Articole similare


Cele mai noi articole

Top citite
Lecțiile de maniere pe care părinții NU le mai predau copiilor. Cercetători: „Nu e vorba doar că devin nepoliticoși, dar vor avea de suferit social și profesional pe termen lung” / FOTO: freepik.com @EyeEm

Lecțiile de bune maniere pe care părinții NU le mai predau copiilor. Cercetători: „Nu e vorba doar că devin nepoliticoși, dar vor avea de suferit social și profesional pe termen lung”

Foto: Freepik@freepk

Aceasta este vârsta ideală pentru a-l învăța pe copil o limbă străină

De ce au nevoie cu adevărat copiii de la părinții lor? Descoperă cele 5 lucruri esențiale care fac diferența în bunăstarea lor! / FOTO: freepik.com @sheremetaphoto

De ce au nevoie cu adevărat copiii de la părinții lor? Descoperă cele 5 lucruri esențiale care fac diferența în bunăstarea lor!

Caracteristicile principale ale parentingului autoritar. Cauzele, efectele și motivele pentru care părinții aleg acest stil parental / FOTO: freepik.com @dusanpetkovic

Caracteristicile principale ale parentingului autoritar. Cauzele, efectele și motivele pentru care părinții aleg acest stil parental

pixel