Cum să alegi mărimea corectă a scutecului
Data publicării:
Spre deosebire de haine, mărimea scutecelor nu se alege în funcție de lunile sau înălțimea copilului, ci în funcție de greutatea copilului.

Majoritatea bebelușilor poartă scutece de la naștere până la vârsta de aproximativ trei ani. Durata depinde de dezvoltarea copilului care, după cum știți, este foarte diferită de la un copil la altul.

În acest moment, scutecele variază de la mărimea 1 la 8. Fiecare dintre aceste mărimi este concepută în funcție de greutatea copilului, care este unul dintre criteriile principale de care trebuie să ții cont atunci când alegi marimea potrivită.

Mărimea 1 corespunde scutecelor pentru nou-născuți care cântăresc cel puțin 2 kg. Ulterior, mărimile cresc până la mărimea 8, potrivită copiilor mai mari, cu o greutate mai mare de 17 kg (și până la maxim 30 kg).

Mai ales la naștere nu este ușor să alegi mărimea potrivită, dar pentru unii copii atât mărimea 1 cât și 2 ar putea fi bine; nu putem spune cu certitudine, deoarece fiecare copil are propria fizionomie, iar indicațiile de greutate sunt doar sugestii. 

Care sunt scutecele potrivite?

Uneori se poate întâmplă ca scutecul să nu se potrivească corect corpului copilului, chiar dacă mărimea corespunde greutății acestuia.

Acest lucru se datorează faptului că copiii, ca și adulții, au forme ale corpului foarte diferite, indiferent de greutatea lor. Este important de știut că un scutec de mărimea potrivită nu trebuie să lase urme pe piele, dar nici să fie prea larg.

Pe piață există diferite tipuri de scutece, clasice, chilot sau chiar lavabile. Totul depinde foarte mult de nevoile tale și ale copilului tău. Nu există scutec potrivit pentru fiecare copil, dar există scutecul potrivit, o alegere subiectivă, care se bazează pe mulți factori și alegeri individuale și pe viața de zi cu zi a fiecărei familii.

De unde știi când este timpul să schimbi mărimea scutecelor?

Cum înțelegi că scutecul nu se potrivește bebelușului tău?

1. Rămân urme de la benzi pe piciorușe sau burtică. O regulă generală este că ar trebui să se asigure un spațiu de două degete între bata scutecului și burtică. Astfel poti fi sigur că bebelușul tău va avea suficient spațiu chiar și în caz de umflare. Dacă scutecul îmbrățișează confortabil corpul fără a fi prea strâns, mărimea este corectă.

2. Fotografie... (pexels-yankrukov-6209543_86664400.jpg)

Fotografie de la Yan Krukau/Pexels

2. Se întâmplă deseori scurgeri.

3. Benzile se dezlipesc periodic sau scutecul cade de pe bebeluș.

4. Micuțul transpiră în zona intimă.

5. Apar reacții alergice sau iritații în locurile în care pielea intră în contact cu scutecul.

 

Tipul scutecelor: umplutura

Stratul absorbant joacă un rol extrem de important în alegerea scutecului potrivit. De obicei, în calitate de umplutură sunt folosite fibrele de celuloză, bumbacul sau hidrogelul.

Scutecele din bumbac se caracterizează prin moliciune și hipoalergenicitate, iar cele din hidrogel – printr-o bună absorbție.

Cert e că indiferent de ce tip de umplutură alegi, umiditatea care intră în scutec trebuie să fie rapid îmbibată și repartizată uniform pe întreaga suprafață a acestuia.

De reținut: Termenul de valabilitate

Scutecele de unică folosință pentru bebeluși au termen de valabilitate. Umplutura scutecelor își pierde cu timpul din eficacitate și nu mai este atât de bună în absorbția lichidelor.

5 sfaturi utile cum folosești corect scutecele

Alege scutece pentru copii de la diferiți producători la o primă încercare. Observă reacția pielii bebelușului la fiecare dintre aceștia.

Ține scutecele într-un loc uscat.

Schimbă scutecul în mod regulat.

După fiecare schimbare, spală bebelușul și lasă-i pielea să respire puțin.

Ai grijă să îmbraci scutecul pe pielea curată și uscată. Dacă este necesar folosește pudra pentru copii



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.



Autorul articolului: Elena Didila
Categorie: Bebelusi

Articole similare


Cele mai noi articole

Top citite
Afirmații pozitive pentru părinți pentru îmbunătățirea stării psihice / FOTO: freepik.com@freepik

Afirmații pozitive pentru părinți pentru îmbunătățirea stării psihice

10 tehnici de parenting tradițional pe care generația modernă ar trebui să le redescopere: Lecții valoroase din trecut pentru părinți de astăzi / FOTO: freepik.com @EyeEm

10 tehnici de parenting tradițional pe care generația modernă ar trebui să le redescopere: Lecții valoroase din trecut pentru părinți de astăzi

STUDIU Aceasta este vârsta la care copiii încetează să mai creadă în Moș Crăciun / FOTO: freepik.com@ gpointstudio

STUDIU: Aceasta este vârsta la care copiii încetează să mai creadă în Moș Crăciun

Când încep bebelușii să recunoască fețele și să-și amintească lucruri / FOTO: freepik.com@ bearfotos

Când încep bebelușii să recunoască fețele și să-și amintească lucruri?

pixel