Cum să crești un copil cu gândire critică și o minte puternică: Sfaturile unui terapeut pentru părinții care vor să-și ajute micuții să reușească în viață
Data publicării:
Loredana Iriciuc
Autorul articolului: Loredana Iriciuc
Categorie: Recomandari si sfaturi
Psihologul Sheryl Ziegler subliniază importanța discuțiilor despre sănătatea mintală cu copiii, pentru a-i ajuta să devină rezilienți și să-și dezvolte gândirea critică.

Orice părinte își dorește să crească un copil puternic din punct de vedere mental și capabil să analizeze critic lumea din jur. Însă acest proces nu este deloc simplu.

Într-un articol publicat de CNBC, psihologul Sheryl Ziegler explorează această temă în profunzime.

„Creșterea unor copii rezilienți a fost întotdeauna importantă, dar astăzi, dezvoltarea forței lor mentale este mai crucială ca niciodată. În cei peste 20 de ani de experiență ca terapeut pentru copii, am observat direct cum îndrumarea conștientă și modelarea comportamentală timpurie din partea părinților pot deschide calea spre un viitor de succes”, explică Ziegler.

CITEȘTE ȘI Cele 10 greșeli pe care părinții le fac adesea și care pregătesc copiii pentru un eșec major. Experți: „Nu va fi ușor, dar dacă învățați să depășiți aceste capcane, veți reuși!”

„Având grijă de propria sănătate mintală, vei fi mai bine pregătit să răspunzi nevoilor copilului tău”

SURSA FOTO: freepik.com @beznika

Un aspect important observat la părinții care cresc copii puternici și cu gândire critică este preocuparea lor pentru propria sănătate mintală. Potrivit psihologului, bunăstarea emoțională a părinților este strâns legată de cea a copiilor.

„Având grijă de propria sănătate mintală, vei fi mai bine pregătit să răspunzi nevoilor copilului tău”, subliniază Ziegler.

Ea recomandă părinților să modeleze strategii de autogestionare a emoțiilor, astfel încât cei mici să învețe, la rândul lor, cum să-și gestioneze stresul în mod eficient.

Discută deschis cu copiii despre sănătatea mintală!

SURSA FOTO: freepik.com @bilanol

Psihologul îi încurajează pe părinți să vorbească deschis cu copiii lor despre sănătatea mintală.

„Normalizarea acestor conversații contribuie la eliminarea stigmatizării și îi ajută atât pe copii, cât și pe părinți să ceară sprijin atunci când au nevoie”, subliniază specialistul.

Acum știi cât de important este acest pas pentru a-ți ajuta copiii să devină puternici din punct de vedere mental și să-și dezvolte gândirea critică.



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.


Articole similare


Cele mai noi articole

Tot mai mulți părinți aleg nume unice pentru copiii lor

În ultimii ani, se observă o tendință tot mai...


Top citite

„Vom asista la un val de demisii!” Revolta din Educație explodează: „Tot ceea ce observăm în ultimul timp este împotriva concepției pedagogice de dezvoltare a învățământului”

Ministrul Educației, despre primarii care nu decontează naveta profesorilor: „Nu e o chestie de dacă vrei sau nu, e o chestie de legalitate”

Prof.dr.univ. Dumitru Borțun, despre analfabetismul funcțional: „Profesorii nu fac ce trebuie” / VIDEO

„NU renunț!” Prof. Laura Roxana Alexandru, apel către cei care pun „etichete defăimătoare”: „Nu stricați truda celor care încă luptă pentru calitatea învățământului românesc!”

pixel