Cum și-au crescut părinții miliardari copiii? Melinda Gates: „Aveau o alocație lunară.” Mark Cuban: „Nu vreau să aibă «dreptul» de a fi ticăloși!”
Data publicării:
Melinda French Gates și-a recreat educația „de clasă mijlocie” pentru a-și crește cei trei copii: „Am considerat că este un principiu bun de urmat”.

Cei trei copii ai Melindei French Gates au crescut într-una dintre cele mai bogate familii din lume. Pentru a evita să îi crească „cu un sentiment de drepturi”, părinții lor s-au străduit să le ofere o educație asemănătoare celei din clasa mijlocie, spune French Gates.

„Cred că educația pe care am avut-o eu a fost mult mai apropiată de aceasta: o gospodărie de clasă mijlocie în care banii decideau dacă primeam sau nu o pereche de pantofi. Și am considerat că este un principiu bun de urmat”, a declarat French Gates pentru The New York Times.

Filantropa miliardară a crescut în Dallas, fiind unul dintre cei patru copii ai unui inginer aerospațial și ai unei menajere. S-a căsătorit cu co-fondatorul Microsoft, Bill Gates, în 1994, iar cuplul și-a crescut împreună cei trei copii, înainte de a divorța în 2021.

Cum pot părinții bogați să își crească copiii pentru a fi lipsiți de un sentiment de superioritate

În interviu, French Gates a fost întrebată cum pot părinții bogați să își crească copiii pentru a fi bine adaptați și lipsiți de un sentiment de superioritate. Răspunsul ei a fost simplu și aplicabil pentru părinții din toată țara: alocațiile.

„În primul rând, aveau alocație, așa că nu le cumpăram lucruri doar de dragul de a le avea”, a spus French Gates. „Trebuiau fie să își cumpere ceva din alocația lor, fie să îl pună pe lista de dorințe, ca poate să-l primească de la bunici sau de la noi cu ocazia zilei de naștere sau de Crăciun.”

Copiii Gates, care acum au în jur de 20 de ani, erau încurajați să economisească cel puțin o treime din alocațiile lor pentru donații către organizații caritabile, iar părinții lor ar fi dublat acele donații, a declarat French Gates pentru Time în 2014.

Melinda French Gates i-a avertizat pe copii să nu se laude niciodată cu vacanțele extravagante

Ea a fost sinceră cu copiii săi despre cum proveniența dintr-o familie înstărită i-ar putea izola de ceilalți. I-a avertizat să nu se laude niciodată cu vacanțele extravagante, ca și cum acestea ar fi fost normale pentru toată lumea.

Nu a dorit niciodată să crească genul de copii bogați care, văzând numele familiei pe o clădire, ar considera că merită un tratament special, a adăugat ea.

„Știi ce?” a declarat French Gates pentru The New York Times. „Am fost la facultate cu unii dintre acești copii la Universitatea Duke și mi-am promis că, dacă voi avea vreodată resursele necesare, nu aceia vor fi genul de copii pe care mi-aș dori să-i cresc.”

Mark Cuban: „Cel mai important lucru pentru mine este ca voi să nu deveniți niște ticăloși cu drepturi”

Indiferent dacă provin din familii bogate sau nu, copiii care primesc o alocație sau își găsesc un loc de muncă învață cum să muncească pentru ceea ce își doresc și importanța gestionării propriilor finanțe, potrivit consilierului financiar și autorului Coventry Edwards-Pitt.

Mark Cuban, un alt părinte miliardar, este de aceeași părere. Cei trei copii ai antreprenorului și investitorului au fost crescuți cu ideea că trebuie să își găsească un loc de muncă și să câștige bani pentru a-și cumpăra lucrurile pe care le doresc, a declarat Cuban lui Steve Harvey în timpul unui episod din 2020 al emisiunii „STEVE on Watch”.

„Le spun: după sănătatea voastră, cel mai important lucru pentru mine este ca voi să nu deveniți niște ticăloși cu drepturi”, a spus Cuban, adăugând: „Nu o să vă scriu cecuri. Nu primiți pur și simplu un card de credit. Nu puteți cumpăra orice vă doriți.”

Evitând să le oferiți copiilor tot ceea ce își doresc, îi puteți ajuta mai eficient să își dezvolte etica muncii, a declarat psihoterapeutul Amy Morin pentru CNBC Make It anul trecut.

Copiii care ajung să devină adulți de mare succes învață de obicei de timpuriu că, „dacă vor să reușească, succesul nu vine de la sine”, a spus Morin.



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.



Autorul articolului: Loredana Iriciuc
Categorie: Recomandari si sfaturi

Articole similare


Cele mai noi articole

Cum să previi astmul la copii

De obicei asociem astmul cu dificultăți de respirație și utilizarea...

Este recomandat să le scoți amigdalele copiilor?

Amigdalele palatine sunt structuri de țesut limfatic...

Ce este necesar pentru o dezvoltare emoțională sănătoasă?

Fiecare părinte își dorește ca copilul să crească...


Top citite
Cele șapte comportamente ale copilului fericit. Specialist: „Aceste atitudini îți arată că micuțul tău crește puternic și plin de bucurie” / FOTO: freepik.com @senivpetro

Cele șapte comportamente ale copilului fericit. Specialist: „Aceste atitudini îți arată că micuțul tău crește puternic și plin de bucurie"

Dacă spui aceste expresii când vorbești cu copilul, va avea o personalitate puternică și autentică / FOTO: freepik.com @prostooleh

Dacă spui aceste expresii când vorbești cu copilul, va avea o personalitate puternică și autentică

Nume pentru copii care înseamnă curaj și putere: Sugestii pentru părinții care doresc să transmită un mesaj de încredere și reziliență / FOTO: freepik.com @senivpetro

Nume pentru copii care înseamnă curaj și putere: Sugestii pentru părinții care doresc să transmită un mesaj de încredere și reziliență

„Tinerii de 18 ani din ziua de azi, asemănători celor de 12 ani din urmă cu un deceniu”: Au o rezistență emoțională mai scăzută și mai puțină independență / FOTO: freepik.com @wildlight studio

„Tinerii de 18 ani din ziua de azi, asemănători celor de 12 ani din urmă cu un deceniu”: Au o rezistență emoțională mai scăzută și mai puțină independență

pixel