Școlile din România distrug masculinitatea. Oana Moraru: Doar îi vedeți pe bărbați cât de efeminați sunt astăzi. Sunt complet împotriva naturii
Când copiii lucrează la lectura la școală, au multe oportunități de a exersa corect aceste noi abilități, dar au nevoie și de un sprijin adecvat acasă, astfel încât să învețe nu doar să citească, ci și să devină buni cititori.
Pas cu pas, vor accesa automat instrumentele de lectură, dar dacă vrei să te asiguri că micuții tăi sunt buni cititori, continuă să citești și nu rata următoarele sfaturi.
SURSA FOTO: freepik.com @kocamir
Este esențial să aloci un timp zilnic pentru a citi cu copiii tăi, ne sfătuiesc experții de la etapainfantil.com.
Studiile arată că lectura cu voce tare și constantă pentru copii contribuie semnificativ la îmbunătățirea înțelegerii textelor, a vocabularului și a abilității de a decoda cuvintele.
Indiferent de vârsta acestora, acest obicei va stimula dorința lor de a citi independent.
Este la fel de important să aveți un timp zilnic pentru a citi copiilor, așa cum este să dedicați un moment de citit în familie și în tăcere. De exemplu, puteți stabili 30 de minute pe zi pentru fiecare membru al familiei (inclusiv părinți) pentru a alege o carte și a citi împreună în aceeași cameră.
Copiii care văd acest obicei la părinți vor fi inspirați să îl adopte și îl vor percepe ca pe un moment de relaxare, nu ca pe o obligație.
Chiar dacă 30 de minute nu par mult, 15 minute de citit zilnic sunt suficiente pentru a spori fluența citirii.
În plus, acest obicei va întări legătura familială.
Copiii care au o mare varietate de materiale de citit acasă se vor descurca mai bine la școală. Oferind copiilor acces la o multitudine de cărți și reviste, îi veți motiva să le deschidă și să le citească.
Cărțile ar trebui să fie potrivite vârstei lor.
Este o idee bună să aveți cărți nu doar în bibliotecă, ci și în mașină, în dormitor și în zonele comune ale casei.
SURSA FOTO: freepik.com @alinabuphoto
Cititul poate face parte integrantă din viața de zi cu zi a copiilor și a întregii familii!
Pentru a face lectura mai interesantă, includeți-o în activitățile cotidiene. De exemplu, puteți cere copiilor să citească un meniu de restaurant, indicatoare rutiere, adresa unui prieten, o listă de filme de vizionat sau orice alte informații utile din viața de zi cu zi.
De asemenea, asigurați-vă că au mereu ceva de citit atunci când au timp liber sau în așteptarea unor activități, cum ar fi o vizită la pediatru.
Este important să înțelegeți ce abilități de citire are copilul vostru. Puteți urmări progresul acestuia folosind carduri sau teste acasă.
Uneori, profesorii nu observă problemele de citire până când acestea nu devin mai grave.
Verificați dacă micuțul vostru pronunță corect cuvintele, dacă lectura lui este fluidă și dacă înțelege ce a citit. Dacă aveți nevoie de îmbunătățiri în abilitățile de citire, utilizați diverse strategii sau căutați ajutor de la un specialist.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google News
Te-a ajutat acest articol?
Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.
Fenomenul gemenilor care par...