Diferența dintre Asperger și autismul clasic. Dr. Ioana Georgescu: „Există un mit conform căruia toți Aspergerii sunt genii. Nu este adevărat!” / VIDEO
Data publicării:
Dr. Ioana Georgescu, medic specialist în psihiatrie pediatrică, a subliniat diferențele esențiale între sindromul Asperger și autismul clasic la copii. 

Diferența majoră este aceea de dezvoltare a limbajului.

La Asperger, limbajul se dezvoltă normal pe etape de vârstă - copilul spune cuvinte și face asocieri între acestea până la vârstă de 2 ani, vorbește în propoziții până la 3 ani.

Limbajul acestor copii poate avea însă anumite  particularități: deși de cele mai multe ori este corect gramatical, el frecvent are o intonație și o prozodie particulară, bizară, adică pronunță ritmic și cu un anumit accent cuvintele, vocabularul folosit este marcat de prețiozitate și pedanterie.

De asemenea, ei încearcă să fie comunicativi și sociabili, dar nu prea reușesc să fie acceptați de cei de o vârstă cu ei, a spus dr. Ioana Georgescu la Părinți Prezenți, o emisiune marca ParintisiPitici.ro.

Citește și Asperger | Simptomele cheie pe care părinții trebuie să le urmărească la copil, încă de la 2 ani! Dr. Ioana Georgescu: „Este foarte naiv social!” / VIDEO

 

Dr. Ioana Georgescu: „Există un mit conform căruia toți Aspergerii sunt genii. Nu este adevărat!”

 

Dr. Ioana Georgescu a adus clarificări importante referitoare la criteriile de diagnostic pentru sindromul Asperger, demontând totodată și unele mituri frecvent întâlnite.

„Un alt criteriu pentru încadrarea copiilor în acest diagnostic ar fi nivelul intelectual, acesta trebuie să fie normal sau peste medie, adică minim 90 puncte IQ.

Există un mit conform căruia toți Aspergerii sunt genii. Nu este adevărat, este suficient să ai IQ peste 90 și să ai acele caracteristici specifice spectrului autist pentru a fi încadrat la Asperger.

Desigur, datorită intereselor restrictive pe care le au, pot acumula foarte multe informații într-un domeniu, pentru că pot petrece extrem de mult timp citind sau informându-se despre ceva, însă adesea o fac într-o manieră mecanică și fără utilitate”, a mai precizat medicul specialist în psihiatrie pediatrică.

Vezi și Asperger | Care sunt cauzele reale ale prezenței acestui sindrom la copii? Dr. Ioana Georgescu: „Există multe teorii interesante ale apariției bolii!” / VIDEO

URMĂRIȚI EMISIUNEA INTEGRAL:



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.



Autorul articolului: Loredana Iriciuc
Categorie: Probleme de sanatate

Articole similare

DC Media Group Audience

Cele mai noi articole

Top citite
Lecție de viață de la profesorul Osiceanu: „El este elevul care a luat sub 5 la Evaluarea Națională, parte a etichetei «eșecul învățământului românesc»” / FOTO ILUSTRATIV: freepik.com @ziganshina1985

Lecție de viață de la profesorul Osiceanu: „El este elevul care a luat sub 5 la Evaluarea Națională, parte a etichetei «eșecul învățământului românesc»”

Fotografie de la Brett Sayles/ Pexels

Copii fericiți: 25 de lucruri mărunte care înseamnă mult pentru fericirea copiilor voștri

De ce elevii români sunt analfabeți funcțional? Gheorghița Badea: „Avem la bază motive serioase!” / Bogdan Georgescu: „Copiii NU înțeleg legătura dintre matematică și viață” / FOTO: freepik.com @syda_productions

De ce elevii români sunt analfabeți funcțional? Gheorghița Badea: „Avem la bază motive serioase!” / Bogdan Georgescu: „Copiii NU înțeleg legătura dintre matematică și viață” / VIDEO

Fotografie de la Karolina Kaboompics/ Pexels

Mamă narcisistă: Aceste sunt frazele pe care ar trebui să nu le rostești niciodată

pixel