Sindromul de Resemnare: Boala misterioasă care afectează copiii
Din 1 ianuarie, filmul Quiet...
Fiind o vitamină liposolubilă, Vitamina D se depozitează în țesutul gras al organismului, ceea ce îi permite să fie disponibilă pe termen lung. Cu toate acestea, un consum excesiv poate duce la probleme grave, cum ar fi hipervitaminoza D, o afecțiune pe care trebuie să o evităm.
„În organismul nostru, tot spre țesutul gras are preferințe și, fiind o vitamină liposolubilă, ea nu se elimină din organism, se depozitează și vom avea depozite de vitamina D până la un anumit grad de depozitare, ele sunt benefice pentru că ne fac bine. Dar putem să ajungem să depășim aceste limite și să ajungem la ceva ce se numește hipervitaminoză D, care reprezintă deși? Era o patologie pe care nu ne-o dorim.” explică Dr. Adina Alberts într-un video postat pe canalul său de socializare.
Dr. Alberts subliniază faptul că administrarea vitaminei D trebuie să fie adaptată vârstei și necesităților fiecărui copil. În primele luni de viață, bebelușii nu au o sursă naturală suficientă de vitamina D, deoarece laptele matern sau formulele de lapte praf nu conțin cantități adecvate din această vitamină esențială.
”Prin urmare, nu luăm vitamina D la infinit, nu luăm vitamina D pentru tot restul vieții, nu dăm copiilor noștri vitamina D non-stop, nici vorbă. Până la 2 ani se dă în fiecare zi. Marea majoritate a pediatrilor sunt de acord cu acest protocol terapeutic.
Dr. Adina Alberts. Sursa foto: Captură video YouTube @Dr Adina Alberts
Din prima zi de viață până la 2 ani, vigantolul sau, mă rog, diverse tipuri de vitamina D, destinate bebelușilor se administrează zilnic. După 2 ani, când bebelușul se este deja diversificat, are surse de hrană din ce în ce mai variate, bea lapte de vacă, există surse de vitamina D în alimentația lui, mănâncă ficăței de pui, ouțe, etc...
Trebuie să întrerupem această administrare constantă de vitamina D, pentru că altfel îi facem rău. Nu ne dorim să avem hipervitaminoză. Nici noi, nici copiii noștri, nici familia noastră. Ideal este ca odată pe an, să facem o testare în laborator a vitaminei D3 care există în organism și în felul ăsta, în funcție de nivel, ajustăm dozele pe care le administrăm”, a continuat medicul.
Cea mai bună sursă de vitamina D este cea sintetizată natural în piele, prin expunerea la razele ultraviolete. Aceasta este metoda cea mai sigură și eficientă, dar trebuie să fie realizată cu precauție.
Foto: Freepik @gpointstudio
”Cea mai bună sursă de vitamina D3 este sursa naturală. Este vitamina D pe care noi o sintetizăm, cu propriile noastre forțe, prin pielea noastră, prin expunerea la raze ultraviolete. Este adevărat că aici trebuie să există un echilibru, să nu ne expunem aiurea non-stop, să facem arsuri de piele. Expunerea se face doar dimineața, doar în timpul verii. Degeaba stăm cu fața la soare și cu antebrațele dezgolite la schi, o oră. Nu înseamnă că am sintetizat vitamina D3. Deci e vorba de o suprafață mare de piele expusă la razele ultraviolete, vara, în orele în care puterea acestora este redusă să nu produc arsuri”, a concluzionat dr. Adina Alberts.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google News
Te-a ajutat acest articol?
Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.
Din 1 ianuarie, filmul Quiet...
Pe măsură ce temperaturile...
Febra este unul dintre cele mai frecvente simptome care...
Conjunctivita este o afecțiune...
Cu toții putem deveni părinți...
Dacă ai observat vreodată că...