Sindromul Savant. Medic psihiatru: „Există trei teorii principale care încearcă să explice originile acestei afecțiuni”
Copiii care vorbesc prea mult în clasă pot suferi de probleme de atenție, care le pot afecta negativ notele școlare. Deși este adevărat că acest comportament arată că copilul are mulți prieteni și abilități de socializare, el apare la momentul cel mai puțin oportun.
Aceste situații sunt deosebit de dificile pentru părinți, deoarece aceștia nu sunt în sala de clasă pentru a monitoriza și regla comportamentul copilului. Prin urmare, în aceste cazuri, cel mai important este să găsiți o modalitate de a motiva copilul și de a-l face să înțeleagă cât de important este să fie atent la curs.
Dacă doriți ca elevii care vorbesc prea mult în clasă să-și schimbe atitudinea, cel mai bine este să purtați o conversație constructivă, cu scopul de a afla de ce sunt atât de ușor distrași și de a-i motiva să urmeze explicațiile profesorului, păstrând momentele de mărturisiri pentru pauză.
Odată ce le permiteți să-și exprime părerea fără întrerupere, încurajați-i să reflecteze asupra comportamentului lor în clasă.
SURSA FOTO: freepik.com @freepik
Pentru a corecta anumite atitudini, este necesar să descoperiți originea conflictului. Printre alte cauze, aceasta se poate datora următorilor factori:
Are senzația că este singura dată când primește atenție, fie de la profesor, fie de la colegii de clasă.
Se simte plictisit de material și are nevoie de ceva mai provocator.
Întâmpină dificultăți în înțelegerea materialului educațional.
Are un prieten vorbăreț lângă el.
Necesită pauze fizice frecvente.
Nu are niciun interes să urmeze instrucțiunile profesorului.
Profesorul nu explică conceptele în mod corespunzător.
Este în primii ani de școală și se confruntă cu o situație complet nouă.
Dacă vrei ca copilul tău să-și îmbunătățească comportamentul la școală, este important să exersezi acasă. De fapt, poți începe prin a practica obiceiul de a lua rândul acasă, pentru a-l învăța să aștepte și să asculte, oferindu-i astfel mai multe oportunități de a-și controla impulsurile.
De exemplu, împiedică-l să întrerupă conversațiile. Dacă copilul tău vorbește prea mult, reamintește-i că nu este momentul potrivit pentru a vorbi sau că este timpul să se calmeze și să-și controleze impulsurile. Fă acest lucru în mod natural și cu respect, nu ca și cum ar fi greșit cu ceva.
De asemenea, îl poți implica în jocuri care presupun luarea pe rând. De exemplu, jocurile de societate sunt o activitate distractivă și ideală pentru a înțelege nevoia de a respecta turele. Dacă nu, creați propriile jocuri de ascultare și vorbire, în care fiecare povestește pe rând o poveste.
Dacă observați că copilul este distras sau are probleme de atenție la școală, poate fi un moment bun pentru a-l ajuta să-și îmbunătățească atenția acasă.
SURSA FOTO: freepik.com @freepik
Iată câteva sfaturi utile de la specialiștii eresmama.com.
Primul sfat este să încercați, pe cât posibil, să nu țipiți la copilul dumneavoastră sau să nu vă pierdeți cumpătul. Menținerea unui mediu calm acasă va ajuta la minimizarea distragerilor pentru copil.
Pentru a-l ajuta pe copil să nu fie distras, vă recomandăm să limitați timpul petrecut în fața ecranului, deoarece acesta poate interfere cu capacitatea lui de concentrare.
De asemenea, controlul timpului petrecut cu jocuri video sau dispozitive electronice îi va ajuta să se concentreze mai mult în clasă.
Dacă copilul dumneavoastră are probleme de atenție la școală, duceți-l la un medic pediatru pentru un test de vedere și auz. Uneori, problemele de atenție ale unui copil pot fi cauzate de dificultăți în a vedea sau a auzi clar.
Încercați să evitați certurile cu partenerul în fața copiilor. Astfel de discuții pot avea un impact semnificativ asupra copilului și îi pot provoca probleme de concentrare în clasă.
În plus, este important să împărtășiți cu copilul momente și experiențe pozitive, pentru a evita sursele de anxietate și, prin urmare, distragerea atenției.
Pentru a îmbunătăți atenția copilului, este esențial să petreceți timp împreună în fiecare zi și să desfășurați activități comune.
De exemplu, puteți citi o poveste, juca un joc de societate sau picta. Aceste activități îi vor dezvolta interesul și concentrarea în aceeași direcție.
Pentru a preveni problemele de atenție, este necesar să stabiliți reguli acasă și să vă asigurați că acestea sunt respectate, atât de mamă, cât și de tată. Părinții trebuie să se pună de acord asupra regulilor care îi privesc pe copii și să se sprijine reciproc. A fi pe aceeași pagină în ceea ce privește disciplina este important atunci când un copil are probleme de concentrare.
În final, amintiți-vă că schimbarea atitudinii copiilor care vorbesc prea mult în clasă este posibilă dacă utilizați sfaturile potrivite. Vă recomandăm să aveți răbdare și să dedicați timpul necesar pentru ca cel mic să acorde mai multă atenție. Cu siguranță veți reuși!
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google News
Te-a ajutat acest articol?
Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.
Pe măsură ce temperaturile...
Magia Crăciunului este deja...
Raluca-Emima Vasilciuc și...
Nu există nicio modalitate mai...
Este unul dintre momentele magice ale părinției pe care le-ai așteptat cu...
O țară a decis să suspende...