Epidemia cu norovirus. Carmen Dorobăț: „La copii se transmite cel mai ușor! Să ne ferim să consumăm alimente din zone stradale!”
Data publicării:
Pentru a înțelege mai bine impactul norovirusului asupra organismului uman, dar și asupra mediului școlar, în general, și măsurile de prevenire care ar trebui luate, DC Medical a discutat cu dr. Carmen Dorobăț, medic de boli infecțioase. 

Medicul a subliniat importanța igienei personale, inclusiv spălarea frecventă a mâinilor și igienizarea alimentelor, pentru a preveni răspândirea virusului.

De asemenea, Carmen Dorobăț a evidențiat faptul că copiii sunt mai vulnerabili la infecții grave și că gestionarea unei epidemii de norovirus în școli necesită o supraveghere atentă a igienei și a alimentației.

Ce este norovirusul și cum se transmite?

Norovirusul este un virus cunoscut și sub denumirea de virusul Norwalk și a fost descoperit inițial în Ohio, Statele Unite.

Dr. Carmen Dorobăț explică cum acest virus se transmite predominant pe cale digestivă și poate fi întâlnit în fructe și legume nespălate sau în alimente preparate de persoane care nu au igienizat corect mâinile.

Norovirusul este rezistent în mediul exterior, rezistând la temperatură și la dezinfectanții alcoolici, ceea ce îl face să persiste pe suprafețe murdare și să se transmită ușor.

„Norovirusul - poate sună că este de dată recentă, nu este de dată foarte recentă. El era cunoscut și sub denumirea de virusul Norwalk, care a fost descoperit în Ohio, în Statele Unite.

Este un virus care se transmite predominant pe cale digestivă, în momentul în care consumăm fructe și legume nespălate, care sunt contaminate, sau preparate stradale, care sunt realizate sau manipulate de persoane care nu sunt spălate pe mâini cu apă și săpun și pot purta un astfel de virus. Acest virus are o ”calitate a lui” - este deosebit de rezistent în mediul exterior, atât la temperatură, cât și la dezinfectanții alcoolici.

Fiind atât de rezistent, de pe suprafețe, stă pe mâini murdare”, a explicat Carmen Dorobăț, în exclusivitate pentru DC Medical.

Citește continuarea pe DCMedical.ro...



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.



Autorul articolului: Loredana Iriciuc
Categorie: Probleme de sanatate

Articole similare

DC Media Group Audience

Cele mai noi articole

Top citite
Fiecare mamă sau bunică trebuie să citească asta! Pilda femeii obosite / FOTO: freepik.com @Guzov Ruslan

Fiecare mamă sau bunică trebuie să citească asta! Pilda femeii obosite

Nu știi dacă să-l dai pe copil la școală sau să-l mai ții un an la grădiniță? Pune-l să deseneze un cerc / FOTO: freepik.com @ wirestock

Nu știi dacă să-l dai pe copil la școală sau să-l mai ții un an la grădiniță? Pune-l să deseneze un cerc / VIDEO

Andreea Esca, despre educarea copiilor: „Cred că pe vechi, asta cu «milităria jos din pod» funcționează în continuare. A fi prea relaxat nu e în regulă!” / FOTO: captură video YouTube @Cătălin Măruță

Andreea Esca, despre educarea copiilor: „Cred că pe vechi, asta cu «milităria jos din pod» funcționează în continuare. A fi prea relaxat nu e în regulă!”

De ce nu funcționează parentingul modern Urania Cremene „Combinația ASTA este cheia” / Sursă foto:captură video YouTube @FainsiSimplu Mihai Morar

„De ce nu funcționează parentingul modern?” Urania Cremene: „Am ajuns într-un punct în care părinții tremură în fața copiilor! Combinația ASTA este cheia”

pixel