Stresul în timpul sarcinii poate crește riscul de epilepsie la copii, spune un studiu
Sarcina este o perioadă...
Pentru a avea răspunsuri clare, pediatrul Ilinca Tranulis a dezbătut acest subiect la Părinți Prezenți, o emisiune marca ParintisiPitici.ro.
„Sunt două categorii de siropuri. Unele sunt suplimente alimentare care aduc așa niște elemente implicate în imunitate, pe care dacă copilul nu le are, da, s-ar putea să-i fie ușor de folos. Nu există varianta prin care copilul să nu se îmbolnăvească! Eu vreau doar să mă asigur că se îmbolnăvește și face forme ușoare. Deci, siropurile astea le pot da, dar să nu am așteptări foarte mari de la ele. Pe când, categoria cealaltă este de medicamente ce stimulează imunitatea. Există unele care au efect mai mult legat de viruși, altele care funcționează mai mult în cazul bacteriilor, copiii care fac suprainfecții bacteriene frecvente. Acestea funcționează, dar ajung să le dau pentru că acel copil s-a dovedit cumva că are un deficit, are o problemă, el nu reacționează la viroze ușor ca celalți copii. Acestea se dau doar cu recomandarea medicului în cazuri speciale. A avut varicelă, varicela scade mult imunitatea și face imediat o gripă. Mă aștept să fac o formă urâtă, pot să-i dau antiviralul, pot să-i dau un sirop de imunitate care să-l susțină puțin. Sau am un copil care face suprainfecții bacteriene frecvente, mereu ajunge la otită - antibiotic, pneumonie - antibiotic, trebuie internat, pornește ca o viroză ușoară și ajunge la internare. Poate și acestuia îi fac niște investigații și decid dacă e nevoie de aceste suplimente”, a precizat pediatrul Ilinca Tranulis la Părinți Prezenți.
„Siropul magic care să ne scutească complet de îmbolnăviri nu există!” Asta e concluzia clară a pediatrului Tranulis. Poate că, în locul acestor soluții rapide căutate de părinți, ar trebui să ne gândim la ceva mult mai simplu și esențial: sănătatea generală a celor mici.
„Siropul magic care să ne scutească complet de îmbolnăviri nu există! Poate există stat mult afară, jucat, alergat în aer liber, mâncat sănătos, dar nu, nu există! E mult zahăr în siropurile astea care nu e necesar și nu au cum să funcționeze lucrurile astea dacă noi n-avem grijă în rest de starea de sănătate a copilului cu ce am zis: odihnă, aer liber, joacă, sport, mâncare sănătoasă”, a conchis dr. Tranulis.
Urmăriți interviul integral:
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google News
Te-a ajutat acest articol?
Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.
Sarcina este o perioadă...
Studiul, publicat în...
Temele pentru acasă sunt o...
Titi Aur, instructor de conducere defensivă, vine cu...