Ești tată de băiat? Psiholog Daniela Gavankar: ”Toate aceste lucruri îi vor construi forța, puterea, respectul”
Data actualizării:
Data publicării:
Familia în culturile occidentale a suferit o transformare majoră. Rolurile parentale s-au schimbat. Mamele care anterior erau total absorbite de familie și dedicate îngrijirii copiilor lor sunt acum din ce în ce mai orientate spre împlinirea personală. Scopurile au devenit altele, cum ar fi munca și angajamentul social.

Un băiat știe că oricând își poate încărca rezervorul de iubire din îmbrățișarea mamei sale, dar  are nevoie de prezența atentă și caldă a tatălui pentru a-și cunoaște, înțelege și accepta masculinitatea. Doar așa se va dezvolta armonios și va deveni un bărbat model. Rolul tatălui în educația unui băiat este extrem de important, așa cum dezvălui psihologul Daniela Gavankar.

”Copilul tău băiat va învăța de le tine să dea noroc bărbătește, să joace fotbal, să facă un grătar, va învăța de le tine să ridice un cort. Toate acestea sunt activități pe care un băiat le poate învăța de la tatăl lui și care îi vor construi caracterul, care îi vor construi forța, puterea, respectul și pe care copiii băieți le învață de la tați. Așadar dacă cumva te gândești că educația copilului este exclusiv în grija mamei, te invit să te gândești la acest lucru și mai ales te invit să te gândești la faptul că, în momentul în care tu ai o relație cu copilul tău bazată pe iubire și pe respect atunci copilul va învăța de la tine și iubirea, și respectul, apoi ți le va întoarce și ție”, sfătuiește psihologul Daniela Gavankar, pe canalul său TikTok.

2. Fotografie... (pexels-a-darmel-7322361_90687700.jpg)

Fotografie de la Alena Darmel/ Pexels

”Am întâlnit în cabinetul meu tați care pretind respect de la fii lor, dar care nu au impus vreodată vreun asemenea respect. Și ce vreau să spun cu asta? Respectul se câștigă în activități pe care le faci împreună, respectul se câștigă atunci când o persoană manifestă încredere, timp, disponibilitate față de o altă persoană, și nu atunci când îl repezi pe celălalt, când nu ai răbdare pentru el, când nu ești disponibil să îl înveți ceva și când efectiv nu ai un plan. Indiferent care este vârsta copilului tău este foarte ce ai adus tu în viața lui, ce l-ai învățat tu pe copilul tău băiat. Cât timp ai investit tu în a-l învăța  cum să vorbească cu colegii, cum să meargă pe bicicletă, cum să facă economii financiare sau cum să vorbească cu o fată. Toate aceste lucruri vin în responsabilitatea unui tată și fiul tău le poate câștiga de la tine dacă ești disponibil să vii cu lucrurile astea în viața lui”, a concluzionat Daniela Gavankar.

La final de articol vă lăsăm un sfat pe care ar trebui să îl urmați: Seara, înainte de a merge la culcare, întrebați-vă “Ce am făcut eu astăzi cu fiul meu?”.



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.



Autorul articolului: Elena Didila
Categorie: Comportamente si Emotii

Articole similare

DC Media Group Audience

Cele mai noi articole

Top citite
Fotografie de la Pixabay/ Pexels

Mamă de fată? 11 lucruri de făcut împreună cu fiica ta înainte de a împlini 18 ani

Fotografie de la Cottonbro Studio/ Pexels

”Copilul meu s-a îndepărtat de mine. Ce aș putea să fac?”: Afecțiunea lui o poți recâștiga urmând acești pași

Fotografie de la Ksenia Chernaya/ Pexels

De ce să nu spui niciodată copilului ”Du-te în camera ta!”. Urania Cremene: Dacă pierzi autocontrolul fă aceste lucruri

Fotografie de la Anastasia Nagibina/ Pexels

Ești tată de băiat? Psiholog Daniela Gavankar: ”Toate aceste lucruri îi vor construi forța, puterea, respectul”

pixel