Iată care sunt cadourile care stimulează cu adevărat copiii de la 0 la 3 ani, conform unui neuropsiholog
„Ca fondator și CEO al Success Academy Charter Schools, am petrecut decenii lucrând cu părinți și educând elevi din comunități defavorizate. Sunt, de asemenea, mamă a trei copii.
Mulți părinți se concentrează foarte mult pe a-i învăța pe copii să-și facă ordine în camere, să acționeze responsabil și să-și facă temele. Aceste lucruri sunt importante, dar există un aspect pe care mulți dintre noi îl uităm complet: cum să ne bucurăm de viață”, spune Eva Moskowitz în rubricile cnbc.com.
Sigur, pare ceva ce copiii fac în mod natural. Cu toate acestea, mulți copii fericiți ajung să fie adulți nefericiți. Există o diferență între a te bucura de viață ca un copil mic și a fi pregătit să te bucuri de viață ca adult, mai adaugă experta.
„Din experiența mea, oamenii sunt cei mai fericiți atunci când viața lor include activități productive și semnificative. Din păcate, suntem bombardați constant cu mesajul că fericirea vine din consum”, susține Eva Moskowitz.
Când agenții de publicitate ne spun să ne „răsfățăm” cu produsele lor, încearcă să ne facă să credem că achiziționarea de lucruri este recompensa supremă și că vom fi fericiți doar dacă ne cumpărăm o mașină mai elegantă sau o casă mai mare.
Cum poți riposta?
Nu transformați în obicei să mergeți cu copiii la magazine, unde pot alerga spunând „Vreau asta” și „Vreau asta”.
Chiar dacă copilul dumneavoastră nu este expus direct la multe reclame, el poate fi influențat de cultura creată de această publicitate. Prietenul său îi poate arăta o jucărie nouă și incredibilă pe care a primit-o și cu care se va juca o săptămână, până când va primi alta, sau poate participa la o petrecere de zi de naștere unde un prieten este copleșit de cadouri.
SURSA FOTO: freepik.com @moronta
Nu-ți încuraja copilul să creadă că fericirea vine din a avea lucruri, oferindu-i prea multe cadouri.
Ideea că îți exprimi dragostea prin oferirea unui cadou este frumoasă și a funcționat bine cândva, însă astăzi mulți copii primesc atât de multe lucruri încât devine rapid exagerat.
„În ceea ce privește propria ta aniversare, folosește acest moment pentru a-ți consolida valorile. Soțul meu, Eric, descurajează primirea de cadouri de ziua lui și, în schimb, le cere copiilor noștri să împărtășească cu el o amintire despre un moment special petrecut în familie”, mai spune experta.
De asemenea, îi poți ajuta pe copii să vină cu idei de cadouri semnificative pentru soțul tău, cum ar fi o felicitare făcută manual, o prăjitură coaptă acasă sau recitarea unei poezii.
Copiii trebuie să înțeleagă că, deși banii le pot oferi oportunități de a fi fericiți, nu pot cumpăra fericirea.
Jucați-vă jocuri cu copiii pentru a le arăta câtă distracție poate aduce un simplu pachet de cărți. Construiți o casă în copac sau coaceți împreună o prăjitură, pentru a le arăta bucuria unei activități productive. Mergeți la un muzeu pentru a le arăta plăcerea unei activități intelectuale.
Dacă îi vei învăța să aprecieze aceste lucruri simple, șansele lor de a fi fericiți vor crește enorm pe măsură ce vor crește.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google News
Te-a ajutat acest articol?
Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.
Un terapeut a prezentat ceea ce a explicat ca fiind...
Disciplinarea copiilor este un...
Căsnicia este un parteneriat...
Descoperă 10 lucruri pe care...