Gesturi mici, rezultate mari: 10 moduri de a face un copil să se simtă special în fiecare zi din viața lui
Data publicării:
O educație emoțională solidă nu se bazează doar pe manuale. Ea se construiește și prin acele momente mici, dar extrem de semnificative, în care facem ca un copil să se simtă special. 

În fiecare zi, avem oportunitatea de a contribui la dezvoltarea unui individ sigur pe sine și respectuos. Această abordare nu doar că ajută la creșterea unor adulți încrezători și empatici, dar contribuie și la legăturile puternice din familie, care durează o viață. 

Deoarece știm că există mulți părinți care doresc să-și facă copiii să se simtă speciali în fiecare zi, am compilat cele mai eficiente zece modalități oferite de specialiștii în parenting de a realiza acest lucru. Sunt moduri atât de simple de a realiza ceva atât de grozav!

Citește și Cum să crești un copil care își înțelege punctele forte și slăbiciunile. Psiholog: „Micuții tind să vorbească de parcă ar fi buni la orice”

Cum să faci un copil să se simtă special?

2. -imagine fara descriere- (gesturi-mici--rezultate-mari-10-moduri-de-a-face-un-copil-sa-se-simta-special-in-fiecare-zi-din-viata-lui-2_49993100.jpg)

SURSA FOTO: freepik.com @onlysrikanth88

Să faci un copil să se simtă special NU necesită gesturi grandioase sau cadouri scumpe. Secretul stă în atenția acordată detaliilor mărunte ale vieții de zi cu zi. Micile manifestări de afecțiune pot avea un impact semnificativ asupra stimei de sine a unui copil. Iată câteva dintre cele mai eficiente moduri de a face ca micuțul tău să se simtă unic și prețuit, potrivit specialiștilor în parenting:

Vezi și Toți copiii mint, dar cu aceste 3 trucuri de parenting vor minți mult mai puțin. Psiholog: „Scopul final este ca micuții să devină persoane de încredere”

1. Un sărut interminabil: Săruturile lungi și tandre, însoțite de răsfăț, sunt o modalitate minunată de a-i reaminti copilului cât de special este pentru tine. Fiecare sărut poate fi o declarație de iubire și recunoștință.

2. Îmbrățișări neașteptate: Cine nu se simte bine atunci când primește o îmbrățișare sinceră și neașteptată? Copiii iubesc aceste momente de conexiune și afecțiune, care le confirmă cât de importanți sunt în viața ta.

3. Sărut de noapte bună: Nu subestima puterea unui sărut de noapte bună. Oferă-l copilul în rutina lui de culcare, ajutându-l să se simtă protejat și iubit.

4. Sărut de bună dimineața: Un sărut de bună dimineața poate aduce un zâmbet pe fața copilului încă de la prima oră a dimineții. Asociază-l cu cuvinte frumoase pentru a-i oferi un început de zi plin de căldură.

5. Ascultare activă: Atunci când copilul îți împărtășește experiențele și sentimentele, fii acolo cu adevărat. Ascultă-l fără să-l întrerupi, arătându-i că ceea ce spune este important și că te interesează cu adevărat.

6. Empatie în momente dificile: Copiii au încredere în părinții lor și își împărtășesc problemele cu ei. Arată-le că îți pasă, arătând empatie și oferindu-ți sprijinul în momentele dificile.

7. Implicare în jocuri: Nu-i lăsa să fie singuri în jocurile lor. Arată-le că ești dispus să te joci cu ei sau să faci parte din aventurile lor. Această implicare arată că îi apreciezi și că le oferi timpul și atenția ta.

8. Note de afecțiune: Lasă bilețele cu mesaje de dragoste și încurajare în locuri neașteptate, cum ar fi cărți, rucsacuri sau ușa camerei lor. Aceste mici gesturi pot avea un impact profund asupra stimei de sine.

9. Participarea la treburile casnice: Oferă-le ocazia să te ajute în sarcinile casnice potrivite pentru vârsta lor. Acest lucru îi face să se simtă importanți și valoroși în viața de familie.

10. Timp de calitate fără distragere: Atunci când petreci timp cu copilul tău, fii prezent cu adevărat. Evită telefoanele mobile și alte distrageri pentru a crea momente autentice de conexiune.



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.



Autorul articolului: Loredana Iriciuc
Categorie: Recomandari si sfaturi
Tagurile articolului: copii  parenting  parinti  sfaturi cresterea copilului  sfaturi parenting  sfaturi parinti 

Articole similare


Cele mai noi articole

DC Conducem: Lecţie de educaţie rutieră pentru copii

Titi Aur, instructor de conducere defensivă, vine cu...


Top citite
Foto: Freepik@freepik

„Dacă, Doamne ferește, s-ar da așa ceva la BAC, nu ar mai lua nimeni examenul”, spune Prof. Mariana Badea

Cum susțin părinții, fără să realizeze, analfabetismul funcțional al copiilor? Prof. Mariana Badea: „Nu mi-aș fi imaginat vreodată! Este peste puterile mele” / FOTO: freepik.com @wavebreakmedia_micro

Cum susțin părinții, fără să realizeze, analfabetismul funcțional al copiilor? Prof. Mariana Badea: „Nu mi-aș fi imaginat vreodată! Este peste puterile mele” / VIDEO

Semnele care arată că ai primit o educație bună de la părinții tăi! Abilitățile care te fac să fii pregătit pentru succesul pe termen lung / FOTO: freepik.com @EyeEm

Semnele care arată că ai primit o educație bună de la părinții tăi! Abilitățile care te fac să fii pregătit pentru succesul pe termen lung

Prof. Mariana Badea, despre schimbările din sistemul de învățământ „Nu se mai numesc opere literare, se numesc texte, ca la manele” / FOTO: freepik.com@ zinkevych

Prof. Mariana Badea, despre schimbările din sistemul de învățământ: „Nu se mai numesc opere literare, se numesc texte, ca la manele” / VIDEO

pixel