Gimnasta Sabrina Voinea, locul 8 în finala de la bârnă
Data publicării:
Românca Sabrina Maneca Voinea s-a clasat pe locul 8, ultimul, în finala de la bârnă din concursul de gimnastică artistică, luni, la Jocurile Olimpice de la Paris, în care s-a impus italianca Alice D'Amato.

Sabrina Maneca Voinea (17 ani) a căzut de două ori de pe bârnă, într-o finală marcată de ratări (Biles, Soares), fiind notată cu 11,733.

Gimnasta română, care are la Paris un loc 7 cu echipa, mai are o şansă la medalie la JO 2024, tot luni, la sol (15:23), finală în care este calificată şi Ana Maria Bărbosu, potrivit Agerpres.

Italianca Alice D'Amato a obţinut medalia de aur, cu 14,366, argintul a revenit chinezoaicei Yaqin Zhou, 14,100 puncte, în timp ce bronzul a fost cucerit de o altă italianca, Manila Esposito, cu 14,000.

Pentru D'Amato este a doua medalie la JO de la Paris, după argintul obţinut cu echipa.

România nu a mai obţinut o medalie olimpică la gimnastică artistică din 2012 (Londra), când Sandra Izbaşa câştiga aurul la sărituri, Cătălina Ponor cucerea argintul la sol, iar echipa feminină a României lua bronz.

Clasamentul finalei de la bârnă:
1. Alice D'Amato (Italia) 14,366
2. Yaqin Zhou (China) 14,100
3. Manila Esposito (Italia) 14,000
4. Rebeca Andrade (Brazilia) 13,933
5. Simone Biles (SUA) 13,100
6. Sunisa Lee (SUA) 13,100
7. Julia Soares (Brazilia) 12,333
8. Sabrina Maneca Voinea (România) 11,733

Cine este Sabrina Voinea

Sabrina Maneca-Voinea s-a născut pe 4 iunie 2007, Constanța, România și este o gimnastă română. Ea a câștigat aurul la bârnă și sol la Cupa Mondiala de la Doha din 2023, aur la sărituri la Campionatele Europene de gimnastică artistică pentru juniori din 2022, argint în finala pe echipe și bronz la sol.

Este antrenată de mama ei, fosta gimnastă olimpică Camelia Voinea.

Citește și „Tatăl lui David Popovici ne-a oferit o adevărată lecție de parenting: „Cred că asta este cea mai mare greșeală pe care o pot face părinții”

Sabrina Voinea pare predestinată pentru măreție în gimnastică. Este fiica Cameliei Voinea, o fostă gimnastă de elită care a câștigat medalia de argint la Jocurile Olimpice din 1988. Încă de mică, Sabrina a fost fascinată de talentul mamei sale și de lumea gimnasticii.

Fiică a fostei gimnaste de performanță Camelia Voinea, medaliată cu argint la Olimpiada din 1988, Sabrina a crescut respirând aerul sălii de gimnastică. Încă de la o vârstă fragedă, ea și-a manifestat pasiunea pentru acest sport, începând antrenamentele serioase la doar 5 ani sub îndrumarea mamei sale.

Aurul olimpic a revenit sportivei Alice D’Amato (Italia, 14.366), iar pe podium au mai urcat Yaqin Zhou (China, 14.100) şi Manila Esposito (Italia, 14.000). Simone Biles, favorită la medalie, a căzut de pe aparat şi a primit nota 13.100.

Vezi și David Popovici, declarații emoționante: „L-am făcut foarte fericit pe copilul din mine!”

La feminin, competiţia olimpică se încheie cu finala la sol, în care România va fi reprezentată, tot luni, de Sabrina Maneca Voinea (13.800 în calificări) şi Ana Maria Bărbosu (13.600). În primele finale pe aparate medaliile de aur au fost câştigate de Simone Biles (SUA, sărituri) şi Kaylia Nemour (Algeria, paralele).

La individual-compus, medalia de aur a revenit gimnastei Simone Biles, care a câştigat aurul olimpic şi în competiţia pe echipe, în care România a revenit după 12 ani şi s-a clasat pe locul 7.



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.



Autorul articolului: Raluca Panțiru
Categorie: Stiri

Articole similare

DC Media Group Audience

Cele mai noi articole

Top citite
Un cercetător de la Stanford spune care este soluția pentru dezvoltarea intelectuală a copiilor: „Devin mai motivați, mai rezilienți și mai capabili să aibă succes” / FOTO: freepik.com @ standret

Un cercetător de la Stanford spune care este soluția pentru dezvoltarea intelectuală a copiilor: „Devin mai motivați, mai rezilienți și mai capabili să aibă succes”

Cum putem ajuta copilul să-și facă singur temele? Câteva sfaturi de la un psiholog / FOTO: freepik.com @EmilyStock

Cum putem ajuta copilul să-și facă singur temele? Câteva sfaturi de la un psiholog

Parentingul „suficient de bun”. Avertismentul unui psiholog: „Cea mai mare povară pe care trebuie să o poarte un copil este viața netrăită a părinților săi” / FOTO: freepik.com @sherry

Parentingul „suficient de bun”. Avertismentul unui psiholog: „Cea mai mare povară pe care trebuie să o poarte un copil este viața netrăită a părinților săi”

Foto: Freepik @freepick

Acesta este intervalul orar în care un copil NU ar trebui să își facă temele: Cum să eviți suprasolicitarea și lipsa de concentrare

pixel