Google Translate se extinde masiv: 110 limbi noi adăugate
Data actualizării:
Data publicării:
Cea mai amplă extindere a Google Translate din istoria instrumentului gratuit online vine cu peste 100 de limbi noi.

Google a anunțat săptămâna trecută cea mai semnificativă extindere a Google Translate, adăugând 110 limbi noi. Compania a utilizat inteligența artificială pentru a realiza această extindere, care ar putea fi de mare ajutor pentru peste 614 milioane de oameni, echivalentul a 8% din populația mondială.

Noile limbi includ atât limbi majore, cu peste 100 de milioane de vorbitori, cât și limbi ale comunităților mici. Printre acestea se numără și limbi care nu mai sunt vorbite, pe care Google dorește să le revitalizeze.

Un exemplu de limbă recent adăugată este limba romani. Procesul de integrare a fost complex din cauza variațiilor regionale, dialectelor și standardelor de pronunție. Google a ales să includă cel mai cunoscut dialect, cel al romilor din sud-estul Europei, dar și elemente din variantele nord-europene și balcanice.

Printre alte limbi adăugate se numără cantoneza (un dialect al limbii chineze), afar (vorbită în Djibouti, Eritrea și Etiopia), punjabă (vorbită în statul indian Punjab), tok pisin (una dintre limbile oficiale din Papua Noua Guinee) și limbi pe cale de dispariție, precum limba manx, vorbită de câteva mii de oameni.

Google Translate s-a folosit de tehnologii avansate de inteligență artificială pentru a adăuga acest număr impresionant de limbi noi, conform declarațiilor reprezentanților companiei, potrivit Edupedu.ro.



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.



Autorul articolului: Raluca Panțiru
Categorie: Stiri

Articole similare

Eminem a devenit bunic. Ce nume deosebit au ales părinții

Eminem, unul dintre cei mai cunoscuți rapperi ai...



Cele mai noi articole

Top citite

Parentingul permisiv: De ce nu funcționează să lași copilul să facă ce vrea. Urania Cremene: „Lăsăm decizii prea mari la copii prea mici. Părinții tremură în fața copiilor”

10 obiceiuri ale părinților care par nevinovate, dar care pot dăuna grav: „Pregătește-ți copilul pentru drum, nu drumul pentru copilul tău”

Oana Moraru spune din ce clasă i se instalează copilului „sila de școală”: „Nu se manifestă încă, dar ea clocotește în interior, de-abia așteaptă să iasă la un moment dat”

Afirmații „enervante” ale mamelor care sunt, de fapt, semne ale unei inteligențe emoționale excepționale! Expert: „Îi fac pe copii să dea ochii peste cap, dar ascund multă înțelepciune!”

pixel