Greșeala pe care o fac unii părinți când își pun bebelușii în cărucior, potrivit medicilor pediatri
Data publicării:
În acest articol vom vorbi despre o greșeală pe care o fac mulți părinți, crezând de fapt că fac tot ce este mai bine pentru copilul lor atunci când, într-o zi însorită, ies cu el la plimbare în cărucior.  

Potrivit dr. Svante Norgren, un medic pediatru suedez, așezarea unui cearșaf pe pătuțul în care se află copilul tău, pentru a-l proteja de soare sau intemperii, poate „da viață unui cuptor adevărat”

Greșeala pe care o fac mulți părinți când fac o plimbare cu copilul lor

„Deja este foarte cald în cărucior, iar dacă se pune chiar și o pătură deasupra devine un termos” așa afirmă medicul pediatru Norgen când vorbește despre un obicei al părinților, mânat de cele mai bune intenții.

De fapt, se întâmplă adesea ca pentru a proteja copilul de vânt sau de razele soarelui, părinții să acopere căruciorul cu o pătură care, deși subțire, subminează grav siguranța și sănătatea copiilor.

„Punerea unei pături sau cearșaf peste cărucior ar putea împiedica trecerea aerului”, această afecțiune specială, după cum explică medicul, ar putea provoca supraîncălzirea nou-născutului care în doar 20 de minute poate atinge o temperatură de până la 32 de grade. „Copilul supraîncălzit poate să nu mai respire”, explică medicul.


Un alt risc cu care s-ar putea confrunta micutul este cel de sufocare care apare daca cearceaful cade pe fața copilului, fără ca părintele să-și dea seama.

Cum să protejezi copiii în timpul plimbărilor, fără a folosi cearșaf


Pediatrii vă sugerează așadar o listă de sfaturi de urmat dacă doriți să vă duceți copilul la plimbări în aer liber cu căruciorul său în acest sezon de toamnă caracterizat de soarele care în unele zile este încă înalt și cald pe cer.

Alegerea unui cărucior bun: medicul pediatru sugerează să optezi pentru cărucioare deschise la culoare, care permit intrarea aerului din spate, echipate și cu huse specifice capabile să protejeze copiii de razele UV.

2. Foto: Free... (greseala-pe-care-o-fac-unii-parinti-cand-isi-pun-bebelusii-in-carucior--potrivit-medicilor-pediatri-2_87500600.jpg)

Foto: Freepik @senivpetro


Alegeți momentul potrivit pentru plimbări: este mai bine să evitați orele între 10.00 și 16.00 când soarele este cel mai fierbinte și razele ultraviolete sunt potențial mai dăunătoare pentru bebeluș.


Hidratează bebelușul: mai ales dacă ieși după-amiaza, este o idee bună să-i garantezi hrănirile de care are nevoie pentru că, explică medicul: „glandele sudoripare ale bebelușului sunt încă imature și nu-i răcoresc corpul ca un adult”.


Reîmprospătați copilul: folosiți șervețele umede pentru a trece peste gâtul și fața copilului, puteți folosi și un mic ventilator pentru a răci corpul copilului.

Crema de protecție solară: pediatrii recomandă să o folosești întotdeauna pentru copilul tău, nu doar în sezonul de vară, și să o aplici uniform pe corp cu cel puțin jumătate de oră înainte de a ieși din casă.



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.



Autorul articolului: Elena Didila
Categorie: Bebelusi

Articole similare


Cele mai noi articole

Top citite
Expertă în parenting și mamă a trei copii: „Lucrul nr. 1 pe care părinții uită să-i învețe pe copiii din această generație!” / FOTO: freepik.com @sherry

Expertă în parenting și mamă a trei copii: „Lucrul nr. 1 pe care părinții uită să-i învețe pe copiii din această generație!”

Foto: Freepik @ itsnaeem

Fă-ți copilul să iubească școala și învățarea: Metodele pedagogilor de la Harvard pentru a stimula interesul acestora

Adevăruri dure despre școală. Nimeni nu vrea să le știe, dar toată lumea le va accepta în cele din urmă / FOTO: freepik.com @pozdnikovklinker-1

Adevăruri dure despre școală. Nimeni nu vrea să le știe, dar toată lumea le va accepta în cele din urmă

Părinții cu aceste obiceiuri nu sunt apropiați de copiii lor adulți / FOTO: freepik.com@freepik

Părinții cu aceste obiceiuri nu sunt apropiați de copiii lor adulți

pixel