„Ia uitați, cum transportă copilul! Înfășurat în covor!” Explicația tatălui
Data publicării:
Imagini uluitoare din județul Harghita: un copil de 11 ani a fost găsit în portbagajul unei mașini, înfășurat într-un covor. Șoferul care a filmat scena a anunțat imediat autoritățile. 

„Ia uitaţi, cum transportă copilul! Înfăşurat în covor. Doamne fereşte!” Imaginile uluitoare au fost surprinse într-o localitate aglomerată, la intrarea în Gheorgheni, dinspre Lacul Roșu, în timp ce mașina circula pe DN12C cu haionul deschis, informează Observator.

Șoferul din spatele mașinii a alertat imediat poliția după ce a văzut un copil de 11 ani înfășurat într-un covor în portbagajul întredeschis.

Șocat, martorul a spus că a observat că băiatul părea să fie în regulă și că a semnalat acest lucru cu degetul.

„Am mers la poliție și am raportat situația”, a adăugat martorul.

Tatăl copilului a explicat că mașina era prea plină

Potrivit IPJ Harghita, băiatul nu a fost rănit și nu a fost victima vreunei infracțiuni. Tatăl copilului a explicat că mașina era prea plină după camping și că a avut o pană de bicicletă, motiv pentru care nu mai era loc în mașină pentru copil.

Experții subliniază că expunerea fiului la astfel de condiții este extrem de periculoasă.

„În caz de frânare bruscă, copilul putea suferi leziuni serioase, iar lipsa spațiului împiedică o respirație adecvată. Siguranța rutieră a minorului era practic nulă în această situație”, explică Daniel Frusinoiu, expert auto.

După investigație, poliția i-a dat tatălui un avertisment și două puncte de penalizare.



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.



Autorul articolului: Loredana Iriciuc
Categorie: Social

Articole similare

DC Media Group Audience

Cele mai noi articole

Top citite
Un cercetător de la Stanford spune care este soluția pentru dezvoltarea intelectuală a copiilor: „Devin mai motivați, mai rezilienți și mai capabili să aibă succes” / FOTO: freepik.com @ standret

Un cercetător de la Stanford spune care este soluția pentru dezvoltarea intelectuală a copiilor: „Devin mai motivați, mai rezilienți și mai capabili să aibă succes”

Cum putem ajuta copilul să-și facă singur temele? Câteva sfaturi de la un psiholog / FOTO: freepik.com @EmilyStock

Cum putem ajuta copilul să-și facă singur temele? Câteva sfaturi de la un psiholog

Parentingul „suficient de bun”. Avertismentul unui psiholog: „Cea mai mare povară pe care trebuie să o poarte un copil este viața netrăită a părinților săi” / FOTO: freepik.com @sherry

Parentingul „suficient de bun”. Avertismentul unui psiholog: „Cea mai mare povară pe care trebuie să o poarte un copil este viața netrăită a părinților săi”

Foto: Freepik @freepick

Acesta este intervalul orar în care un copil NU ar trebui să își facă temele: Cum să eviți suprasolicitarea și lipsa de concentrare

pixel