Sindromul Savant. Medic psihiatru: „Există trei teorii principale care încearcă să explice originile acestei afecțiuni”
Îmi imaginez că ați văzut deja copilul dumneavoastră luând o postură „strâmbă” și nefirească în timp ce citește sau scrie. În prezent, aceste activități se desfășoară și folosind tablete și PC-uri. În acest articol vom expli pozițiile corecte de studiu pe care copilul tău ar trebui să le mențină la birou.
Cu aceste sfaturi, îl veți putea încuraja să-și schimbe postura atunci când citește sau învață. Nu va fi ușor, este nevoie de puțină răbdare, dar vei vedea că după efortul inițial va deveni doar o chestiune de obicei! Aceste sfaturi pot fi puse sub semnul întrebării dacă copilul dumneavoastră are anumite deficite de scriere sau de vedere și va trebui să fie personalizate cu medicul sau profesionistul corespunzător.
Să plecăm de la presupunerea că cititul și scrisul clar sunt activități care trebuie desfășurate la birou. Aud adesea copii care nu numai că își asumă posturi inadecvate atunci când stau, dar citesc sau studiază întinși în pat, pe canapea, stând pe podea sau întinși pe podea. Toate acestea trebuie evitate!
Ceea ce probabil ai observat este că micuțul tău stând pe scaun, se apleacă complet într-o parte sprijinindu-și capul pe braț în timp ce încearcă să scrie, își încrucișează picioarele, ajungând în poziții cu adevarat răsucite. În acest moment i-ai fi spus copilului tău să stea drept, dar de îndată ce vei pleca din camera lui, el va începe să se deformeze și să se aplece din nou peste hârtie.
Acesta este un răspuns absolut sensibil pentru că nu este suficient să stai drept pe scaun, necesită prea mult efort! De fapt, postura pe care o iei depinde parțial de voința copilului tău.
Postura este determinată în mare măsură de o serie de stimuli care provin de la sistemul vestibular din interiorul urechii, de la mușchi, de la susținerea picioarelor, de la sistemul vizual și în acest caz specific și de la nivelul atenției.
Trebuie să acordăm o atenție deosebită altor detalii: pentru o postură corectă trebuie să luăm în considerare poziția picioarelor, distanța față de birou, suprafața de sprijin, iluminatul, orice monitor PC și timpul de lucru.
Să vedem împreună cum ar trebui să se poziționeze copilul tău la birou.
Picioarele așezate ferm pe pământ. Deci, dacă scaunul nu poate fi reglat și se dovedește a fi prea sus, îl puteți pune să pună o lame sub picioare.
În situația opusă, dacă scaunul se dovedește a fi prea jos și genunchii rămân mult sub unghiul de 90° va trebui sa ridici, de exemplu cu o perna, suportul scaunului.
Înălțimea biroului trebuie să coincidă aproximativ cu înălțimea buricului, deoarece o suprafață de lucru mai înaltă va forța copilul într-o poziție incorectă (umerii se ridică și gâtul devine adâncit), în timp ce o poziție prea joasă va forța să se aplece foarte mult cu trunchiul, ceea ce face și mai dificilă menținerea controlului capului.
Utilizarea unei suprafețe înclinate pentru citit și scris contracarează îndoirea trunchiului și, prin urmare, aplecarea corpului peste carte.
Dacă copilul dvs. folosește un computer sau o tabletă, imaginați-vă că împărțiți ecranul în trei părți: privirea trebuie să cadă pe porțiunea superioară, orizontal față de ochi. Dacă ecranul este prea jos, îl puteți ridica foarte simplu cu cărți. Daca este un laptop pe care copilul tău trebuie să folosească tastatura, te sfătuiesc să cumperi o tastatură wireless.
De asemenea, este important să aveți o iluminare bună a mesei, care să nu creeze umbre și să nu orbească și să nu provoace un disconfort deosebit ochilor.
În cele din urmă, este util să includeți mici pauze pentru relaxarea corpului și întinderea spatelui dacă activitatea de șezut continuă o perioadă lungă de timp.
DE REȚINUT: O postură corectă nu doar ajută la evitarea disconfortului și a durerilor, ci și la îmbunătățirea calității scrierii și a concentrării în timpul activității. Este important să încurajați copilul să dezvolte obiceiuri bune de postură de la o vârstă fragedă pentru a evita problemele de sănătate pe termen lung.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google News
Te-a ajutat acest articol?
Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.
Pe măsură ce temperaturile...
Febra este unul dintre cele mai frecvente simptome care...
Conjunctivita este o afecțiune...
Infecțiile urinare reprezintă...
Vitamina D este esențială...
Cum se comportă fiul sau fiica...
Începând cu 1 ianuarie 2025, alocațiile de stat pentru...
Lumea poate fi un centru de...