Iată ce să faci în cazul în care copilul are accese de furie violente
Data publicării:
Crizele de furie sunt o parte normală a creșterii copilului, deși uneori pot provoca stres pentru părinți.

Nu este un secret pentru nimeni că crizele violente de cinci minute par să dureze o mie de ore pentru un tată și o mamă.  Se pot manifesta în cele mai rele momente și, uneori, dacă sunt neașteptate, accesele de furie violente pot lua prin surprindere și pot provoca stres la adulți.

Chiar și în intimitatea casei, crizele de furie sunt uneori foarte puternice. Cu toate acestea, ele sunt o parte normală a dezvoltării tuturor copiilor din întreaga lume.

Majoritatea părinților speră că crizele de furie vor dispărea în primii câțiva ani, dar deși este adevărat că pot scădea, este de datoria părinților să știe să le gestioneze pentru ca crizele de furie să nu devină ceva normal în familie și în comunicare între membrii săi.

Țipete, plâns, crize de furie... toate acestea sunt destul de normale la copiii mici și apar din cauza frustrării. Crizele de furie violente, însă, nu sunt cele mai frecvente, dar pot apărea și ele.

3. Fotografie... (pexels-keira-burton-6624327-1_61829000.jpg)

Foto: Keira Burton/ Pexels

Crizele de furie violente

Există părinți care trebuie să facă față crizelor de furie violente, dar ce ar trebui să facă părinții când copiii sunt agresivi față de ei, frați sau alte persoane implicate? Sau, ce să faci când copiii se rănesc în timpul crizelor de furie? Ce se întâmplă dacă crizele de furie durează mult? Ce se întâmplă dacă copiii aruncă obiecte, le sparg sau fug pentru a nu fi prinși? Este necesar ajutor profesional? Uneori da, dar nu întotdeauna.

Cum să ajuți un copil să se calmeze

Cel mai important lucru este să rămâi calm și să controlezi dorința de a țipa și tu. Dacă copilul tău lovește obiecte, aruncă jucării pe jos, țipă și vorbește lucruri oribile... este foarte important să reții că nu poți potoli furia pentru a controla furie. Stai calm și arată-te lui ca cel mai bun model de urmat.

Repetă fraze liniștitoare

De mai multe ori, este o idee bună să repeți continuu fraze liniștitoare, astfel încât copilul să le poată interioriza. Vor fi ca mantrele lui și îl vei ajuta să le creeze pentru ca atunci când va crește, să se poată calma cu propriile gânduri.

Curăță dezordinea făcută de acesta

Când situația devine violentă, dezordinea este ultimul lucru care ar trebui să existe. Dezordinea face ca mintea să devină haotică și acest lucru va fi dăunător doar copiilor care sunt furioși și au dificultăți de concentrare.

2. Fotografie... (pexels-josh-willink-286625-1_61869000.jpg)

Foto: Josh Willink/ Pexels

În plus, în același timp, violența este periculoasă, deoarece copiii se pot răni pe ei înșiși sau pe ceilalți. Dacă un copil are o criză violentă, cel mai bine este să puneți animalele de companie și/sau frații într-o altă cameră până când lucrurile se îmbunătățesc.

Ajută-l să-și revină în fire

Când o criză de furie devine violentă, este pentru că copiii și-au pierdut complet controlul. Într-adevăr, ei știu că și-au pierdut controlul, dar nu pot face nimic pentru a o remedia. Pentru a-l readuce în fire, îmbrățișează-l și șoptește-i fraze care îl ajută să se calmeze și să se simtă în siguranță și protejat. Sunt copii care preferă să fie legănați și alții care au nevoie doar să plângă și să se desprindă.

Vorbește despre ce s-a întâmplat

Este foarte important ca după ce s-a petrecut criza violentă să vorbiți despre ceea ce s-a întâmplat. Îi era foame, era obosit, nu se simțea bine sau era ceva care îl deranja? Nu uitați de factorii care au declanșat situația pentru ca pe viitor să puteți controla mai bine momentul și, dacă este posibil, să împiedicați acest lucru să se întâmple. Rutina, somnul suficient, obiceiurile alimentare bune sunt utile pentru a evita crizele de furie,  dar dacă sunt dese și violente, atunci ar fi bine să ceri părerea unui profesionist.



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.



Autorul articolului: Elena Didila
Categorie: Comportamente si Emotii

Articole similare


Cele mai noi articole

Cum ar trebui să se desfășoare conversațiile cu copiii mici

Conversațiile cu copiii mici sunt esențiale pentru...

7 mici obiceiuri care te vor face o persoană mai interesantă

Toată lumea își dorește să fie percepută ca o persoană...


Top citite
Lecțiile de maniere pe care părinții NU le mai predau copiilor. Cercetători: „Nu e vorba doar că devin nepoliticoși, dar vor avea de suferit social și profesional pe termen lung” / FOTO: freepik.com @EyeEm

Lecțiile de bune maniere pe care părinții NU le mai predau copiilor. Cercetători: „Nu e vorba doar că devin nepoliticoși, dar vor avea de suferit social și profesional pe termen lung”

Foto: Freepik@prostooleh

Semne că ai fost un părinte bun. Carl Rogers, psiholog: „Acesta este singurul lucru care contează cu adevărat”

Foto: Freepik@freepk

Aceasta este vârsta ideală pentru a-l învăța pe copil o limbă străină

De ce au nevoie cu adevărat copiii de la părinții lor? Descoperă cele 5 lucruri esențiale care fac diferența în bunăstarea lor! / FOTO: freepik.com @sheremetaphoto

De ce au nevoie cu adevărat copiii de la părinții lor? Descoperă cele 5 lucruri esențiale care fac diferența în bunăstarea lor!

pixel