Iată de ce ești enervat când copilul tău plânge! Psiholog: „Când începem să înțelegem motivele, ne este mai ușor să reacționăm adecvat”
Data publicării:
Te-ai săturat de plânsetele copiilor tăi? Un psiholog explică de ce aceștia reacționează astfel. 

Copilul tău are momente de plâns în care nu știi cum să reacționezi? Aceste situații pot fi foarte frustrante pentru părinți, iar momentele de neînțelegere pot părea interminabile.

„Iată cum văd eu plânsul. Acesta apare pentru că micuțul nostru își dorește foarte mult ceva și se simte neputincios să obțină acel lucru în acel moment. În acele clipe, reacția lui spune: ‘Îmi doresc foarte mult acest lucru și mă simt atât de neajutorat pentru că nu pot să-l am’”, explică ea.

La fel ca adulții, copiii au o reacție naturală de a plânge atunci când se confruntă cu această situație: o dorință puternică și incapacitatea de a o satisface.

„Sincer, adulții plâng în aceleași condiții. Așadar, de ce ne deranjează atât de mult plânsul copiilor noștri?”, explică psihologul Becky Kennedy pe contul ei de Instagram.

Citește și Moduri de a răspunde corect la plânsul copiilor: De la umor, la empatie. Dr. Becky: „E un semn de dorință și neputință, se simt singuri și nevăzuți în dorințele lor”

A pune sub semnul întrebării reacțiile părinților

Potrivit psihologului, dacă adulții nu acceptă cu ușurință momentele de plâns ale copiilor, este adesea pentru că, la rândul lor, au fost întâmpinați negativ în propria copilărie.

„Este posibil să fi crescut într-o familie în care vulnerabilitatea trebuia ascunsă, unde auzeai mereu expresii de genul ‘îți dau eu un motiv să plângi!’ sau ‘adună-te, revino-ți!’.

Când începem să înțelegem motivele pentru care copiii noștri acționează într-un anumit fel, ne este mai ușor să reacționăm adecvat în acel moment”, explică psihologul.

Vezi și 5 moduri de a-ți mângâia copilul când este trist. Psiholog: „Niciun copil nu s-a plâns până acum că a primit prea multe mesaje de dragoste din partea părinților”



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.



Autorul articolului: Loredana Iriciuc
Categorie: Recomandari si sfaturi

Articole similare


Cele mai noi articole

Top citite
Greșelile părinților care împiedică formarea copiilor la școală: Ajungem să le împiedicăm dezvoltarea capacității de a învăța / FOTO: freepik.com @MinetPhoto

Greșelile părinților care împiedică formarea copiilor la școală: Ajungem să le împiedicăm dezvoltarea capacității de a învăța

Mesajele pe care copiii trebuie să le audă de la părinți, la orice vârstă! Expert parenting: „Se revine din nou și din nou la aceleași câteva nevoi de bază” / FOTO: freepik.com @aimenda123

Mesajele pe care copiii trebuie să le audă de la părinți, la orice vârstă! Expert parenting: „Se revine din nou și din nou la aceleași câteva nevoi de bază”

Te-ai săturat să țipi la copilul tău? Psihologul american Jeffrey Bernstein: „Există soluții pentru a renunța la acest obicei nesănătos!” / FOTO: freepik.com @dikushin

Te-ai săturat să țipi la copilul tău? Psihologul american Jeffrey Bernstein: „Există soluții pentru a renunța la acest obicei nesănătos!”

Ești un părinte permisiv? Consecințele modelului de mamă sau tată „modern”, care crede că prea multă disciplină poate provoca traume copilului / FOTO: freepik.com @The Yuri Arcurs Collection

Ești un părinte permisiv? Consecințele modelului de parenting „modern”, care crede că prea multă disciplină poate provoca traume copilului

pixel