Importanța scrisorii către Moș Crăciun: Pare doar o tradiție, dar este un exercițiu de creștere pentru toți copiii
Data publicării:
A devenit deja o tradiție ca cei mici să scrie scrisori către Moș Crăciun în apropierea sărbătorilor de iarnă. Cu emoții și mari speranțe, copiii aștern pe o foaie de hârtie cele mai profunde dorințe, fie materiale, fie spirituale. 

Haideți să descoperim ce reprezintă cu adevărat scrisoarea adresată lui Moș Crăciun. În lumea web și a rețelelor sociale, scrierea unei scrisori a devenit o artă pierdută în lumea modernă, în special în rândul copiilor. 

Pe măsură ce se apropie sezonul sărbătorilor, întoarceți-vă în timp și învățați-vă copilul cum să scrie o scrisoare lui Moș Crăciun.

Este un moment care poate fi cu adevărat special dacă este trăit cu intențiile corecte, un moment care te învață să crești. Este un ritual inevitabil de Crăciun, dar a scrie scrisoarea către Moș Crăciun este de fapt o concentrare de experiențe și o împărtășire utilă pentru fiecare copil. 

Cei mai moderni părinți știu că internetul oferă o gamă largă de grafice de imprimat pentru a înfrumuseța foaia destinată să găzduiască cererile copiilor lor, împreună cu o listă de adrese pe care să le folosească pentru a trimite efectiv acea scrisoare.

Părinții trebuie, de asemenea, să știe că editarea scrisorii către Moș este o ocazie fabuloasă de a se apropia de copii pentru a-i ajuta să scrie scrisoarea și în același timp pentru a afla ce anume își doresc aceștia.

Momentul este important și respectă un fel de protocol esențial datorită căruia copilul își va exercita încrederea și imaginația, dar și perseverența de a-și urma visele folosind mijloacele de care dispune (da, în acest caz scrisoarea!).

3. -imagine fara descriere- (pexels-laura-james-6102044_59492300.jpg)

Sursa foto: Pexels/ Laura James

Pregătirea scrisorii de Crăciun va fi și un antrenament în scris, și un moment important de împărtășire între părinți și copii, o ocazie importantă pentru a le hrăni speranța și pentru a le îndeplini dorințele.

În practică, totul se va traduce într-un început confidențial, dar întotdeauna destul de formal: Moș Crăciun este un prieten, dar este și un domn în vârstă care va trebui să decidă dacă îl va mulțumi pe micul solicitant! 

După urări va fi o scurtă descriere a copilului cu indicarea a ceea ce a făcut bine în timpul anului și a ceea ce a greșit, cu promisiunile aferente de a nu repeta greșelile și, poate, de a se îmbunătăți.

Acest lucru îi va ajuta să înțeleagă cauza și efectul și poate fi o modalitate de a încuraja un comportament bun în lunile următoare.

4. -imagine fara descriere- (pexels-boris-hamer-19364708_11529300.jpg)

Sursa foto: Pexels/ Boris Hummer

Lista cadourilor dorite trebuie să înceapă de la cel mai important, urmat de restul, inclusiv de cadourile la care copilul ar fi dispus să renunțe în favoarea unui copil mai puțin norocos. Inculcarea gândului că există copiii mai puțin norocoși ajută la dezvoltarea generozității copilului.

Scrisoarea poate fi trimisă sau lăsată sub brad împreună cu o gustare pentru Moș Crăciun și renii săi: iar cei mici vor lăsa frâu liber să aleagă e vor pune pe masă în așteptarea lui Moș Crăciun: biscuiți, late, fursecuri...

Important este că totul se face într-o atmosferă de colaborare festivă care îi mulțumește pe copii: așa că dacă vor să creeze și un desen pe foaia scrisorii, în loc să coloreze un desen tipărit, cu atât mai bine. Moș Crăciun iubește creativitatea!

Oferă-le învățătura potrivită și folosește acest moment pentru a-i educa în folosirea cuvintelor. Scrierea unei scrisori către Moș Crăciun, dacă este făcută corect, poate fi o experiență distractivă de învățare și pentru ei. Acest exercițiu este un instrument valoros de învățare și o oportunitate de a construi amintiri de neuitat ale sărbătorilor de Crăciun.

Publicitate



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.



Autorul articolului: Elena Didila
Categorie: Comportamente si Emotii

Articole similare


Cele mai noi articole

Top citite
Nume rare inspirate de iarnă, alegeri îndrăznețe: Prenume cu personalitate, perfect potrivite pentru micuții născuți în acest sezon / FOTO: freepik.com @EyeEm

Nume rare inspirate de iarnă, alegeri îndrăznețe: Prenume cu personalitate, perfect potrivite pentru micuții născuți în acest sezon

Cele trei lucruri pe care copiii bine educați le au în casă, conform experților: „Așa își permit să se dezvolte armonios” / FOTO: freepik.com @volodymyr-t

Cele trei lucruri pe care copiii bine educați le au în casă, conform experților: „Așa își permit să se dezvolte armonios”

10 tehnici de parenting tradițional pe care generația modernă ar trebui să le redescopere: Lecții valoroase din trecut pentru părinți de astăzi / FOTO: freepik.com @EyeEm

10 tehnici de parenting tradițional pe care generația modernă ar trebui să le redescopere: Lecții valoroase din trecut pentru părinți de astăzi

Fraze toxice pe care un părinte nu ar trebui să le spună copilului său conform experților / FOTO: freepik.com @freepik

Fraze toxice pe care un părinte nu ar trebui să le spună copilului său, conform experților

pixel