Intenționezi să faci un copil? Pune-ți aceste întrebări înainte de a lua decizia finală
Data publicării:
Dacă te gândești să ai un copil ar fi util să citești articolul ce urmează și să îți dai un raspuns cât mai sincer pentru a descoperi dacă ești cu adevărat pregătită să devii mamă.  

Dacă ești mamă, știi că a avea copii este cel mai bun lucru din lume, dar nu este ușor. Și, desigur, este o decizie care nu trebuie luată cu ușurință. În acest sens, trebuie să te gândești foarte atent dacă ești cu adevărat pregătită să ai un copil. În acest articol, îți oferim o serie de întrebări la care să răspunzi înainte de a avea copii și să înțelegi dacă ești cu adevărat pregătită.

4. -imagine fara descriere- (pexels-rdne-stock-project-6149706_13306300.jpg)

Foto: RDNE Stok Project/ Pexels

Întrebări înainte de a avea copii: ”Am un partener stabil”?

Să ai un partener stabil este esențial dacă vrei să întemeiezi o familie. Deși astăzi există multe femei care încearcă să devină mame singure. În acest caz este esențial să ai o rețea bună de sprijin familial sau persoane de încredere la care să apelezi în caz de nevoie.

”Sunt bine emoțional?”

Nu poți avea un copil cu instabilitate emoțională pentru că nu ar fi deloc bine nici pentru tine și nici pentru copilul tău. Stabilitatea emoțională este esențială, atât la ​​tine, cât și în partenerul tău dacă îl ai. De fapt, înainte de a avea un copil, s-ar putea să fie nevoie să solicitați ajutorul unui psiholog pentru a găsi acel echilibru înainte de a aduce o nouă viață pe lume.

”Am capacitate economică bună?”

Să ai copii costă bani și nu vorbim despre nevoia de a fi supus unor intervenții chirurgicale dacă vrei să fii mamă singură. Este vorba de a-i crește și de a te asigura că nu le lipsește nimic. De exemplu, scutecele, hainele, accesoriile sau alimentele, printre altele, se vor adăuga la cheltuielile tale zilnice. Din momentul în care ajung în lume, trebuie să ai un buget și pentru ei. Din acest motiv este esențial să ai o capacitate economică bună și stabilă.

2. -imagine fara descriere- (pexels-yan-krukau-5216557_84252700.jpg)

Foto: Yan Krukau/ Pexels

”De ce vreau să am un copil?”

Nu este vorba să vrei să ai copii pentru că cea mai bună prietenă a ta a devenit mamă. Nici pentru că vrei să rezolvi lucrurile cu partenerul tău și crezi că un copil te va apropia. Nimic mai departe de realitate. De fapt, stresul parentalului poate distruge chiar și cele mai stabile cupluri de ani de zile. Pentru toate acestea, este esențial să ai foarte clar de ce vrei să ai un copil.

Gândește-te dacă ai făcut tot ce ți-ai dorit cu partenerul tău dacă visele și aspirațiile tale s-au adeverit în mare parte. Dacă te simți împlinită ca femeie și acesta este momentul să faci copii, pentru că așa simți. Poate ai simțit că vrei să devii mamă de ceva vreme și ai avut asta în cap, dar încă nu ai făcut pasul pentru că ai vrut să faci mai întâi unele lucruri.

Acum este momentul să te simți pregătit. Și dacă ești cu un partener, ar putea fi la fel și pentru el. Amintiți-vă că timpul este esențial și că amândoi trebuie să fiți pregătiți în mod egal înainte de a vă îmbarca în această nouă fază a vieții.

3. -imagine fara descriere- (pexels-daniel-duarte-18371009_59176900.jpg)

Foto: Daniel Duarte/ Pexels

”Am o casă potrivită?”

În ceea ce privește locația, trebuie să ai o casă în care să existe spațiu mai mult decât suficient pentru ca copilul tău să crească și să se dezvolte armonios. La fel și o populație sau un oraș în care copilul poate crește corespunzător. Gândește-te bine la locație și la casa ta pentru a ști dacă este exact locul unde vrei să devii mamă.

E timpul să fii mamă!

Acum, după ce te-ai gândit la aceste întrebări pe care tocmai le-am menționat, s-ar putea să ai o idee puțin mai clară dacă vrei cu adevărat să fii mamă. Poate că cel mai bine este să aștepți puțin până te simți mai pregătit. Sau poate a venit momentul potrivit când vei forma o familie frumoasă!



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.



Autorul articolului: Elena Didila
Categorie: Comportamente si Emotii

Articole similare


Cele mai noi articole

Cum ar trebui să se desfășoare conversațiile cu copiii mici

Conversațiile cu copiii mici sunt esențiale pentru...

7 mici obiceiuri care te vor face o persoană mai interesantă

Toată lumea își dorește să fie percepută ca o persoană...


Top citite
Lecțiile de maniere pe care părinții NU le mai predau copiilor. Cercetători: „Nu e vorba doar că devin nepoliticoși, dar vor avea de suferit social și profesional pe termen lung” / FOTO: freepik.com @EyeEm

Lecțiile de bune maniere pe care părinții NU le mai predau copiilor. Cercetători: „Nu e vorba doar că devin nepoliticoși, dar vor avea de suferit social și profesional pe termen lung”

Foto: Freepik@prostooleh

Semne că ai fost un părinte bun. Carl Rogers, psiholog: „Acesta este singurul lucru care contează cu adevărat”

Foto: Freepik@freepk

Aceasta este vârsta ideală pentru a-l învăța pe copil o limbă străină

De ce au nevoie cu adevărat copiii de la părinții lor? Descoperă cele 5 lucruri esențiale care fac diferența în bunăstarea lor! / FOTO: freepik.com @sheremetaphoto

De ce au nevoie cu adevărat copiii de la părinții lor? Descoperă cele 5 lucruri esențiale care fac diferența în bunăstarea lor!

pixel