Semne neobișnuite care arată că părinții tăi te respectă cu adevărat, potrivit experților
Noi toți părinții știm cât de complicat este să creștem copiii. Cu toate acestea, educația cu amenințări este periculoasă și, de asemenea, nu funcționează. Dacă acestea sunt folosite în mod constant și repetat de-a lungul timpului, putem vorbi despre violență psihologică. Uneori, intimidarea este folosită pentru a-i face pe copii să se supună atunci când nu avem altă opțiune, dar nu ajută cu nimic.
Deși creșterea copiilor este o sarcină dificilă, atunci când ne vedem copiii bine educați avem o mare recompensă. Este adevărat că uneori părinții nu pot face așa cum și-ar dori. Uneori din cauza oboselii de la serviciu si alteori pentru ca nu au timp sau din cauza caracterului copilului. Motivele pot fi diferite, dar este necesar să fie clar că nu trebuie să cădem în amenințări.
Cu siguranță mulți dintre noi am recurs la amenințări pentru a ne face copilul să se supună cu fraze de acest tip:
„Dacă nu îți ridici jucăriile imediat, le voi arunca pe toate.”„Până nu mănânci mâncarea, nu mergem în parc.”„Dacă nu-ți faci temele, nu te uiți la televizor.”„Dacă strigi din nou, nu vom merge la o zi de naștere.”
Acestea sunt câteva dintre expresiile comune pe care este posibil să le fi folosit la un moment dat, dar care în cele din urmă sunt amenințări.
De câte ori nu am fost în parc pentru că nu am mâncat? Ai aruncat jucăriile când el nu le-a ridicat? Acesta este unul dintre motivele pentru care amenințările nu funcționează: pentru că nu le executăm. În general, când suntem supărați, primim amenințarea cu o pedeapsă disproporționată față de acțiune.
Oricât de supărați ne vor vedea și oricâte avertismente le-am da, copiii știu că dacă nu mănâncă tot vor merge în parc și că dacă nu își ridică jucăriile nu le vom arunca niciodată. departe. Mai degrabă vom ajunge să-i adunăm cu ei.
Fotografie de la Monstera Production/ Pexels
Când încercăm să ne educam copiii cu amenințări, ne bazăm educația pe frică pentru a obține anumite comportamente de la ei. Deci de ce nu ar trebui să-i educăm sub amenințare?
Dacă nu suntem consecvenți în ceea ce spunem și facem, copiii noștri nu ne vor respecta.
Amenințările nu sunt deloc propice pentru un mediu sigur și de încredere acasă în familie.
Dacă folosim strategia amenințării astfel încât copiii noștri să ne acorde atenție, avem un model educațional cu multe defecte. Din acest motiv trebuie să găsim alte resurse mai pozitive și mai puțin autoritare.
Cu cât folosim mai mult amenințări și pedepse, cu atât va fi mai inutil.
După cum am văzut, folosirea amenințărilor ca resursă educațională are consecințe negative. Prin urmare, trebuie să găsim alte alternative care să-i ajutăm pe copii să învețe într-un mod sănătos. De exemplu, puteți face următoarele:
Dați explicații valide: trebuie să raționați și să le explicați copilului calm. Numai așa vei putea înțelege și corecta ceea ce este greșit.
Construiți respectul: Un copil crescut cu amenințări poate să se supună, dar când va crește și frica se estompează, nu va mai avea respect pentru părinții săi. De aceea este important ca ei să știe că adulții sunt autoritatea, dar întotdeauna cu respect în ambele direcții.
Vorbește cu ei într-un mod pozitiv: trebuie să schimbăm contextul cuvintelor.
Să ne punem la locul lor: copiii nu văd lucrurile din punctul de vedere al adulților, așa că trebuie să încercăm să ne punem la locul lor pentru a înțelege poziția lor.
Permiteți-le să participe la decizii: Copiii trebuie să simtă că și părerea lor este importantă. Prin urmare, vă putem oferi mai multe alternative pentru a vă decide.
Publicitate
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google News
Te-a ajutat acest articol?
Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.