Mercedes de 165.000 de euro, cadoul oferit de părinți copiilor a ”inflamat” internetul
Data publicării:
Dacă mama ta îți dă o mașină de 165.000 de euro și ai doar 7 ani, poate, e normal să ceri apoi zânei dinților 125 de euro pentru că ți-a căzut dinții de lapte.

Cât ți-a dat zâna dinților de fiecare dată când ai pierdut un dinte în copilărie? Oricare ar fi suma, suntem siguri că nu va corespunde sumei absurde cerute de Hunter Curtis, fiul celebrei femei de afaceri de fiul Roxy Jacenkos, adică 125 de euro. 

Sinceră să fiu, când eram copil, nu exista conceptul de a primi bani pentru dintele de lapte caăzut, iar Zâna Măseluță nici măcar nu exista în acele timpuri.

Dar, în prezent, Zâna Măseluță este un personaj bine cunoscut copiilor pentru ”virtutea” ei de a aduce bani în schimbul fiecărui dinte de lapte pierdut. Și în cazul fiului celebrei femei de afaceri, Roxy Jacenkos, această virtute este recunoscută.

Motivul constă în faptul că mama lui îl răsfăță în mod constant atât pe el, cât și pe sora lui mai mică, Pixie, cu cadouri foarte scumpe. Ca să fie mai clar: un Mercedes de 165.000 de euro se numără printre cadourile foarte scumpe pe care le-au primit cei doi copii. Și nici măcar nu au vârsta legală să o conducă.

”Un cadou special pentru doi omuleți speciali a fost livrat astăzi”, scrie mama, protagonista acestei surprize, Roxy Jacenkos.

 
 
 
 
 
Vezi această postare pe Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

O postare distribuită de ROXY JACENKO (@roxyjacenko)

Bineînțeles, comentariile utilizatorilor nu au întârziat să apară:

kweerboi2003:Trebuie doar să spun, ca părinți, tu și soțul tău sunteți dezgustători!!”

neilwaud1969: „Doamne, dacă copiilor li se "dă" această mașină drept recompensă pentru "toate munca depusă...! Da, au "muncit din greu" cu mama lor, dar "după părerea mea" dacă erau copiii mei și ar fi făcut toată acea "muncă", atunci aș fi investit banii echivalenți în niște investiții financiare, obligațiuni, acțiuni de care nu s-ar putea atinge până la 18 ani! Cum am spus, este doar părerea mea”.

dannyclimbing: „Felicitări pentru că i-ai învățat pe cei doi „oameni speciali” cum să fie materialiști și să nu înțeleagă valoarea reală!”

Dacă mama ta îți dă o mașină de 165.000 de euro și ai doar 7 ani, poate, e normal să ceri apoi Zânei Măseluță 125 de euro pentru că ți-a căzut un dinte de lapte. Copiii care nu au părinți milionari primesc de obicei ceva schimb sau, cel mult, o bancnotă de 10 lei, dar cu siguranță nu o sumă de trei cifre. 

Până și mama a rămas uimită pentru câteva clipe de cererea copilului său:  „Mi-am pierdut dintele”, i-a spus fiul ei și ea, bucuroasă, l-a întrebat: „Și acum ce vei face cu el?”, „Îl pun deoparte, unde Zâna Măseluță îl poate găsi și îmi va lăsa banii”. La acel moment Roxy l-a întrebat câți bani ar dori să primească de la Zână: „125 de euro” a fost răspunsul sincer al lui Hunter.

 
 
 
 
 
Vezi această postare pe Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

O postare distribuită de ROXY JACENKO (@roxyjacenko)

După toate darurile și o viață petrecută în cel mai nestăpânit lux, s-ar fi putut aștepta Roxy la ceva diferit? 

Hunter are 7 ani, dar și-a dezvoltat deja un anumit gust pentru lucrurile scumpe. Să sperăm doar că, odată cu trecerea timpului, copilul va învăța că pentru un trai de lux va trebui să muncească și că nu i se datorează totul în lume. 

Cu aceste presupuneri, însă, nu îndrăznim să ne imaginăm cât este alocația săptămânală...

Sfaturi utile pentru părinți 

Nu este neapărat rău să răsfățați un copil cu cadouri scumpe din când în când, dar există câteva motive importante pentru care părinții ar trebui să fie atenți la excesul de cadouri scumpe:

1. Învățarea valorii banilor: Cumpărarea de cadouri scumpe în mod regulat poate face ca un copil să nu înțeleagă adevărata valoare a banilor. Ei ar putea să nu învețe să economisească sau să gestioneze banii în mod corespunzător.

2. Aprecierea lucruriloe simple: Prin oferirea unor cadouri scumpe în mod constant, un copil poate să nu învețe să aprecieze lucrurile simple și să aibă bucurie din experiențe mai puțin costisitoare, cum ar fi petrecerea timpului cu familia sau cu prietenii.

3. Dependența de lucruri materiale: Răsfățarea excesivă cu cadouri scumpe poate crea o dependență de bunurile materiale. Copiii pot ajunge să creadă că fericirea se bazează doar pe obiecte materiale și să nu dezvolte abilități sociale sau emoționale sănătoase.

4. Dezvoltarea responsabilității financiare: Copiii care primesc cadouri costisitoare în mod regulat pot să nu învețe să-și asume responsabilități financiare și să înțeleagă valoarea muncii și a economisirii banilor.

5. Creșterea așteptărilor nerealiste: Prin obișnuința de a primi cadouri scumpe, copiii pot dezvolta așteptări nerealiste cu privire la viață și la ceea ce trebuie să primească în mod constant. Aceasta poate duce la dezamăgiri și frustrări în viitor.

6. Comparații sociale: Copiii care primesc cadouri scumpe pot să intre în competiție cu alți copii și să facă comparații sociale nesănătoase, ceea ce poate afecta stima de sine și relațiile lor cu ceilalți.

Este important să găsiți un echilibru sănătos în ceea ce privește cadourile pentru copilul dumneavoastră. Este recomandabil să îi învățați pe copii să aprecieze valoarea lucrurilor, să înțeleagă importanța banilor și să dezvolte abilități financiare, dar, în același timp, să le oferiți cadouri și surprize de la timp la timp, pentru a-i răsplăti și a le face să se simtă iubiți și apreciați.



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.



Autorul articolului: Elena Didila
Categorie: Comportamente si Emotii
Tagurile articolului: caduri scumpe  copil  rasfat  roxy jacenkos  viraal 

Articole similare

Când copilul face mofturi, pune-ți această întrebare

Fiecare părinte s-a confruntat, la un moment dat, cu...



Cele mai noi articole

DC Conducem: Lecţie de educaţie rutieră pentru copii

Titi Aur, instructor de conducere defensivă, vine cu...


Top citite
Foto: Freepik@freepik

„Dacă, Doamne ferește, s-ar da așa ceva la BAC, nu ar mai lua nimeni examenul”, spune Prof. Mariana Badea

Cum susțin părinții, fără să realizeze, analfabetismul funcțional al copiilor? Prof. Mariana Badea: „Nu mi-aș fi imaginat vreodată! Este peste puterile mele” / FOTO: freepik.com @wavebreakmedia_micro

Cum susțin părinții, fără să realizeze, analfabetismul funcțional al copiilor? Prof. Mariana Badea: „Nu mi-aș fi imaginat vreodată! Este peste puterile mele” / VIDEO

Semnele care arată că ai primit o educație bună de la părinții tăi! Abilitățile care te fac să fii pregătit pentru succesul pe termen lung / FOTO: freepik.com @EyeEm

Semnele care arată că ai primit o educație bună de la părinții tăi! Abilitățile care te fac să fii pregătit pentru succesul pe termen lung

Prof. Mariana Badea, despre schimbările din sistemul de învățământ „Nu se mai numesc opere literare, se numesc texte, ca la manele” / FOTO: freepik.com@ zinkevych

Prof. Mariana Badea, despre schimbările din sistemul de învățământ: „Nu se mai numesc opere literare, se numesc texte, ca la manele” / VIDEO

pixel