Mesaje puternice pe care le poți spune copiilor tăi când merg la școală în loc de „să fii cuminte!” Expert: „Le întăresc încrederea în sine!”
Data publicării:
Când copiii se află în timpul anului școlar, fiecare zi le poate aduce noi provocări. Însă, nu este vorba doar de a face față temelor și examenelor, ci și de a învăța să funcționeze eficient în diverse situații care le vor apărea, punându-le la încercare capacitatea de a-și identifica și gestiona emoțiile și de a regla senzații precum stresul sau frica.

În tot acest proces, copiii vor avea nevoie de sprijinul și îndrumarea părinților, care trebuie să îi ajute să recunoască atunci când ceva nu merge așa cum ar trebui.

De exemplu, atunci când observă semnele că un copil nu se adaptează sau se confruntă cu o situație dificilă.

Așadar, părinții nu trebuie doar să se asigure că micuții au temele făcute, că au pus toate rechizitele necesare în rucsac sau că sunt îmbrăcați și curați, ci trebuie să aibă grijă și de sănătatea lor psihologică și emoțională.

Este important să evite greșelile frecvente, precum cerințele prea mari. De fapt, câteva cuvinte care le întăresc încrederea în sine înainte de a merge la școală vor fi mult mai eficiente decât clasicul „să fii cuminte”.

Citește și Profesor Harvard: Asta e CEA MAI MARE GREȘEALĂ pe care o fac părinții atunci când copilul nu vrea să își facă temele

Ce să-i spui copilului tău când merge la școală

Psihologul Milena González, pe contul său oficial de pe Instagram, împărtășește informații și recomandări legate de creșterea copiilor cu cei aproape două milioane de urmăritori ai săi.

Specialistul îi încurajează pe părinți să se asigure că, în fiecare dimineață, copiii lor beneficiază de sprijinul emoțional necesar pentru a-și înfrunta ziua.

SURSA FOTO: freepik.com @anna_grant

Ce să-i spui copilului tău când merge la școală, în loc de „să fii cuminte”?

„Nici bine n-ai plecat și abia aștept să te revăd ca să-mi povestești cum a fost.” Aceasta îl va face să se simtă motivat și entuziasmat de ideea de a merge la școală, în loc să se concentreze pe aspectele negative.

„Ce noroc au colegii tăi să aibă un prieten așa valoros ca tine.” O afirmație care îi va întări încrederea în sine și îl va ajuta să se simtă mai încrezător în propriile sale calități, virtuți și abilități.

„Amintește-ți că toți facem greșeli și poți conta mereu pe mine.” Părinții ar trebui să se arate întotdeauna ca un sprijin constant pentru copiii lor, astfel încât aceștia să știe că pot veni la ei oricând au nevoie.

„Nu trebuie să faci nimic extraordinar pentru a fi valoros. Ești deja valoros.” O modalitate de a încuraja dezvoltarea unei iubiri de sine sănătoase și echilibrate.

„Iubirea mea, te iubesc întotdeauna: trist, supărat, fericit, înspăimântat. Întotdeauna este întotdeauna.” Acest mesaj va ajuta copilul să se simtă în siguranță și să nu ezite să își exprime emoțiile și să fie sincer cu părinții.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Milena González ✨???? Psicóloga (@unamamapsicologa_)



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.



Autorul articolului: Loredana Iriciuc
Categorie: Recomandari si sfaturi

Articole similare


Cele mai noi articole

Când încep bebelușii să râdă?

Este unul dintre momentele magice ale părinției pe care le-ai așteptat cu...


Top citite
Ce este mai important să-ți înveți copilul decât să spună „mulțumesc”. Psiholog: „Așa trebuie să-ți educi micuțul pentru a trăi mai fericit!” / FOTO: freepik.com @olyakomarova

Ce este mai important să-ți înveți copilul decât să spună „mulțumesc”. Psiholog: „Așa trebuie să-ți educi micuțul pentru a trăi mai fericit!”

O nuvelă scrisă de Fiodor Dostoievski în 1848 a devenit virală pe rețelele sociale și se vinde rapid în librării / FOTO: freepik.com@jannoon028

O nuvelă scrisă de Fiodor Dostoievski în 1848 a devenit virală pe rețelele sociale și se vinde rapid în librării

Bunicii din generația Boomer NU sunt de acord cu parentingul blând: „Copiii devin prea sensibili!”. Argumentele științifice care dovedesc contrariul / FOTO: freepik.com @SkelDry

Bunicii din generația Boomer NU sunt de acord cu parentingul blând: „Copiii devin prea sensibili!”. Argumentele științifice care dovedesc contrariul

Sindromul Savant. Medic psihiatru: „Există trei teorii principale care încearcă să explice originile acestei afecțiuni” / FOTO: freepik.com @Creative Design 788

Sindromul Savant. Medic psihiatru: „Există trei teorii principale care încearcă să explice originile acestei afecțiuni”

pixel