Frigul, cauza răcelilor la copii? Dr. Mihai Craiu: „Ar putea să conteze, dar NU așa cum credem noi, că dacă ne înfofolim nu mai facem boala” / VIDEO
În cadrul emisiunii, profesorul a explicat că sistemul educațional post-pandemic se adaptează la nevoile studenților prin introducerea micro-certificărilor, care sunt, de fapt, cursuri de formare mai scurte și flexibile.
„Noi am crescut, am fost educați, și studenții și absolvenții noștri, de peste 20 de ani actele lor de studii poartă pecetea a sistemului de credite transferabile, a unui supliment la diplomă care este eliberat într-o limbă de circulație internațională.
Ideea de micro-credențial nu este neapărat nouă.
În sistemul educațional din România, și este foarte important să menționăm că este reglementată prin lege, suntem una dintre primele țări europene care, prin intermediul cadrului legislativ actual, am reușit să reglementăm domeniul alianțelor europene de universități, să acordăm instituțiilor de învățământ superior libertatea de a-și construi programe de studii pe care le acreditează și pe o procedură denumită european approach.
Care este o procedură mai largă în care intervin jucători din spațiul european, și micro-credențiale, adică o curriculă fragmentată, programe de studii de mai mică amplitudine, undeva la nivelul 5-10-15 credite.
Să nu uităm că un semestru, pentru un student, are, teoretic, o cuantificare de 30 de credite. E schimbarea profilului celui care învață post-pandemic. Ne confruntăm cu schimbarea motivațiilor celor care învață și tipul focalizării lor, atenției lor”, a spus prof. univ. dr. Romiță Iucu.
Practic, scopul este este ca aceste micro-certificări să fie acumulate, astfel încât mai multe certificări din diferite domenii să poată fi combinate pentru a obține un certificat de studii mai amplu și recunoscut oficial.
„Învățarea e cea care ajută la dezvoltarea socială și la transformarea ființei umane. Exact asta încearcă să facă aceste structuri. În România, potrivit legii, ele sunt găsite sub denumirea de micro-certificări, pentru că ele sunt de mică anvergură, în timp ce micro-cerificatea este o certificare în sine, nu e o calificare.
Îți dă posibilitatea să îți satisfaci nevoile tale de formare cu o focalizare pe cursurile mai mici, pe un număr de credite mai mic și cu suplețe mai mare.
Ne dorim ca în viitor acestea să poată să fie adunate și transformate într-un certificat de studii mai mare, să poți să-l folosești.
Adică am un micro-certificat de 10 credite pe o specializare, încă unul de 10 credite pe o altă specializare, și încă unul, iar adiționate să poată produce un act de studiu care să fie valid pe o certificare”, a mai ecplicat invitatul lui Sorin Ivan.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google News
Te-a ajutat acest articol?
Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.
Utilizarea TikTok-ului este...