Modul în care copilul poate învăța să aibă o atitudine bună la școală. Expert: „Cel mai important lucru, mai presus de toate, este atitudinea ta!”
Data publicării:
Faptul că elevii au o atitudine pozitivă la școală este esențial pentru progresul lor. Dacă îți dorești ca ai tăi copii să aibă o atitudine bună, trebuie să înțelegi că cel mai important lucru, mai presus de toate, este atitudinea ta, deoarece tu ai cea mai mare influență asupra succesului lor școlar. Pentru a cultiva o atitudine pozitivă față de școală, nu ezita să aplici aceste strategii.

Specialiștii susțin că mai întâi trebuie să-ți împărtășești experiența personală. Atunci când îți împărtășești experiențele personale, aduci o contribuție valoroasă la educația copilului. Succesul academic al copiilor, indiferent de vârstă, este influențat parțial de faptul că aceștia trăiesc în comunități unde nu doar că li se transmite importanța educației, dar o și văd și o experimentează prin interacțiunile cu adulții.

Pentru a realiza acest lucru, discută regulat cu copilul tău despre experiențele tale din școală, povestește-i ce a funcționat pentru tine și, dacă au existat lucruri care nu au mers bine, explică-i ce ai făcut pentru a schimba situația și a obține rezultate mai bune.

În acest fel, copilul tău va ajunge să te cunoască mai bine, va crea o legătură emoțională mai profundă cu tine și va fi mai receptiv la sfaturile tale, deoarece dacă există o poveste care îl interesează cel mai mult... aceasta este a ta.

Menține conversația axată pe succes și pe cum pot fi create oportunități prin muncă asiduă și o atitudine pozitivă la școală.

Citește și Profesorii care predau pe baza „growth mindset” îmbunătățesc succesul școlar al elevilor. Concluzii din cercetările Stanford

Aveți așteptări ridicate, dar rămâneți ancorat în realitate

Un alt factor important în prezicerea succesului școlar este reprezentat de așteptările părinților în privința performanțelor copiilor lor la școală. O meta-analiză realizată de Harvard Family Research Project, care a cuprins 77 de studii de cercetare în educație, a arătat că așteptările ridicate ale părinților sunt cel mai important factor care prezice succesul elevilor.

Această cercetare sugerează că elevii și adolescenții au rezultate bune la școală, deoarece părinții lor se așteaptă la acest lucru. Cercetătorii au definit așteptările ridicate ale părinților ca fiind convingerea că propriii copii pot atinge un nivel superior în educația lor.

Pentru a menține așteptări ridicate față de copilul dumneavoastră, încurajați-l să dezvolte obiceiuri bune de învățare, solicitați ajutor atunci când este necesar și oferiți sprijin constant.

SURSA FOTO: freepik.com @oliverbenny

Mentalitatea de creștere

Mentalitatea de creștere se referă la convingerea că oamenii devin inteligenți și de succes prin muncă asiduă și dorința de a învăța. Aceasta este opusă unei mentalități fixe, în care cineva crede că oamenii se nasc cu abilități predeterminate și nu pot evolua.

Cei cu o mentalitate de creștere investesc timp și efort în procesul de învățare, fiind conștienți că acesta este modul de a progresa și de a se perfecționa. În schimb, cei cu o mentalitate fixă ​​sunt mai predispuși să abandoneze o sarcină nouă, crezând că nu pot face nimic pentru a se îmbunătăți.

Pentru a sprijini copilul să dezvolte o mentalitate de creștere, explică-i cum practica și efortul constant duc la acumularea de cunoștințe și abilități. Evită să-i spui că nu este bun la ceva; în schimb, discută despre pașii pe care îi poate urma pentru a se perfecționa.

O altă modalitate de a încuraja această mentalitate este să adopți o perspectivă pozitivă atunci când copilul tău întâmpină ceva necunoscut. Subliniază că a descoperi un răspuns înseamnă a învăța, ceea ce contribuie la creșterea inteligenței. Acest lucru pune accentul pe învățarea continuă, mai degrabă decât pe valorificarea cunoștințelor anterioare.

Amintiți-vă, mentalitatea de creștere se concentrează pe modul în care efortul și acțiunile duc la succes.



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.



Autorul articolului: Loredana Iriciuc
Categorie: Recomandari si sfaturi

Articole similare


Cele mai noi articole

Când încep bebelușii să râdă?

Este unul dintre momentele magice ale părinției pe care le-ai așteptat cu...


Top citite
O nuvelă scrisă de Fiodor Dostoievski în 1848 a devenit virală pe rețelele sociale și se vinde rapid în librării / FOTO: freepik.com@jannoon028

O nuvelă scrisă de Fiodor Dostoievski în 1848 a devenit virală pe rețelele sociale și se vinde rapid în librării

Sindromul Savant. Medic psihiatru: „Există trei teorii principale care încearcă să explice originile acestei afecțiuni” / FOTO: freepik.com @Creative Design 788

Sindromul Savant. Medic psihiatru: „Există trei teorii principale care încearcă să explice originile acestei afecțiuni”

Afirmații pozitive pentru părinți pentru îmbunătățirea stării psihice / FOTO: freepik.com@freepik

Afirmații pozitive pentru părinți pentru îmbunătățirea stării psihice

Șapte întrebări simple, dar puternice, pe care le poți adresa copiilor tăi pentru a-i ajuta să-și dezvolte încrederea și stima de sine / FOTO: freepik.com @smokewree928

Șapte întrebări simple, dar puternice, pe care le poți adresa copiilor tăi pentru a-i ajuta să-și dezvolte încrederea și stima de sine

pixel