”Copilul meu se simte singur. Cum pot să-l ajut?”. Sfaturi de la experți psihologi
Singurătatea poate apărea la...
Copiii adoptă adesea comportamente inacceptabile pentru părinții lor și pentru oamenii din jurul lor. Poate că nu toată lumea știe că modul lor de a acționa ascunde o serie de emoții pe care încă nu știu să le gestioneze corect.
Ai vrea să știi ce vrea copilul tău să exprime cu comportamentele sale? Dacă da, pune-te confortabil și continuă să citești articolul, te vom ajuta să identifici cele mai frecvente patru nevoi care se ascund în spatele comportamentelor copiilor.
Îți vei da seama că de multe ori lucrurile nu sunt așa cum par.
1. Dacăcopilul se plânge constant
Este normal ca copiii mici să comunice prin plâns, mai ales când le este foame, somn sau durere. Cu toate acestea, atunci când cresc și au învățat să vorbească corect, ei pot încă să facă crize de furie sau crize de furie.
În general, vor să obțină ceva și nu pot avea. Apoi încep să se plângă că le este foame, că ar fi cald, că vor să se joace sau altceva. Incapabili să tolereze sentimentul de neputință pe care îl simt, ei vor deveni furioși și dezamăgiți că nu îi susțineți și de fapt le reprimați dorința de a plânge.
Și tocmai acest ultim lucru de evitat pentru a nu le deteriora personalitatea și a declanșa proasta dispoziție. Copiii tăi trebuie să fie ascultați. Fă-i să înțeleagă, cu multă dragoste și răbdare, motivul deciziilor tale. În acest fel, îi veți ajuta să-și dezvăluie emoțiile în mod eficient.
2. Dacă se ceartă sau concurează cu frații săi, trebuie să se simtă apreciat
Copiii care nu au aceste caracteristici încearcă să-și imite fratele preferat și se străduiesc să fie mai buni. Rezultatul? Certuri, insulte și lupte care alterează climatul de armonie din casă.
Scopul copiilor este să-și câștige dragostea părinților, întrucât ei nu sunt favoriți, fac totul pentru a nu fi lăsați deoparte, dând dovadă uneori de egoism, gelozie etc. În aceste cazuri, copiii tăi au nevoie doar de tine să nu faci distincție între ei, ci să le oferi tuturor aceeași dragoste și atenție.
Foto: Pxhere
3. Dacă copilul nu ascultă, are nevoie de eforturile lui recunoscute
Cu cât îi dai mai multe ordine și instrucțiuni copilului tău, cu atât el sau ea va face mai multe crize de furie. El te va provoca fără să-ți asculte cuvintele. Pentru a evita acest lucru, este necesar să i se răsplătească faptele bune. Fii atent la el și recunoaște-i angajamentul.
Când se comportă provocator, încearcă să-ți atragă atenția, dar nu trebuie să cedezi. Astfel el va învăța că comportamentul rău nu generează atenția pe care speră să o primească.
4. Dacă nu te respectă, trebuie să simtă sprijinul tău
Dacă copilul tău nu te ascultă și nu te respectă, poate că este timpul să reflectezi la felul în care te comporți cu el. De obicei culegeți ceea ce semănați, motiv pentru care este important să fiți un exemplu bun pentru copiii voștri.
În acest caz, trebuie să-ți ajuți copilul atunci când are nevoie. Încercați să vă interesați de activitățile sale și să-i oferiți sprijinul necesar. Încetul cu încetul, îi vei câștiga respectul și admirația.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google News
Te-a ajutat acest articol?
Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.
Singurătatea poate apărea la...
Pierderea este o parte...
Bunicii reprezintă o punte între generații, oferind...
În era modernă, părinții se...
Influențate de o varietate de factori financiari și...
Boala obrajilor pălmuiți este o boală exantematică care...
Într-o lume în care idealul de...
În această nouă eră a...
Nu există un „părinte...