Sindromul Savant. Medic psihiatru: „Există trei teorii principale care încearcă să explice originile acestei afecțiuni”
Așteptați un copil, dar doriți să lucrați în timpul sarcinii? Poți face asta, dar atâta timp cât nu există nimic care să-ți pună sarcina în pericol.
O sarcină aduce multe schimbări în corpul și starea de spirit a unei femei, dar acest lucru nu ar trebui să fie un obstacol în calea performanței într-un cadru profesional.
Ceea ce ar trebui să iei în considerare este tipul de muncă pe care o faci. În acest articol vă oferim câteva sfaturi în acest sens.
În mod logic, pentru a lucra în timpul sarcinii, trebuie să iei măsurile de precauție necesare pentru a evita problemele. De asemenea, rețineți că sarcina vine cu o multitudine de schimbări fizice, emoționale și psihologice care vă pot afecta la un moment dat.
În primul trimestru, când sunt declanșate schimbări hormonale majore și activitate metabolică crescută, s-ar putea să vă simțiți fără energie. Acest lucru vă poate afecta performanța la locul de muncă.
În cazul în care jobul necesită deplasare constantă sau transfer dintr-un loc în altul, poate fi necesară întreruperea muncii, mai ales după luna a șasea. În al treilea trimestru, oboseala crește și, printre alte disconforturi, apar durerile de spate, durerile articulare, tensiunea musculară, oboseala din cauza greutății burticii și energia scăzută. Prin urmare, dacă nu puteți continua munca în această etapă, consultați-vă medicul.
În continuare, vă oferim o listă de sfaturi, astfel încât să vă simțiți cel mai bine la locul de muncă și să nu trebuiască să încetați să o faceți:
- Exercițiu fizic. În acest fel, puteți rămâne sănătos și activ. Mersul pe jos este foarte bun pentru articulații și circulație. De asemenea, puteți face yoga sau gimnastică pentru gravide în apă.
- Mențineți o postură bună pentru a evita durerile de spate, mai ales dacă lucrați în fața unui computer sau într-un birou.
- Menține o dietă sănătoasă și echilibrată atât la serviciu, cât și acasă. Se recomandă să mănânci la fiecare 2 până la 3 ore.
- Odihnește-te și dormi orele care îți corespund în timpul liber.
- Să aveți mereu un antiacid sau un analgezic recomandat de medicul dumneavoastră în caz de greață.
- Evitați îmbrăcămintea strâmtă. Cel mai bine este să purtați haine largi, confortabile. Încălțămintea trebuie să fie anti-alunecare și cu tocuri joase pentru a evita căderile.
- Folosește-ți corect respirația pentru a-ți relaxa corpul și mintea.
- Faceți pauze scurte din când în când pentru ca picioarele să se miște și să nu se umfle. Acest lucru se poate face la fiecare 15 minute.
- Nu vă așteptați atât de multe la treburile casnice. Ceea ce nu poți face, poți delega cuiva care să te ajute.
Fotografie de la Yan Krukau/ Pexels
Pe lângă tot ceea ce trebuie să faci pentru a putea lucra în timpul sarcinii, există și o serie de lucruri pe care trebuie să le eviți:
- Nu compara sarcina ta cu altele. Doar femeia însărcinată știe dacă poate munci sau nu. Toată lumea poate experimenta și avea o sarcină care este total diferită de cealaltă.
- Evită munca cu substanțe toxice sau nocive.
- Nu depune eforturi mari și nu ridicați obiecte grele.
- Evită locul de muncă zgomotos.
- Nu lucra la temperaturi extreme.
- Nu lucra cu animale, deoarece ai putea fi expusă la la diferite boli.
Dacă să lucrezi pe toată durata sarcinii sau nu, este o întrebare la care trebuie să îți dai răspunsul în raport cu felul în care te simți în legătură cu acest lucru.
Este foarte important să ții cont de tipul de muncă pe care o faci pentru a lua această decizie. De exemplu, nu este același lucru să stai într-un birou, ca să fii într-o fructărie sau să muți materiale dintr-un loc în altul.
Publicitate
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google News
Te-a ajutat acest articol?
Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.
Pe măsură ce temperaturile...
Febra este unul dintre cele mai frecvente simptome care...
Conjunctivita este o afecțiune...
Infecțiile urinare reprezintă...