O mamă, care își critică soacra pentru că nu a ajutat-o ​​în creșterea copilului, stârnește o dezbatere aprinsă pe internet
Data publicării:
Sprijinul bunicilor poate fi o resursă valoroasă în creșterea copiilor. Totuși, uneori, prezența lor este mai puțin constantă, așa cum evidențiază mărturia unei tinere mame care a generat controverse în rândul internauților. 

Ce rol ar trebui să aibă bunicii în educația nepoților? Această întrebare, veche de când lumea, a stârnit o dezbatere aprinsă pe forumul Reddit după ce o mamă a povestit experiența sa, relatează parents.fr.

Ea afirmă că soacra sa nu o ajută deloc în educația băiețelului ei, al cărui vârstă nu este menționată.

Ceea ce o enervează și mai tare este faptul că soacra se laudă pe rețelele sociale că este bunică.

Citește și Ai o relație tensionată cu soacra? Acestea sunt principalele cauze

„Nu este copilul meu, deci nu este problema mea”

În textul său, tânăra de 23 de ani explică mai întâi că soacra ei este mai degrabă de tip hiperactiv: „își petrece timpul ieșind, mergând pe motociclete și întâlnind oameni noi”, scrie ea.

Apoi, dezvăluie că părinții soțului au dificultăți în a avea grijă de nepotul lor. „Se pare că soacra mea și socrul meu au aceeași filozofie: nu e copilul meu, deci nu e problema mea.”

Pe de altă parte, ea subliniază că aceștia vor să facă selfie-uri cu micuțul tot timpul și apoi să le posteze pe Facebook pentru a arăta cât de mult „le place să fie bunici”, a mai scris mămica.

„Știu că, în realitate, nu ar trebui să-i întreb nimic, dar mi-aș dori să reflecteze cu adevărat la cât de grea ar fi fost viața lor dacă părinții lor nu i-ar fi ajutat”, a adăugat ea.

De asemenea, a menționat că nu se aștepta neapărat ca soacra ei să stea și să aibă grijă de nepot: „problema este că îmi spune că a făcut-o deja, deși nu este adevărat”, a insistat ea.

Vezi și 6 fraze pe care să nu le spui niciodată soacrei tale dacă vrei o relație liniștită

FOTO ILUSTRATIV: freepik.com @syda_productions

Internauții s-au împărțit în privința rolului bunicilor

Această mărturie a generat controverse puternice printre utilizatorii de pe Reddit.

Unii au susținut-o pe tânăra mamă, fiind de acord că bunicii ar trebui să fie mai implicați, în timp ce alții au considerat că se așteaptă prea mult de la ei.

„Spui că a nu plăti pentru îngrijirea copiilor te-ar ajuta foarte mult, dar să ceri cuiva de peste 50 de ani să aibă grijă de un copil cu normă întreagă nu este un lucru simplu!”, spune un utilizator.

„Normele și așteptările s-au schimbat, iar soacra ta, ca multe alte femei de această vârstă cu care am discutat, ar putea experimenta pentru prima dată un sentiment de autonomie completă”, a concluzionat altcineva.



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.



Autorul articolului: Loredana Iriciuc
Categorie: Social

Articole similare


Cele mai noi articole

Top citite
„De ce copilul nu mă ascultă, dacă eu i-am spus care sunt regulile?” Oana Moraru: „Renunțați la ideea că emoțiile umane se maturizează doar «pentru că trebuie»” / FOTO: freepik.com @keleny

„De ce copilul nu mă ascultă, dacă eu i-am spus care sunt regulile?” Oana Moraru: „Renunțați la ideea că emoțiile umane se maturizează doar «pentru că trebuie»”

Nume rare pentru copii. Doar 25 de părinți și-au numit bebelușii așa! / FOTO: Freepik.com@ v.ivash

Nume rare pentru copii. Doar 25 de părinți și-au numit bebelușii așa!

 „Nu mai plânge!” Înlocuiește cu alte afirmații care încurajează emoțiile copiilor / FOTO: Freepik/.com@freepik

„Nu mai plânge!” Înlocuiește cu alte afirmații care încurajează emoțiile copiilor

Cele mai bine plătite meserii, conform ChatGPT / FOTO: Freepik.com@Eugene Us

Cele mai bine plătite meserii, conform ChatGPT

pixel