O nouă metodă de furt: Dacă găsești un coș de cumpărături lângă mașina ta, nu-l muta
Data publicării:
Unii o numesc „escrocheria cu căruciorul”: iată noul truc periculos al hoților din supermarketuri.

Cetățenii sunt din ce în ce mai expuși la riscuri de securitate cu metode de furt din ce în ce mai sofisticate și subtile. Printre cele mai recente tactici implementate de actori răi se remarcă o nouă escrocherie care implică parcările supermarketurilor. Fiecare dintre noi ne aflăm din ce în ce mai expuși riscului de evenimente neașteptate și amenințări la adresa siguranței vehiculelor noastre, iar momentul în care mergem la cumpărături nu este lipsit de pericole.

De altfel, printre diversele metode folosite de hoți, una dintre cele mai recente și insidioase a apărut în parcările supermarketurilor, implicând un strat ingenios cunoscut sub numele de „escrocheria cu căruciorul”. Această tactică, deși pare simplă, s-a dovedit extrem de eficientă în a pune în pericol siguranța mașinilor și a proprietarilor acestora. Dar cum funcționează? Cum are loc înșelătoria și cum vă puteți apăra de această înșelătorie?

Unele videoclipuri distribuite pe rețelele de socializare arată imagini înregistrate de camerele de securitate ale supermarketurilor în care se vede clar tactica furtului și care arată cum totul se întâmplă în câteva secunde.

Tehnica, cunoscută sub numele de „escrocheria cărucioarelor”, exploatează naivitatea și bunăvoința oamenilor. Hoții lasă în mod deliberat un cărucior gol în spatele unei mașini, blocând astfel mișcarea acesteia.

Când proprietarul mașinii încearcă să mute căruciorul pentru a elibera drumul, hoțul profită de ocazie pentru a acționa, intra în mașină din partea pasagerului și fură tot ce poate.

Momentul în care șoferul părăsește mașina pentru a muta căruciorul devine momentul ideal pentru hoț, care poate intra cu ușurință în vehicul și îl poate fura. 

2. Fotografie... (pexels-readymade-3964343_14860400.jpg)

Fotografie de la Ready Made/ Pexels

Cum să te aperi de escrocheria coșului de cumpărături

Pentru a vă proteja de această înșelătorie, este important să luați câteva măsuri de precauție. În primul rând, este esențial să nu lăsați niciodată mașina nesupravegheată cu cheile în contact. În plus, este recomandabil să aveți întotdeauna telefonul la îndemână pentru a contacta imediat poliția în caz de urgență. Conștientizarea este cea mai bună apărare împotriva acestui tip de hoție.

În plus, este important să conștientizăm oamenii cu privire la această nouă formă de furt și să încurajăm o mai mare vigilență în parcările supermarketurilor și centrelor comerciale. Autoritățile locale pot lua în considerare instalarea de camere de supraveghere și implementarea unor măsuri de securitate suplimentare pentru a reduce riscul de furt.

Este esențial ca șoferii să fie conștienți de pericol și să adopte un comportament de precauție, cum ar fi parcarea în zone bine iluminate și aglomerate și evitarea lăsarii obiectelor de valoare vizibile în interiorul mașinii.

Numai prin colaborarea dintre cetățeni, autorități și întreprinderi va fi posibilă combaterea eficientă a acestei forme de criminalitate și garantarea siguranței oamenilor și a vehiculelor acestora.



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.



Autorul articolului: Elena Didila
Categorie: Monden

Articole similare

Elon Musk a devenit, din nou, tată. Miliardarul are 12 copii

Elon Musk, CEO-ul Tesla, a devenit tată din nou. Mama...


DC Media Group Audience

Cele mai noi articole

Noi reguli pentru bursele școlare

Guvernul are pe ordinea de zi a ședinței de azi Proiectul de OUG pentru...

Dureri în piept la copii: Când ar trebui să vă faceți griji

Durerea toracică apare frecvent la copii și în special...


Top citite
Fotografie de la Monstera Production/ Pexels

Copii de opoziție, 4 reguli de aur pentru a-i „gestiona” acasă

Cel mai mare reproș pentru școala în forma actuală. Urania Cremene: „Produce peste 50% rebuturi! De ce ne dorim să inventăm roata? De ce chinuim profesorii?” / FOTO: freepik.com @The Yuri Arcurs Collection

Cel mai mare reproș pentru școală, în forma actuală. Urania Cremene: „Produce peste 50% rebuturi! De ce ne dorim să inventăm roata? De ce chinuim profesorii?”

Relația părinților cu școala, „terifiantă”. Urania Cremene: „Sunt extraordinar de multe dovezi că sistemul NU funcționează! Și îți pui întrebarea: e copilul meu de vină?” / FOTO: freepik.com @syda_productions

Relația părinților cu școala, „terifiantă”. Urania Cremene: „Sunt extraordinar de multe dovezi că sistemul NU funcționează! Și îți pui întrebarea: e copilul meu de vină?”

ACESTEA sunt semnele care îți arată că al tău copil va fi un adult responsabil / FOTO: freepik.com

ACESTEA sunt semnele care îți arată că al tău copil va fi un adult responsabil

pixel