Iluzia generației digitale: Sunt elevii din România pregătiți pentru profesii din viitor? Petruț Rizea: „Copiii consumă tehnologia compulsiv, fără să-și dezvolte abilități reale” / VIDEO
Într-un articol publicat de CNBC pe 2 februarie 2025, Reem Raouda, coach parental, mamă și expert în conexiunea părinte-copil, dezvăluie trei obiceiuri comune părinților care și-au crescut copiii cu succes.
„Am descoperit că adevăratul succes nu înseamnă doar performanță academică sau profesională, ci mai ales creșterea unor copii încrezători, echilibrați emoțional și profund conectați cu ei înșiși și cu lumea din jur.
Părinții care au înțeles acest lucru au adoptat strategii uneori neconvenționale, punând accent pe curiozitate, dragostea pentru învățare și inteligența emoțională, mai presus de așteptările impuse de societate”, explică ea.
Pentru Reem Raouda, acesta este unul dintre cele mai importante principii pentru un părinte care își dorește copii de succes.
„În loc să-și facă griji pentru modul în care copiii lor reacționează la situațiile dificile, acești părinți au înțeles că propriul lor comportament influențează direct reziliența copilului”, explică specialistul.
De aceea, este important să le oferi copiilor un model pozitiv, mai ales în ceea ce privește gestionarea stresului.
Deși această expresie pare inofensivă, Reem Raouda recomandă evitarea ei.
„Chiar dacă este bine intenționată, această frază poate crea o dependență de aprobarea externă”, explică expertul.
În loc să lauzi automat fiecare realizare, încurajează copilul să-și găsească propria motivație și să fie mândru de efortul și progresul său.
Deși poate părea evident, este important să ne amintim că timpul de calitate petrecut cu copiii le stimulează încrederea și le oferă siguranță emoțională.
„Prin ascultare activă și experiențe împărtășite, părinții le transmit copiilor că sunt apreciați, protejați și înțeleși. Această conexiune le oferă curajul de a-și asuma riscuri și de a se dezvolta armonios”, subliniază Reem Raouda.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google News
Te-a ajutat acest articol?
Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.
Care este cea mai valoroasă...
Legătura dintre tată și fiică este una specială și, de...
De la ce vârstă un copil poate participa la un concert...
Care este cea mai valoroasă...