Obraji roșii la copii: Acest simptom nu trebuie ignorat, potrivit autorităților britanice
Data publicării:
Sindromul „obrajii plesniți” , cunoscut și sub denumirea de „a cincea boală” sau infecția cu parvovirus B19, este în creștere în Franța și Marea Britanie. Experții britanici avertizează asupra acestei afecțiuni mai puțin cunoscute. 

Când observăm că obrajii unui copil sunt înroșiți, putem presupune inițial că este vorba de o reacție la temperatură, fie că este vorba de frig sau căldură. Cu toate acestea, dacă roșeața persistă fără o explicație clară și mai ales dacă este însoțită de alte simptome îngrijorătoare, cum ar fi febra, ar trebui să fim atenți.

Experții de la NHS (sistemul de sănătate britanic), citați de Bristol Live, menționează că obrajii roșii pot fi un semn al sindromului „obrazului plesnit”. Această afecțiune este de fapt infecția cu parvovirus B19.

Într-un comunicat publicat pe 22 aprilie, Santé Publique France avertizează cu privire la creșterea continuă a acestui sindrom în 2024, atingând un vârf neîntâlnit până acum în martie. Se pare că numărul cazurilor de infecții severe cu Parvovirus B19 este în creștere, conform unor rapoarte.

Infecția cu parvovirus B19

Infecția cu parvovirus B19, cunoscută sub numele de „a cincea boală”, adesea rezultă în forme asimptomatice în majoritatea cazurilor.

Totuși, există situații în care copiii pot prezenta simptome vizibile, dar de obicei nu grave, cum ar fi febra, durerile de stomac, durerile de cap, tusea și secreția nazală. De asemenea, poate apărea o erupție cutanată cauzată de parvovirus, manifestată prin roșeață pe obrajii, precum și pete mici roșii pe corp, în special pe trunchi, brațe și picioare.

Infecția cu parvovirus B19 este denumită „a cincea boală” din copilărie, deoarece este a cincea afecțiune care poate provoca o erupție cutanată, alături de rujeolă, rubeolă și altele.

O veste bună este că imunitatea dobândită este pe viață: odată ce ai avut această infecție, teoretic ești protejat pentru tot restul vieții!



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.



Autorul articolului: Loredana Iriciuc
Categorie: Probleme de sanatate

Articole similare

DC Media Group Audience

Cele mai noi articole

Top citite
Nu știi dacă să-l dai pe copil la școală sau să-l mai ții un an la grădiniță? Pune-l să deseneze un cerc / FOTO: freepik.com @ wirestock

Nu știi dacă să-l dai pe copil la școală sau să-l mai ții un an la grădiniță? Pune-l să deseneze un cerc / VIDEO

De ce nu funcționează parentingul modern Urania Cremene „Combinația ASTA este cheia” / Sursă foto:captură video YouTube @FainsiSimplu Mihai Morar

„De ce nu funcționează parentingul modern?” Urania Cremene: „Am ajuns într-un punct în care părinții tremură în fața copiilor! Combinația ASTA este cheia”

Patru motive din cauza cărora elevii nu reușesc să aibă succes la școală / FOTO: freepik.com@Wavebreak Media

Patru motive din cauza cărora elevii nu reușesc să aibă succes la școală

Fotografie de la Mikhail Nilov/ Pexels

Copii agresivi la vârsta școlară: Este vina mamei? Reține aceste două aspecte și încearcă să eviți următoarele greșeli

pixel