„Oportunitate pentru fetele cu dificultăți financiare!” Anunțul înșelător care ademenea tinerele să devină mame-surogat în „fabrica” de copii din Grecia
Data publicării:
O dezvăluire cutremurătoare zguduie în prezent scena socială a Greciei, lăsând în urmă o serie de întrebări tulburătoare cu privire la exploatarea nemiloasă a aproape 100 de tinere, inclusiv din România, care au căzut pradă unei rețele infame de trafic de ovule și adopții ilegale. 

Această întreagă afacere sinistră a fost orchestrată de o grupare crudă, care, conform informațiilor, a recoltat sistematic ovule de la nu mai puțin de 71 de femei, într-o acțiune deplorabilă.

Tinerele femei au fost atrase în această rețea de manipulare prin intermediul unui anunț insidios postat pe platformele online: „Oportunitate pentru fete cu dificultăți financiare, în căutarea unor câștiguri semnificative. Vârsta cuprinsă între 18 și 35 de ani. O recompensă generoasă este asigurată.” Adevărul din spatele acestei declarații a fost unul cutremurător: aceste femei au fost, de fapt, atrase într-o capcană înspăimântătoare pentru a deveni mame-surogat - o acțiune strict interzisă în România, dar acceptată cu reguli stricte în Grecia.

Într-o serie de mișcări manipulate și lipsite de etică, victimele au fost induse în eroare în privința sumelor financiare promise. În multe cazuri, aceste femei au acceptat să se supună procedurii ilegale a mamei-surogat, sperând să obțină resursele financiare atât de necesare pentru a-și îmbunătăți situația. Cu toate acestea, după ce au ajuns în Creta, realitatea crudă și dezumanizatoare a ieșit la iveală. Multe dintre aceste femei nu au primit nici măcar o fracțiune din suma promisă, fiind exploatate și manipulate fără milă.

Ceea ce face situația și mai îngrozitoare este modul în care ovulele recoltate au fost utilizate în continuare. Acestea au fost folosite pentru a fertiliza ovulele unor femei, iar apoi embrionii rezultați au fost implantati în corpul altor tinere femei, care au fost constrânse să suporte o sarcină pe care nu și-au dorit-o și să nască copii în numele cuplurilor infertile sau de același sex. Șocantul prag financiar al peste 100.000 de euro plătit de acești cupluri pentru un copil nu poate masca cruzimea și manipularea la care au fost supuse aceste tinere mame-surogat.

Citește și Cum tinerele românce, unele minore, deveneau mame fără voia lor: Detalii uluitoare din „fabrica” de bebeluși din Grecia

Tinerele, atrase sub falsul pretext al donației contracost de ovule

În mijlocul șocului declanșat de dezvăluirile cutremurătoare legate de rețeaua de trafic de ovule și adopții ilegale, se conturează încă mai multe povești tulburătoare despre tinere care au căzut în capcana perfidă a grupării criminale. Noul detaliu dezvăluit arată că alte victime au fost atrase sub falsul pretext al donației contracost de ovule, doar pentru a fi ulterior convinse, cu tentante oferte financiare, să rămână însărcinate.

Conform informațiilor presei elene, un eveniment înspăimântător a fost înregistrat în timpul investigațiilor, în care o mamă româncă a fost audiată deja de autorități, având în brațe propriul său bebeluș. Această femeie a fost interceptată pe aeroportul din Atena, încercând să ajungă la Salonic, unde rețeaua opera cu intenția clară de a facilita o adopție ilegală. Această captură dovedește că gruparea a atins vârfuri de cruzime și dispreț pentru demnitatea umană, folosind mijloace manipulative pentru a-și atinge scopurile abominabile.

În plus, aspectul înfricoșător al acestei anchete dezvăluie o altă latură sinistră a întregii situații. Se pare că din locuințele în care fetele erau ținute în captivitate, au fost ridicate urme de substanțe droguri în cantități mici. Aceasta ar putea să indice că tinerele au fost, cel mai probabil, expuse la doze subtile de substanțe narcotice pentru a le subjuga și controla mai ușor. Această abordare mizerabilă și inumană arată gradul extrem de josnic la care această grupare a ajuns în încercarea de a-și impune voința asupra victimelor sale nevinovate.

Într-o dezvăluire ulterioară, presa elenă dezvăluie că această organizație ar fi operat timp de zece ani, în care peste 400 de cupluri disperate au plătit sume substanțiale pentru a dobândi un copil prin intermediul mamelor-surogat. În acest deceniu macabru, peste 200 de femei au fost exploatate în mod brutal și nemilos, lăsând în urmă o urmă sinistră de suferință și manipulare.

Vezi și Bebeluși pentru 120.000 euro: O „fabrică” de copii, în care era implicată și o româncă, destructurată de Interpol. Mamele, ținute de brokeri în 14 case



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.



Autorul articolului: Loredana Iriciuc
Categorie: Social
Tagurile articolului: grecia  interpol  mame surogat  victime 

Articole similare

DC Media Group Audience

Cele mai noi articole

Top citite
Un cercetător de la Stanford spune care este soluția pentru dezvoltarea intelectuală a copiilor: „Devin mai motivați, mai rezilienți și mai capabili să aibă succes” / FOTO: freepik.com @ standret

Un cercetător de la Stanford spune care este soluția pentru dezvoltarea intelectuală a copiilor: „Devin mai motivați, mai rezilienți și mai capabili să aibă succes”

Cum putem ajuta copilul să-și facă singur temele? Câteva sfaturi de la un psiholog / FOTO: freepik.com @EmilyStock

Cum putem ajuta copilul să-și facă singur temele? Câteva sfaturi de la un psiholog

Parentingul „suficient de bun”. Avertismentul unui psiholog: „Cea mai mare povară pe care trebuie să o poarte un copil este viața netrăită a părinților săi” / FOTO: freepik.com @sherry

Parentingul „suficient de bun”. Avertismentul unui psiholog: „Cea mai mare povară pe care trebuie să o poarte un copil este viața netrăită a părinților săi”

Foto: Freepik @freepick

Acesta este intervalul orar în care un copil NU ar trebui să își facă temele: Cum să eviți suprasolicitarea și lipsa de concentrare

pixel